Ethereum classic doet een geslaagde upgrade!

Ethereum Classic onderging dinsdag een succesvolle fork. De ontwikkelaars zagen een “difficulty bomb” die uiteindelijk de cryptocurrency onrendabel zou hebben gemaakt voor mining. Minder dan 24 uur later handelde ETC in de dezelfde richting als de algemene markt. M.a.w. met iets lagere prijzen dan bij de vorige sluiting.

ETC/USD-prijsniveaus

De waarde van Ethereum Classic (ETC/USD) bereikte in de nasleep van de fork een piek van $15,49, volgens gegevens van CoinMarketCap. ETC is sindsdien gedaald tot $ 14,93, een daling van 2,5% ten opzichte van de vorige dag.

Er werd meer dan $134 miljoen aan ETC verhandeld afgelopen woensdag. Vorige week was dit nog zo’n $196 miljoen. OKEx was veruit de grootste exchange en was verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle ETC-transacties. Huobi verwerkte ongeveer 6% van de totale transacties in volume.

Ethereum Classic staat op de 17e plaats van de totale marktkapitalisatie en wordt gewaardeerd op 1,5 miljard USD. Zijn marktkapitalisatie bereikte tijdens de piek van de bullmarkt in januari een hoogtepunt van ongeveer $4.6 miljard. De waarde van de coin is sindsdien met meer dan 67% gedaald.

De algemene cryptomarkt kende op woensdag een gelijkaardige neerwaartse trend, waarbij de meeste grote coins met 2% of meer daalden.

Ethereum Classic Krijgt een upgrade

De ETC-blockchain onderging een succesvolle upgrade op blok 5.900.000, volgens de laatste netwerkgegevens. Volgens Gas Tracker, werd de upgrade op Dinsdag 14:20 getimed.

De huidige verspreide codefunctie maakte deel uit van de oorspronkelijke Ethereum codebasis, die uiteindelijk zowel voor ETC als voor Ethereum zorgde. Ethereum Classic was zelf een fork van Ethereum. Toen streden de ontwikkelaars tegen het verlies van geld door de hack van een high-profile smart contract project.

Als de “difficulty bomb” niet was aangepakt, zou de mining van Ethereum Classic onrendabel zijn geworden. Ontwikkelaars hadden eerder aangegeven dat blok 6.100.000 de absolute grens was voor het implementeren van de upgrade.

Ondanks hun gelijkaardige namen en gemeenschappelijke afkomst, verschillen Ethereum en Ethereum Classic in hun technische specificaties. Voorstanders van Ethereum zetten zich in om over te stappen op een proof-of-stake consensus, iets waar de ETC-gemeenschap zich tegen verzet. Ethereum Classic pleit ervoor om vast te houden aan proof-of-work en zegt dat decentralisatie hun systeem bevordert. Dit hangt samen met het idee achter proof-of-work (PoW) systemen. PoW verwacht dat validatoren voortdurend investeren in hardware en dus investeren in het project zelf.

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, bracht in mei 2017 voor het eerst de implementatiegids voor ‘proof-of-stake’ uit.

 

What's your reaction?

Leave a comment