Ethereum gelabeld als bruikbare valuta door SEC. Zal de prijs als gevolg daarvan stijgen?

In een baanbrekend zaak tegen KIK, heeft SEC herhaald dat de ether (Ethereum) een bruikbare munt is en geen security.

Hoewel de genomen veronderstelling is dat de SEC Ethereum niet echt als een security beschouwt, is dit precedent door een rechtszaak met KIK bevestigd. De SEC beweert nu dat Bitcoin geen security is en suggereert ook dat ether (Ethereum) geen security is.

De SEC is terughoudend geweest in het bepalen van de reikwijdte van het opkomende ecosysteem, heeft Bitcoin pas recentelijk van zijn reikwijdte losgelaten en heeft zich nu verder verwijderd van Ethereum door het als een bruikbare valuta te bestempelen.

Dit precedent is geschetst in de rechtszaak tegen KIK, waar de formulering op basis van Amerikaanse dollars en ether door elkaar heen wordt gebruikt als munteenheid.

Definitieve bevestiging

De relatie van de SEC met de crypto-ruimte is verre van soepel verlopen. SEC heeft veel nieuwe munten en ICO’s in een negatief daglicht geplaatst. Nochtans, wanneer men het over regelgevende duidelijkheid voor dergelijke projecten heeft, kunnen we concluderen dat er zeer weinig regels zijn.

Dit heeft ertoe geleid dat velen vragen hebben gesteld over de grotere, meer gedecentraliseerde munten, zoals Bitcoin en Ethereum. Het is pas onlangs dat Bitcoin niet als een security werd beschouwd toen SEC-voorzitter Jay Clayton vorig jaar aankondigde dat Bitcoin door de commissie niet als een security werd beschouwd. Hij weigerde echter om licht te werpen op de massa altcoins die de afgelopen jaren ICO’s hebben gehouden.

In juni vorig jaar juni zei SEC-directeur William Hinman dat de gedecentraliseerde structuur van Ethereum van die aard was dat het niet in aanmerking kwam als een security, en nu, in de KIK-rechtszaak, is dit nog eens bevestigd.

Een betere investering

De donkere wolk a.k.a. SEC, die boven veel munten hangt, heeft het moeilijk gemaakt voor beleggers om te interesseren. Zelfs voor de grotere munten, zoals die in de top vijf, was er altijd al de angst dat de SEC zich ermee ging moeien.

Nu heeft de SEC hoofdzakelijk het groene licht aan ether gegeven. Dit maakt ether veel aantrekkelijker voor investeerders. Ethereum, als een belegbare optie, heeft op dit moment veel te bieden en lijkt ondergewaardeerd te zijn. Het standpunt van de SEC zou de twijfel bij potentiële investeerder laten verdwijnen.

What's your reaction?

Leave a comment