Ethereum verwerkt $166 miljoen aan transacties per uur

Ethereum verwerkt elk uur voor 166 miljoen dollar aan transacties, wat neerkomt op zo’n 4 miljard dollar per dag, volgens Shawn Douglass, CEO van Amberdata.

Shawn Douglass
Shawn Douglass

Douglass zei verder dat 53.5% van al die transacties gedurende de afgelopen 7 dagen verbonden zijn aan smart contracts. Het gaat dan om een bedrag van rond de 2 miljard dollar per dag. Dit is een stijging van 39.4% in de laatste zes maanden.

Die trend zal zich naar verwachting voortzetten, aldus Douglass. Dat is vermoedelijk omdat bruikbare Ethereum dapps nu beginnen uit te komen.

Enkele voorbeelden zijn Brave Browser, Dai, Request Network, Digix, … Ook apps zoals PeepEth, een alternatief voor Twitter behoren tot deze dapps.

Sharding

Aan de andere kant staat Sharding bij Ethereum op de agenda. Ethereum-ontwikkelaars werken uitgebreid aan deze oplossing, die gericht is op het verhogen van de verwerkingscapaciteit van de Ethereum-blockchain. Vitalik Buterin deelde op Twitter de laatste ontwikkelingen van de schaalbaarheidsoplossing via de aankondiging “Sharding komt”.

Sharding zal wel pas ten vroegste over 12 tot 18 maanden uitkomen. Dan zal het netwerk rond de 100 miljoen transacties per dag aankunnen.

Leuk weetje: Bitcoin vs Ethereum

Op 24 uur tijd zijn de taksen (fees) van Bitcoin en Ethereum ongeveer gelijk. Ze bedragen ongeveer $300 000.

Ethereum verwerkt wel 800 000 transacties terwijl Bitcoin maar een vierde verwerkt namelijk 200 000 transacties op 24 uur.

M.a.w. op moment van schrijven brengen de netwerken van Ethereum en Bitcoin ongeveer evenveel op, maar Ethereum verwerkt wel 4 keer zoveel transacties dan Bitcoin.

What's your reaction?

Leave a comment