Etheremon Naar Zilliqa? Ethereum is nog niet ‘klaar voor ons’.

Etheremon onderzoekt momenteel de mogelijkheden met Zilliqa.

Het op Ethereum gebaseerde spel Etheremon heeft besloten om Ethereum gedeeltelijk te verlaten en zal samen met het ontwikkelteam van Zilliqa opties verkennen.

Wat Etheremon alvast bekend heeft gemaakt

Volgens de officiële blogpost van het spel, zijn de battles tussen gebruikers ‘off-chain’ gehaald omdat de hoge gasprijzen de spelervaring van Etheremon heeft beperkt. De ontwikkelaars zeiden dat de overstap tijdelijk is totdat er een oplossing komt. Resultaten en in-game assets (zoals de monsters zelf) blijven op de blockchain van Ethereum staan.

Etheremon stelt gebruikers in staat monsters te vangen en te verslaan tegen andere gebruikers. Het spel is erg populair geworden sinds het in december live ging. In de eerste 24 uur meldde het spel 17.000 transacties.

Ngo Nam (medeoprichter van Etheremon) verklaarde aan Crypto Briefing dat deze beslissing werd genomen in de afgelopen weken na de aanzienlijke toenames van de transactiekosten van Ethereum die het spel voor de gebruikers zeer moeilijk hadden gemaakt.

De gasprijs van Ethereum ging van 1 Gwei naar 100 Gwei in een paar weken tijd, zei Ngo. Dit betekende dat gebruikers ongeveer $0,3 tot $35 per transactie betaalde. Etheremon blijft zich wel inzetten voor Ethereum.

Hoe zit het nu met het Ethereum-platform?

Ethereum is het centrale platform geworden voor gedecentraliseerde games. Gameontwikkelaar Energi Mine heeft twee soorten tokens uitgebracht die ontworpen zijn voor gedecentraliseerde games. Het nieuwste ERC-1155 token is iets meer dan twee weken geleden uitgebracht.

Hoewel Ethereum populair is bij ontwikkelaars, is schaalbaarheid al lange tijd één van de belangrijkste problemen bij Ethereum. Hoewel ontwikkelaars oplossingen ontwikkelen om de doorvoer te verbeteren, kan het platform momenteel maximaal 20 transacties per seconde verwerken.

De snelheid van het netwerk is de afgelopen dagen aanzienlijk vertraagd. Transacties zijn duur geworden en hebben uren in beslag genomen; sommige analisten hebben dit toegeschreven aan een gebrekkig stemprotocol van een kleine Chinese exchange, bekend als FCoin. Het netwerk van Ethereum werd in december al eens tot stilstand gebracht door de lancering van het spel Crypto Kitties.

Waarom Zilliqa?

Angst voor schaalbaarheid heeft Etheremon ertoe gebracht een intentieovereenkomst met Zilliqa te ondertekenen, waarin de twee projecten opties voor samenwerking in de toekomst zullen onderzoeken. Specifiek opgezet als een schaalbaar platform, heeft Zilliqa’s ontwikkelteam eerder beweerd dat het netwerk tijdens tests 2.000 transacties per seconde verwerkte.

Voor de toekomst kan Visa, de grootste betalingsverwerker ter wereld, 8.000 transacties per seconde afhandelen.

Niets is bevestigd, maar Ngo suggereerde dat Etheremon het netwerk van Zilliqa zou kunnen gaan gebruiken om zijn transacties te verwerken op basis van een sidechain. De rest van het spel blijft op het Ethereum-platform.

“Het probleem is dat Ethereum nog niet echt klaar is voor ons. De infrastructuur voor gecompliceerde spellen is er nog niet en daarom hebben we een deel ervan off-chain moeten halen”, zei hij.

 

Ngo zei ook dat Etheremon zich voor Ethereum blijft inzetten.

“Ethereum heeft bewezen het beste platform te zijn voor blockchainspellen”, aldus Ngo. “Het is een veilig platform waarop u eenvoudig kunt voortbouwen. Het belangrijkste vind ik dat mensen gewend zijn aan Ethereum-projecten en zich er prettig bij voelen.“

 

Zou er een naamsverandering kunnen plaatsvinden als Etheremon meer van zijn activiteiten van het Ethereum-platform zou halen?

“De naam is niet belangrijk; hij wordt op dit moment niet besproken”, zei Ngo.

 

Maar als de gesprekken met Zilliqa vruchtbaar blijken te zijn, hoor je binnenkort misschien van Zillimon i.p.v. Etheremon.

 

What's your reaction?

Leave a comment