Alles begon vorige Vrijdag 11 mei toen de UK-gebaseerde Crypto Facilities, een zeer kleine start-up, futures contracten van ethereum lanceerde. Dit is de eerste keer dat ether-futures worden aangeboden op een gereguleerd platform. Het meest voor de hand liggende gevolg is dat iedereen die dat wil nu de volatiliteit van zijn investering kan vrijwaren door long of short te gaan met het ethercontract.

Deze stap van Crypto Facilities heeft de belangstelling van de Chicago Mercantile Exchange (CME Group) gewekt.  Ongeveer dezelfde tijd kondigde de CME afgelopen vrijdag de lancering aan van een zogenaamde Ether-referentiesnelheid en real-time Ether-dollar-index. Dit omvat het verstrekken van een dagelijkse prijsindex in US-dollar en de realtime-orderboek activiteit van Kraken en Bitstamp. De tarieven zijn reeds online beschikbaar op de websites van zowel de CME Group als de Crypto Facilities en zullen vanaf 4 juni aan het CME Group Market Data Platform worden meegedeeld.

Kan Ether zo de aandacht trekken van de rest?

Let op, de aankondigingen van beide partijen zijn slechts de eerste stap voor het toevoegen van legitimiteit aan Ethereum. Het aantal ether futures contracten dat Crypto Facilities waarschijnlijk zal afhandelen, zal waarschijnlijk vrij klein zijn.  Bovendien maakt de CME slechts prijzen en data bekend en stelt zij geen werkelijke futures contracten op.

Maar deze stappen zullen ongetwijfeld zowel de CME als de CBOE in het toekomstbeeld van Ethereum brengen. Het is slechts een kwestie van tijd en deze zal waarschijnlijk van korte duur zijn voordat de overstap plaatsvindt.

Wat betekent het?

Liquiditeit is een probleem met cryptocurrencies of je nu belegger of daytrader bent. Dit zal zo blijven totdat de schaalbaarheidsproblemen zijn opgelost. Dit is waarschijnlijk een gradueel proces van geleidelijke verbeteringen over een periode van 5-10 jaar.

Het betekent dat bovengemiddelde volatiliteit nog wel een tijdje bij ons zal blijven. Futures kunnen ook volatiel zijn, maar ze bieden de mogelijkheid om posities te nemen en dat kan een echt voordeel zijn.  Stel je voor dat je afgelopen mei Bitcoin kocht rond de $1.750 en dat je het vervolgens tot $19.000 liet staan. Als we minder dan een week later een Bitcoin futurescontract hadden verkocht, hadden we een heleboel geld kunnen besparen, om nog maar te zwijgen van de belastingen.

Ethereum is al een legitiem platform

In hun onlangs vrijgegeven verslag van het eerste trimester 2018 over cryptocurrencies, rapporteert Coindesk $3.6 miljard aan kapitaal dat door ICOs werd bijeengebracht. Er worden minder coins aangeboden, maar de gemiddelde grootte is aanzienlijk toegenomen. Die verklaring is accuraat zelfs met de Telegram ICO van $1.6 miljard werd rekening gehouden. Dit zegt dat kapitaal van institutionele omvang zich steeds meer op de markt gaat begeven.

Toen wij voor het laatst controleerden, was het Ethereum-platform de keuze van meer dan 80% van de ICO’s. Geen enkel ander platform kwam in de buurt. Ethereum heeft duidelijk een doel voor ogen en veel van die ICO’s geloven dat ze een verbeterde versie zijn van de koning der smart contracts, maar het Ethereum platform blijft het meest te bieden hebben.

Beroep op Hedge Funds in Futures Contracts

Hier is een bedrieglijke vraag: Hoeveel hedgefondsen zijn er volledig of zelfs helemaal ingedekt?

Hier is een eerlijk antwoord: Ik weet het niet echt.

Je zou denken dat je iets moet indekken om in aanmerking te komen voor een hedgefonds. Mijn idee is dat de meeste hedgefondsen in de markt van de één directionele bull die aandelen de afgelopen tien jaar hebben aangekocht, helemaal niet worden ingedekt.

Hedgefondsen hebben in deze periode voortdurend ondermaats gepresteerd wat betreft de algemene beursbenchmarks, zoals de Nasdaq of zelfs de conservatieve S&P 500.  Cryptocurrency opbrengsten bieden nieuwe mogelijkheden en het bezitten van futures contracten die daadwerkelijk een risicodekking bieden is enorm lucratief. Het aantal crypto-hedgefondsen blijft stijgen en na een prijsstijging van meer dan 60% in de maand april, zullen er nog meer volgen.  Het bezitten van een Ethereum futures contract zal de risicodynamica in positieve zin veranderen.

What's your reaction?

Leave a comment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Trade.be © 2018. All rights reserved.

Crypto Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor steeds het laatste crypto nieuws !