Enthousiasme in de cryptomarkt is een positief signaal voor verdere adoptie!

De Bitcoin-prijs in US-dollars is dit jaar verder gestegen. Dankzij de waardestijging van meer dan 100% is de euforie van de bullmarkt uit 2017 voor een deel terug te vinden.
Voordat u met uw ogen rolt, willen we eerst argumenteren dat het enthousiasme en de opwinding van de bull markets eigenlijk gezond zijn voor opkomende industrieën zoals Bitcoin en cryptocurrencies. Hier zijn enkele positieve punten:

  • Positieve cultuur – De mensen in de crypto-sector voelen zich over het algemeen in een betere stemming en staan opgewonden op om elke dag naar het werk te gaan. Dit leidt tot een hogere productiviteit en houdt mensen gemotiveerd voor de mogelijke impact die hun werk kan hebben op de wereld.
  • Financiële kapitaalinstroom – Naarmate de prijzen stijgen, worden verschillende kapitaalpools meer geïnteresseerd in de sector. Of het nu gaat om niet-crypto retailbeleggers of grote financiële instellingen, dit nieuwe kapitaal is belangrijk omdat het de verdere ontwikkeling van Bitcoin, cryptocvaluta’s en de bijbehorende infrastructuur helpt te financieren.
  • Instroom van intellectueel kapitaal – Getalenteerde mensen worden aangetrokken tot de moeilijkste, meest opwindende problemen. Naarmate de Bitcoin stijgt, is er meer aandacht en focus op de sector, waardoor de aandacht wordt gevestigd op de grote werkaanbiedingen. Dit leidt uiteindelijk tot een instroom van getalenteerde ontwikkelaars, ondernemers en medewerkers die in een bear-markt meestal niet te zien zijn.
  • Het creëren van welvaart – Naarmate de prijzen stijgen, beginnen de individuen en organisaties die er al een tijdje zijn, er financieel van te profiteren. Dit biedt hen de mogelijkheid om de winst terug te recyclen naar de ondernemers en projecten die zij het meest overtuigend vinden. De terugkoppeling van kapitaal is gezond en belangrijk aangezien de nieuwe kapitaalverstrekkers traditioneel de meest genuanceerde kennis en relaties in een markt hebben.
  • Versneld onderwijs – De media kunnen er niets aan doen. Het bedrag dat ze schrijven lijkt altijd in verband te staan met de prijs van Bitcoin en de cryptocurrencies. Naarmate de sector meer aandacht krijgt, nemen de barrières voor het onderwijs af en wordt het makkelijker om nieuwe gebruikers/marktdeelnemers aan boord te krijgen.

Het ziet er elke dag waarschijnlijker uit dat we uit de bear-markt zijn gekomen en de volgende bullmarkt betreden. De basisprincipes van Bitcoin (gebruikers, transacties, hashtarief, enz.) zien er nog altijd even sterk uit. De institutionele beleggers staan aan de poort. En de belangstelling van de retailbelegger begint terug te komen.

Het is absoluut noodzakelijk dat we voorzichtig en gedisciplineerd te werk gaan tijdens de bull markten van Bitcoin. De euforie en het enthousiasme zijn opwindend, maar er is nog veel werk aan de winkel. We moeten goede dagen vieren en voorbereid zijn op de slechte dagen. De weg naar wereldwijde adoptie van Bitcoin zal geen rechte lijn zijn, maar de afgelopen weken hebben het licht aan het einde van de tunnel doen schijnen en dat hadden veel mensen nodig.

Enthousiasme is besmettelijk en de volgende bull-markt kan het begin zijn van een virus dat niet te stoppen is.

What's your reaction?

Leave a comment