Basis

Cryptocurrencies maken gebruik van gedecentraliseerde technologie om gebruikers beveiligde betalingen te laten doen en geld op te slaan, zonder dat ze hun naam gebruiken of via een bank moeten gaan. Ze draaien op een gedistribueerde openbare ‘ledger’ genaamd blockchain, wat een register is van alle transacties bijgewerkt en aangehouden door valuta houders.

Eenheden van cryptocurrency worden gecreëerd door middel van een proces genaamd ‘mining’, waarbij computerkracht wordt gebruikt om ingewikkelde wiskundige problemen op te lossen die munten genereren. Gebruikers kunnen de valuta’s ook kopen bij makelaars en ze vervolgens opslaan en uitgeven met behulp van cryptografische portemonnees.

Cryptocurrencies en toepassingen van blockchain-technologie zijn in financieel opzicht nog in opkomst en er valt meer gebruik te verwachten. Transacties met inbegrip van obligaties, aandelen en andere financiële activa kunnen uiteindelijk met behulp van de technologie worden verhandeld.

Category: Basis

Cryptocurrencies staan bekend als veilig en anoniem. Transacties daarin kunnen niet worden vervalst of teruggedraaid en er zijn meestal lage kosten, waardoor het betrouwbaarder is dan conventionele valuta. Door hun gedecentraliseerde karakter staan ze voor iedereen ter beschikking, waar banken exclusief kunnen zijn in wie ze rekeningen zullen verhuren.

Als een nieuwe vorm van contant geld, zijn de cryptocurrency markten bekend om plotseling te stijgen, wat betekent dat een kleine investering een grote som kan worden overnacht. Dit heeft geleid tot een aansporing in professionele en amateur speculanten die investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies (altcoins) en deze zien als een snelle manier om rendement te behalen of als onderdeel van een beleggingsportefeuille.

Maar hetzelfde werkt andersom. Mensen die willen investeren in cryptocurrencies moeten zich bewust zijn van de volatiliteit van de markt en de risico’s die zij nemen bij het kopen.

Vanwege de mate van anonimiteit die ze bieden, worden cryptocurrencies vaak geassocieerd met illegale handelingen, vooral op het donkere web. Gebruikers moeten voorzichtig zijn met de connotaties wanneer ze ervoor kiezen om de valuta’s te kopen.

Category: Basis

Een cryptocurrency is een vorm van digitaal geld die is ontworpen om veilig en in veel gevallen anoniem te zijn.

Het is een met het internet verbonden valuta die gebruik maakt van cryptografie, het proces van het omzetten van leesbare informatie in een bijna onleesbare code, om aankopen en overschrijvingen te volgen.

De eerste cryptocurrency was Bitcoin, die in 2009 werd gecreëerd en nog steeds de bekendste is. De afgelopen tien jaar is er een wildgroei van cryptocurrencies geweest en er zijn nu meer dan 1.000 beschikbaar op het internet.

Category: Basis

Bitcoin: Bitcoin was de eerste en is de meest verhandelde cryptocurrency tot nu toe. De munt werd ontwikkeld door Satoshi Nakamoto in 2009, een mysterieuze figuur die zijn blokketting ontwikkelde.

Ethereum: Geheel ontwikkeld in 2015, ether is het valutateken dat gebruikt wordt in de etherische blockchain, de op één na populairste en meest waardevolle cryptocurrency. Na een grote hack in 2016 splitst het zich op in twee valuta’ s, genaamd Ethereum en Ethereum Classic. Ethereum is enorm populair gebleken als lanceerplatform voor andere cryptocurrencies in 2017, die gebruik maken van de Ethereum blockchain.

Ripple: Ripple is een ander gedistribueerd ledger systeem dat in 2012 werd opgericht. Ripple kan worden gebruikt om meer soorten transacties te volgen, niet alleen van de cryptocurrency. Het is gebruikt door banken zoals Santander en UBS.

Litecoin: Deze valuta is het meest vergelijkbaar in vorm met Bitcoin, maar heeft zich sneller ingezet om nieuwe innovaties te ontwikkelen, waaronder snellere betalingen en processen om veel meer transacties mogelijk te maken.

Category: Basis

Load More


De FaQ wordt nog steeds geupdate, so stay tuned for more!