Ethereum prijsvoorspelling 2018

Momenteel is Ethereum één van de beste cryptocurrencies ter wereld en blijft het met sprongen vooruitgaan. Deze cryptocurrency wordt vaak Ether – wat zijn éénheid is – genoemd en heeft sinds zijn introductie een gestage waardestijging gezien.

Ethereum

Bear

Schaalbaarheidsproblemen:
Cryptokitties hebben bewezen dat Ethereum grote schaalbaarheidsproblemen heeft. Dit vooral door de honderden ICO’s die proberen hun beloftes waar te maken en die dus zo het netwerk belasten. Dit roept toch heel wat vragen op, tenzij er een oplossing wordt gevonden voor schaalverkleining via raiden, plasma of sharding.

Competitie :
Op dit moment domineert Ethereum en creëert het in wezen een monopolie, maar in 2018 begint de echte concurrentie. Verschillende bestaande blockchain / smart contractplatforms zullen concurreren met Ethereum, zoals onder andere NEO, Ardor, Stratis, ASCH en Skycoin.

Regulaties:
In tegenstelling tot Bitcoin heeft Ethereum een echt product in het leven geroepen als platform, zodat overheden het niet zomaar als ‘nepgeld’ kunnen beschouwen en het kunnen verbieden. Er kunnen echter meer voorschriften komen in betrekking tot ICO’s en die kunnen de waarde van Ethereum aanzienlijk beïnvloeden.

Bull

  • Dit is nog maar het begin wat betreft crowdfunding en het gebruik van Dapps.
  • Meer en grotere bestaande bedrijven zullen ICO’s onderzoeken en behandelen als manieren om het bedrijf uit te breiden. De meeste daarvan zullen Ethereum kiezen, omdat dit het populairste platform is. Meer Dapps op het platform zullen de vraag naar ETH-tokens doen toenemen.

Mainstream-gebruikers die binnenstromen:
Ethereum is beschikbaar op Coinbase en Revolut die beide zullen worden gebruikt door reguliere gebruikers. 1 BTC is erg duur, dus mensen zijn meer geneigd goedkopere opties te kiezen zoals Ethereum of Litecoin.

Ontwikkeling

Er is een zeer drukke ontwikkeling gepland voor Ethereum, inclusief overstap naar PoS, die beter zal zijn voor het milieu en misschien de houders zo zal belonen. Schaalbaarheidsoplossingen kunnen ETH ook als reguliere betaaloplossing instellen.

Overwegingen

  • Wij overwegen ETH over BTC om op een veiligere manier te beleggen, omdat het echt gebruikt wordt én omdat er Dapps op het platform draaien.
  • Het is de tweede meest populaire cryptocurrency – mensen die meer te weten komen over Bitcoin zullen op een gegeven moment meer te weten komen over Ethereum. Zo zullen ze zich realiseren dat Ethereum meer gebruikers heeft, waardoor mensen van Bitcoin naar Ethereum kunnen overschakelen.
  • Zelfs met het huidige schalingsprobleem zijn de transacties nog steeds sneller en goedkoper dan BTC, dus het kan de ‘reguliere’ valuta zijn die wordt gebruikt om betalingen te verzenden.
  • Ethereum wordt ook gebruikt als een ‘market’, zodat mensen andere crypto’s ermee kunnen kopen. Dit verhoogt het gebruik van Ethereum verder.
  • Er is geen specifieke roadmap waar we de ontwikkeling van Ethereum kunnen volgen, maar het team geeft ontwikkelingsblogs vrij.

Prijsvoorspelling

Bearish view: 2k aan het einde van 2018
Houdt rekening met Bitcoin die echt worstelt en Ethereum met zijn initiële problemen met schaalbaarheid (aanvankelijk omdat we geen twijfels hebben dat ze op lange termijn zullen worden opgelost). Wij gaan er van uit dat Ethereum minder kans heeft om te crashen dan Bitcoin vanwege het gebruik in Dapps.

Neutral view : 4K aan het einde van 2018 (waarschijnlijk)
Dit is een redelijke veronderstelling, ervan uitgaande dat Ehtereum het dominerende platform voor Dapps zal blijven. Het zal problemen met schaalbaarheid moeten oplossen, maar dat zou geen probleem moeten zijn.

Bullish view: 10K eind 2018
Dit scenario gaat ervan uit dat Ethereum zal domineren in termen van Dapp-gebruik en dat de hele markt voor cryptocurrency bullish zal blijven zonder belangrijk slecht nieuws.

 

What's your reaction?

Leave a comment