Ernst & Young (EY) lanceert ’s werelds eerste beveiligde prototype voor privétransacties op de Ethereum blockchain!

De Big Four Accountantskantoren investeren nu meer dan ooit in de blockchain-technologie, en nu heeft ook Ernst & Young (EY) zijn betrokkenheid versterkt. De wereldwijde professionele dienstverlener heeft een prototype (PE) van zijn EY Ops Chain (Public Edition) onthuld, waarbij de publieke blockchain van Ethereum wordt gebruikt om datgene te leveren wat het bedrijf beschrijft als ’s werelds eerste implementatie van zero-knowledge proof (ZKP) technologie’. De technologie biedt het beste van beide werelden en geeft bedrijven de mogelijkheid om veilig ICO-achtige tokens uit te geven en te verkopen die gekoppeld zijn aan betalingen of producten en diensten op de publieke blockchain en tegelijkertijd transacties privé te houden.

Vergelijkbaar met ERC-20, ERC-721 tokens.

In het bijzonder kunnen de privé-overdrachten naar verluidt worden verwerkt zonder dat dit ten koste gaat van Ethereum’s proof-of-work (PoW) consensusprotocol. De EY Ops Chain PE werd ontwikkeld door de in Londen en Parijs gevestigde EY blockchain labo’s, en de tokens zijn fundamenteel vergelijkbaar met de ERC-20 en ERC-721 standaarden.

De EY Ops Chain, gelanceerd in april 2017, bestaat uit “een set van applicaties” en ontwikkelaarstools die bedrijven helpen bij het implementeren van blockchain-gebaseerde oplossingen op bedrijfsniveau.

De grootste uitdaging voor de ondernemingen om de blockchain te adopteren is de mogelijkheid om zakelijke partners aan boord te krijgen in hun privé-netwerk of consortium blockchain netwerk. Door gebruik te maken van de standaard, veilige infrastructuur van een openbare blockchain en tegelijkertijd hun transacties privé te houden, kunnen bedrijven het dure en tijdrovende proces van het opzetten van private netwerken en het één voor één aan boord nemen van zakelijke partners sterk verminderen.

 

-Paul Brody-

 

“Real-World” oplossingen op Public Blockchains

James Wester, de onderzoeksdirecteur van Dallas-based Worldwide Blockchain Strategies, IDC, een organisatie die bestudeert hoe gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) de financiële dienstverlening en gezondheidszorg zal beïnvloeden, merkte op:

De ontwikkeling van tools die de mogelijkheden van public blockchains verbeteren, zal de goedkeuring van bedrijven van public blockchains stimuleren en is cruciaal voor de groei van blockchain technologieën in het algemeen. Het vermogen om de privacy te waarborgen en tegelijkertijd de veiligheid en veerkracht van de public blockchains te behouden, is een belangrijke overweging. Het biedt ondernemingen de mogelijkheid om te beginnen met het bouwen van echte oplossingen op public blockchains en is een belangrijke stap in de evolutie van deze technologie.

De op privacy gerichte EY Ops Chain PE-oplossing stelt gebruikers ook in staat om hun transactiegeschiedenis vast te leggen, zodat ze er later toegang toe hebben door gebruik te maken van het gepatenteerde “EY Blockchain Private Transaction Monitor prototype”.

-James Wester-

Een “release roadmap” voor de oplossing wordt momenteel geëvalueerd en EY wil het “productaanbod” op een bepaald moment in 2019 introduceren.

Door deze bekendmaking kunnen we wel stellen dat EY de first mover is van de “Big four” die zich een weg baant in de integratie van blockchain-technologie. De firma heeft ook al deals opgezet met Xbox-maker Microsoft voor een royalty management oplossing die gericht is op de gaming industrie. Een ander EY/Microsoft partnerschap omvat de scheepvaartgigant Maersk voor maritieme verzekeringen. EY Zwitserland begon tevens ook een trend toen het de eerste accounting gigant werd die bitcoin (BTC) toevoegde als betaalmiddel voor zijn services.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment