Er komt een USD-coin op de crypto markt en deze wordt ge-backed door Goldman Sachs!!!

Een opstartend bedrijf dat door Goldman Sachs wordt ondersteund heeft plannen aangekondigd om de allereerste digitale dollar te lanceren, een beweging die de algemene invoering van cryptocurrency volgens sommigen zou kunnen bevorderen.

Circle wilt een dollar coin lanceren.

Fin-tech bedrijf Circle kondigde dinsdag aan dat het een crypto-versie van de Amerikaanse dollar ontwikkelt die gebruikers in staat zal stellen om gemakkelijker te betalen voor goederen en diensten. De zogenaamde USD Munt zal worden gekoppeld aan de dollar, waardoor de gebruikers het kunnen kopen via fiat geld.

Volgens Jeremy Allaire, de CEO van Circle, kunnen overschrijvingen tussen fiat valuta en USD munten binnen enkele seconden worden uitgevoerd dankzij blockchain technologie. Hij geeft aan dat de onderneming op een bepaald moment tokens voor andere valuta’s, zoals de euro en het Britse pond, zal toevoegen.De ontwikkeling van USD Coin wordt gefinancierd door een investeringsronde van $110 miljoen onder leiding van Bitmain, een invloedrijk bedrijf in de cryptomining. En omdat Circle wordt ondersteund door Goldman Sachs, zal USD Coin in wezen de eerste cryptocurrency zijn die wordt gelanceerd door een grote financiële instelling.

Als één van de meest kapitaalkrachtige starters heeft Circle een peer-to-peer betalingsnetwerk uitgebouwd op basis van blockchaintechnologie. Het bedrijf zou bijna $3 miljard waard zijn.
Naar alle waarschijnlijkheid zullen de werkzaamheden met betrekking tot de USD-munt deze zomer worden aangevat.

Het overwinnen van Volatiliteit

USD Munt probeert de volatiliteitskwestie te overwinnen die momenteel de cryptomuntenmarkt teistert. Cryptocurrency’s zijn bedoeld om te betalen voor goederen en diensten, maar de waarde ervan verandert zo vaak en zo snel dat commerciële adoptie beperkt is.

“Het is moeilijk om iets als bitcoin te gebruiken als de volatiliteit zo hoog is,” vertelde de CEO van Circle Jeremy Allaire aan verslaggevers bij een mediagebeurtenis.”

Zoiets maakt het meer mogelijk.

Circlegebruikers zullen $1 moeten aanhouden voor elke USD munteenheid die ze in hun bezit hebben, waardoor ze te allen tijde prijsstabiliteit verzekeren. Hoewel soortgelijke “stabiele coin”-projecten bestaan, maakt een gebrek aan naleving van de regelgeving het moeilijk om de waarde ervan te meten.

Tether is misschien wel de bekendste stabiele munt op de markt, maar beschuldigingen van prijsmanipulatie en ondoorzichtigheid rond de feitelijke participaties hebben alarmbellen doen rinkelen bij regelgevers en beleggers. Amerikaanse regelgevers hebben het bedrijf gedagvaard om zijn reserves te controleren. Eerder dit jaar kwam aan het licht dat Tether wordt aangevoerd door een aantal leidinggevenden die momenteel Bitfinex leiden, een van ’s werelds grootste exchanges/cryptocommunity’s.

Tethers USDT token is de op een na grootste cryptocurrency door het verhandelen van volume, wat duidt op een sterke vraag naar valutagekoppelde activa. Op woensdag was USDT betrokken bij bijna 16% van alle crypto-transacties.

 

What's your reaction?

Leave a comment