eToro brengt verslag uit over Tether, met de nodige verduidelijking!!

Eén van de meest relevante onderwerpen in de cryptomarkten dit jaar ging over stablecoins, en meer specifiek over Tether (USDT).

Op hun website verklaart Tether dat ze voor 100% worden gedekt, wat betekent dat ze voor elke USDT in omloop, ergens $1 USD op een rekening hebben staan. Tot nu toe zijn er echter weinig details over de custody van Tether met betrekking tot de USD bekend, wat ertoe geleid heeft dat verschillende leden van de community het in twijfel hebben getrokken.

Op donderdag 1 november heeft Tether voor het eerst besloten om een brief van hun bank te publiceren als bewijs dat ze, althans op dit moment, volledig worden ge-backed.

In deze post op Reddit ziet u de verschillende reacties op deze brief, waarvan sommige nogal interessant zijn.

Waar MatiGreenspan van eToro op willen wijzen, is dat wanneer we het hebben over een currency peg, het er eigenlijk niet toe doet of deze al dan niet volledig wordt ondersteund. In de traditionele financiële wereld is het al zeker niet het geval.

Wanneer een bank in de Verenigde Staten een miljoen dollar uitleent met een klik van een paar knoppen, vraagt niemand of ze 1 miljoen dollar in de kluis van de bank hebben om het te ondersteunen. In feite is dat waarschijnlijk niet het geval. De wet vereist slechts dat ze een heel klein bedrag stortingen houden op het geld dat de bank creëert.

Waar het om gaat is vertrouwen

De US Dollar heeft waarde omdat mensen erop kunnen vertrouwen dat dit ook zo is. Voor stablecoins of tokenized fiat is dit waar het waarschijnlijk op neerkomt. Geloof in de emittent, vertrouw de regulator, geloof in de onderliggende waarde ervan.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment