Fed voorzitter is klaar voor een grote verrassing vanuit de cryptocurrency wereld!

Het begon allemaal bij de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, die gevraagd werd naar de gedecentraliseerde digitale munt in het bijzijn van de Senaatscommissie voor het bankwezen.

Op de vraag of Bitcoin wereldwijd kan worden geadopteerd en uiteindelijk andere reserves waardeloos kan maken, zei de heer Powell: “Ik denk dat dat soort dingen mogelijk zijn, maar we hebben nog geen wijdverspreide adoptie gezien. Bitcoin is een goed voorbeeld, bijna niemand gebruikt het voor betalingen, ze gebruiken het meer als een alternatief voor goud, het is een Store of value, het is een speculatieve opslag van waarde net als goud.

Het is ongelofelijk om deze videoclip te bekijken. Goud heeft een waarde van meer dan 7 biljoen dollar met meer dan 5.000 jaar geschiedenis en Bitcoin heeft een waarde van 200 miljard dollar met 10 jaar geschiedenis. Maar als het gaat om hun mogelijkheden om te dienen als store of value, is de opzichter van de wereldwijde reservevaluta van mening dat ze alternatieven voor elkaar zijn.

Alsof dit nog niet sterk genoeg is voor de toekomstperspectieven van Bitcoin, heeft President Trump vervolgens besloten om zich in te zetten voor Bitcoin en de Cryptocurrencies.

Hij bracht een tamelijk mild argument tegen Bitcoin naar voren, waaronder veel archaïsche en irrationele kritiek. Om dit in perspectief te plaatsen: je zou het woord “Bitcoin” in Trump’s tweets kunnen vervangen door US dollar en dan zou er zoiets als dit te lezen zijn:

“Ik ben geen fan van US dollars, die gebaseerd is op ijle lucht. Deze dollars kunnen onwettig gedrag vergemakkelijken, waaronder drugshandel en andere illegale activiteiten.”

De nieuwe tweet kan in de ogen van sommige mensen accurater zijn dan de oorspronkelijke tweet van President Trump. Maar Trump stopte niet met één tweet. Hij bleef maar praten over Facebook’s cryptocurrency “Libra” en de Amerikaanse dollar.

Er staan tal van waarheden in deze verklaringen, waaronder “dollar als de overheersende munteenheid in de wereld en de betrouwbaarheid ervan”. Maar om te zeggen dat hij sterker is dan ooit tevoren zou misleidend zijn, vooral omdat hij sinds 1913 meer dan 96% van zijn koopkracht heeft verloren. (zie grafiek hieronder)

De bewering dat de Amerikaanse dollar voor altijd de wereldwijde reservevaluta zal blijven, zou betekenen dat u duizenden jaren geschiedenis totaal negeert. Zoals we al eerder hebben besproken, is elke valuta, met uitzondering van de 180 valuta’s die vandaag de dag in omloop zijn, in het verleden mislukt. De gemiddelde levensverwachting van een fiat-valuta ligt rond de 27 jaar, al is het 227 jaar geleden dat het Amerikaanse Congres de Amerikaanse dollar creëerde als standaardeenheid voor het land – uiteindelijk is er een terugkeer naar het gemiddelde.

Wat u ook van Bitcoin of de Amerikaanse dollar denkt, het is belangrijk om te onthouden dat de dollar niet hoeft te falen om Bitcoin te laten slagen. In feite is het zelfs mogelijk dat beide voor een lange periode naast elkaar zullen voortbestaan. Gelukkig waren de opmerkingen van Jerome Powell en Donald Trump licht negatief tot neutraal.

Sterker nog, de Bitcoin- en cryptomarkt bleven onaangetast na de opmerkingen. De top 10 assets op basis van de marktkapitalisatie was de afgelopen 24 uur zelfs gestegen.

Enkele van de machtigste mensen ter wereld beginnen langzaam maar zeker Bitcoin en andere digitale assets aan te vallen. Ze realiseren zich al meteen dat dit geen in de VS gevestigde industrie is, maar een wereldwijd fenomeen dat immuun is voor de traditionele pogingen tot valutamanipulatie die in het verleden door politici en centrale bankiers is gebruikt.

Inderdaad, Bitcoin werkt. Het blijft blokken met transacties produceren zonder problemen en het blijft bewijzen waarom het het meest anti-fragiele asset in de wereld is.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment