ErisX exchange krijgt enorm veel aandacht van de grote marktspelers!

Fidelity Investments en Nasdaq Ventures hebben miljoenen dollars in een opkomende cryptocurrency exchange gepompt, een teken dat institutionele adoptie van digitale assets niet wordt afgeschrikt door de recente bearmarkt. Zoals Trade.be vorige maand meldde, zijn beide bedrijven van plan om volgend jaar een grote sprong in de cryptocurrency markt te maken.

ErisX platform trekt de grote marktspelers aan

ErisX, een opkomende cryptocurrency exchange, heeft $27.5 miljoen aan investeerders, waaronder Fidelity Investments en Nasdaq Ventures. De financieringsronde zal ervoor zorgen dat het bedrijf personeel kan aanwerven en de infrastructuur kan uitbouwen. Ze zullen ook de stappen ondernemen die nodig zijn om een gereguleerde markt te ontwikkelen voor digital assets, volgens ErisX CEO Thomas Chippas.

Fidelity en Nasdaq Ventures zijn niet de enige grote spelers die geld in deze start-up hebben gepompt. In oktober sloot ErisX een investeringsronde af waarbij ook TD Ameritrade Holding Corp en Cboe Global Markets Inc betrokken waren. Dit is een duidelijke aanwijzing dat grote instituten op zoek zijn om te profiteren van de cryptocurrency revolutie, ongeacht de huidige marktdynamiek.

De nieuwe exchange, die volgend jaar van start zal gaan, geeft investeerders de mogelijkheid om enkele van ’s werelds grootste cryptocurrencies te verhandelen via spot- en futurescontracten. In eerste instantie zal ErisX slechts drie cryptocurrencies ondersteunen: Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Het nieuwe platform wacht nog steeds op goedkeuring van de toezichthouders.

ErisX heeft als doel “de ervaring te verbeteren op het gebied van trading in digital assets voor zowel grote instellingen als particulieren”, aldus de officiële website van ErisX. Het in Chicago gevestigde bedrijf heeft een team gerekruteerd met enkele jaren ervaring in de gereguleerde Designated Contract Market (DCM).

Play big, Play hard?

Dat een crypto startup de steun heeft gekregen van Fidelity en Nasdaq was misschien een paar maanden geleden al een beetje verrassend voordat aan het licht kwam dat beide bedrijven van plan waren een belangrijke intrede te doen op de markt. De betrokkenheid van Fidelity bij mining van cryptocurrency was in oktober 2017 al bekend, maar pas in oktober van dit jaar kondigde het bedrijf plannen aan voor de custody van bitcoin en andere digital assets.

Ons doel is om digital native assets, zoals bitcoin, toegankelijker te maken voor investeerders,” zei Fidelity CEO Abigail Johnson in een persbericht. De nieuwe crypto-services van het bedrijf zullen onder de bevoegdheid vallen van een nieuw opgerichte afdeling genaamd Fidelity Digital Assets.

Nasdaq, heeft ondertussen, recent bevestigd dat het een nieuw Bitcoin futures product zal lanceren in de eerste helft van 2019. VanEck, partner van de nieuwe onderneming, heeft het komende product beschreven als “Bitcoin futures 2.0” voor zijn transparantie en regulering.

Het streven naar institutionele crypto is nog maar net begonnen en de recente terugval heeft geen invloed op de vooruitzichten die Wall Street heeft op deze sector. Deze mening werd ook gedeeld door een Goldman Sachs executive, die tijdens de jaarlijkse Consensus Invest top in New York vertelde aan het publiek dat een jaar durende correctie “gezond” is voor het crypto-ecosysteem als geheel.

“In veel opzichten is de ongebreidelde speculatie die de afgelopen maanden de kop heeft opgestoken echt gezond voor het ecosysteem en ik kijk erg uit naar bedrijven die daadwerkelijk producten en services van institutionele kwaliteit kunnen aanbieden,” zei Justin Schmidt, die aan het hoofd staat van Goldman’s Digital Asset Unit.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment