Fetch.AI

Fetch is een digitaal economisch bedrijf dat heeft ontwikkeld wat zij beschouwen als “The world’s first truly smart ledger”. Dit zou de kracht van AI als centraal onderdeel van het project benutten en een ecosysteem creëren dat zich consequent en automatisch ontwikkelt dankzij machine learning. Uiteindelijk wil het Fetch-ecosysteem een situatie creëren waarin bedrijven en individuen kunnen vertrouwen op het grootboek om niet alleen hun bedrijfsprocessen te automatiseren om efficiënter en winstgevender te kunnen worden, maar ook om autonoom nieuwe oplossingen en kansen te ontwikkelen en erop in te spelen wanneer ze in een bepaalde ruimte ontstaan.

Concept

Fetch.AI is een combinatie van Blockchaintechnologie en Artificial Intelligence. Het project is gericht op het bouwen van ’s werelds eerste op AI-gebaseerde zelfaanpassende smart ledger technologie voor gedecentraliseerde transacties.

Fetch.AI structureert Autonome Agents in een gedecentraliseerde digitale wereld waar consumenten of bedrijven digitale entiteiten kunnen toevertrouwen om bijna elke taak uit te voeren. Door het ondersteunen van een unieke smart ledger technologie, biedt Fetch.AI een simulator omgeving voor AI om met elkaar te communiceren en hoge prestaties en lage kosten te leveren.

Fetch.AI biedt bedrijven de nodige tools voor ontwikkelaars om hun Autonome Agenten te personaliseren en zo uitdagingen te voorspellen bij het bouwen van een database voor AI-training. Dergelijke API’s en SDK’s kunnen worden aangesloten op de data-opslag van ondernemers en hun verwachte voorspellingsmodellen structureren. Aan de andere kant zullen de smart ledgers nuttige Proof of Work leveren die grote transactievolumes aankunnen en in de loop der tijd gebruik kunnen maken van computermiddelen.

Technologie

Autonome economische “agents”

Deze “agents” zijn actief, en worden gefaciliteerd binnen het Open Economisch Kader, en fungeren als instrumenten voor besluitvorming binnen het ecosysteem. Deze agenten zullen op een flexibele manier met elkaar interageren om de meest waardevolle economische oplossingen te bieden om data te monetariseren en tegemoet te komen aan de behoeften van gebruikers op het moment dat ze ontstaan. Deze agenten zijn in wezen AI-aangedreven dealmakers die ook zullen blijven evolueren op basis van machine learning in functie van de veranderende marktomstandigheden.

AI protocol

Fetch bouwt aan een AI-protocol waarmee economische activiteiten automatisch kunnen plaatsvinden. De technologie van Fetch heeft een structuur van drie lagen. De bovenste laag bestaat uit digitale agents, AEA’s (Autonomous Economic Agents), die data uit hardwaresystemen en databronnen halen en deze vervolgens leveren aan degenen die dat nodig hebben. De agenten bestaan in de gedecentraliseerde virtuele wereld die door OEF (Open Economic Framework) is gecreëerd. Deze OEF wordt ondersteund door het Fetch smart ledger, dat tot tienduizenden TPS kan opschalen.

t

Fetch innovatieve sharding

Tienduizenden TPS is bereikbaar dankzij een soort innovatieve sharding. In plaats van shardingschema’s heeft Fetch smart ledger transactiestraten en kan een transactie worden toegewezen aan verschillende transactiestraten, zodat nieuwe banen kunnen verwijzen naar het block van de vroegere baan. Afgezien van die functie maakt Fetch Smart Ledger gebruik van nuttige proof of work, een uniek consensussysteem om het computerwerk zelf uit te voeren. Terwijl conventionele PoW een enorme hoeveelheid middelen nodig heeft om het juiste block te creëren, zoals in het Bitcoinnetwerk, zullen computermiddelen worden gebruikt om machine learning algoritmes te ontwikkelen. Een gedecentraliseerde supercomputer zal ontstaan, die helpt bij de toewijzing van computerkundig werk op basis van de capaciteit van de netwerk nodes.

t

AI-applicatie

Dit is zeer populair in de crypto-markt, zoals AI voor vastgoed, AI voor de bescherming van persoonlijke gegevens of AI voor de muziekindustrie. Sommige projecten die AI en blockchaintechnologie combineren met data-uitwisseling hebben echter geen verwachte resultaten opgeleverd. Als Fetch.AI zijn technologische ontwikkeling kan realiseren, zal het dus echt potentieel hebben wat betreft de vraag naar het gebruik en de uitwisseling van gegevens en digitale middelen die er momenteel zijn.

Gebruik

In plaats van een heleboel data over het internet te versturen, laat Fetch een organisatie toe om vragen te stellen over datasets die zich op de servers van een andere organisatie bevinden. Het netwerk houdt bij welke datasets worden gebruikt om deze vragen te beantwoorden, zodat toekomstige vragen automatisch naar de juiste plaats kunnen worden gestuurd. Bijvoorbeeld een lokale weersvoorspellende groep zou zijn algoritme kunnen aanspreken op de prestatiegegevens van een elektriciteitsnet om zijn voorspellingen te verbeteren (de frequentie waarmee elektriciteit zich verplaatst in kabels is gerelateerd aan de luchttemperatuur). Fetch ziet zichzelf als beheerder van dit vraag-en-antwoordnetwerk. Betalingen om vragen te stellen worden gedaan in de vorm van digitale tokens.

2

– Fetch’s financial backer, Outlier Ventures, heeft toekomstige rechten op hun tokens gekocht in plaats van aandelen in het bedrijf. Het idee is dat naarmate meer organisaties hun data doorzoekbaar maken en meer mensen betalen om vragen te stellen met tokens, de waarde van de tokens zal toenemen.

Andere

Fetch wordt ondersteund door Outliers Ventures (die ook het Ocean Protocol, Sovrin en IOTA hebben gesteund). Ze hebben 14 maanden nauw samengewerkt met het team, en hebben gezegd dat als ze de technologie niet met eigen ogen hadden gezien, ze het waarschijnlijk niet hadden geloofd. Jamie Burke, de bekende oprichter van Outliers Ventures, deed de volgende uitspraak over Fetch:

“Maar laten we beginnen met het maken van een grote uitspraak die ik zie als een vaak overmatig gebruikte en over het algemeen misbruikte marketingterm: maar dit is echt een volgende generatie gedistribueerde grootboektechnologie. Voor het eerst kunnen we echt zeggen dat we geen smart contracts hebben, maar een smart ledger”.

Token distributie

Het Fetch ERC20 token (FET) zal fungeren als een belangrijk onderdeel binnen alle operationele functionaliteiten van het netwerk. In totaal zullen er in de loop der tijd 1.152.997.575 tokens worden vrijgegeven.

De native token zal effectief alle activiteiten binnen het ecosysteem aansturen. Dit omvat zowel de deelname aan het netwerk als de ontwikkeling van nodes en de ontwikkeling van economische actoren binnen het netwerk.

Het project zal ERC20 FET-tokens inruilen voor native FET-tokens zodra zij hun eigen mainnet hebben gelanceerd, wat gepland staat voor medio 2019.

Gedurende de initiële tokenverkoop zal 20% van de tokens worden verdeeld, waarbij nog eens 20% van de tokens opzij wordt gezet voor toekomstige distributie. De rest van de tokens wordt als volgt verdeeld:

 • Founders
 • Project Foundatio voor toekomstige ontwikkelingen
 • Adviseurs
 • Mining-bouw

De geldigheidsduur van deze tokens varieert van 3 maanden voor particuliere aankopen tot 3 jaar voor founders en foundation tokens.

Investerings details
 • Type: ERC20 daarna native
 • Ticker: FET
 • Platform: Ethereum voorafgaand aan Mainnet (2019 Q2)
 • Crowdsale: 30 september – 30 november
 • Minimum investering: niet gekend
 • Price: Onbepaald (ongeveer $0,13, afgeleid van de totale tokenvrijgave/hardcap)
 • Hard Cap: $30,000,000
 • Aanvaarde betalingen: Enkel ETH
 • Beperkt van deelname: Afghanistan, Wit-Rusland, Burundi, Centraal-Afrikaanse Republiek, China, Congo, Ethiopië, Guinea, Guinea op Guinee-Bissau, Iran, Libanon, Libië, Noord-Korea, Servië, Somalië, Zuid-Sudan, Sri Lanka, Soedan, Syrië, Thailand, Trinidad en Tobago, Tunesië, Uganda, Oekraïne, Verenigde Staten van Amerika, Venezuela, Jemen, Zimbabwe

Roadmap

Q4 2018 – Verhoogde toegang tot een eigen testnetwerk dat leidt tot een openbaar testnetwerk.

Q1 2019 – Netwerk Alpha (Q1 2019); alle basisfuncties aanwezig.

Q2 2019 – Netwerk Beta, volledig Fetch netwerk voor testen en afstemmen.

Q3 2019 – Main netwerk lancering, native Fetch token

Team, Avisors, Partnerships & Community

Het team bestaat uit meer dan 20 experts op het gebied van machine-learning, waaronder vroege investeerders en ontwikkelaars van het Google-gebaseerde AI-bedrijf DeepMind.

De Fetch.Ai heeft een absoluut monster van een team. Het bestaat uit 14 leden en is samengesteld uit alle toppers! Na het controleren van hun Founding Team, kregen ze het hoogste cijfer voor het team, omdat alle 3 de mede-oprichters echte specialisten in hun vak zijn. Toen wij de rest van het team controleerde, verwachtte we, zoals in de meeste projecten, gemiddelde, normale jongens te vinden, maar het werd gewoon steeds beter en beter. Als we projecten bekijken, dan geven we meestal onze mening over het team in een paar zinnen om het kort en bondig te houden, maar bij dit team voel ik me verplicht om iedereen uitgebreid te vernoemen omdat er zo veel kwaliteit in zit, en het zou niet eerlijk zijn om deze analyse om alleen de oprichters te vernoemen. Dus hier gaan we:

Core -Team

Adviseurs

Het Fetch.AI project bestaat uit slechts twee adviseurs. Dit zijn Melvyn Weeks, een economisch adviseur van het project die docent is aan de Cambridge University Lecturer, en Monique Gangloff als biotech adviseur. Ze is ook senior wetenschapper aan de Universiteit van Cambridge.

Partners

Het project heeft verschillende erkende samenwerkingsverbanden. Deze omvatten Warwick Business School, Token Market, ULedger, Mobi, en Outlier Ventures.

Om verder te gaan op MOB,  Fetch.AI sluit zich daardoor ook strategisch aan bij BMW, Ford, General Motors, Renault, Accenture en IBM om het Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI) te vormen. MOBI zal de samenwerking tussen Fetch.AI en wereldwijde partners aanmoedigen op het gebied van de ontwikkeling van blockchain enabled vehicle data en mobility services applicaties. Met een breed scala aan partners, waaronder BigchainDB, Aioi Nissay Dowa Insurance Services USA, BMW, Bosch, Bosch, Hyperledger, IBM, de IOTA Foundation.

MOBI zal samenwerken met Fetch.AI aan projecten op dit gebied:

 • Voertuigidentiteit, geschiedenis en datatracking
 • Tracking van de supply chain, transparantie en efficiëntie
 • Autonome machine- en voertuigbetalingen
 • Veilig mobiel zakendoen
 • Datamarkten voor autonoom en menselijk rijden
 • Auto sharing

Op gebruik gebaseerde mobiliteitsprijzen en betalingen voor voertuigen, verzekeringen, energie, congestie, vervuiling en infrastructuur.
De speciale band met het MOBI Consortium is een belangrijke bijdrage aan de toepassing van Fetch.AI in de transportsector. Dergelijke relaties zullen een duidelijk voordeel zijn voor het Fetch.AI ecosyteem bij het stimuleren van het verzamelen van data en het trainen van AI.

Community

Telegram - 7.779 volgers
YouTube - 317 abonnees
Twitter - 2.023 volgers
LinkedIn - 515 volgers

ProCon Risk

Pro’s
 • Het project beschikt over een groot en zeer ervaren team met verschillende academische, praktische en zakelijke achtergronden.
 • De technische projectvoorstellen en het concept van het project zijn zeer aantrekkelijk en worden op een professionele manier gepresenteerd.
 • De doelgroep van het project is een sector die uiteindelijk veel voordeel kan halen uit het succes van Fetch AI in het automatiseren en verbeteren van de blockchain door middel van AI en machine-learning.
 • AEA’s die binnen het open kader opereren, stellen het project in staat om schaalbaarheidsproblemen te overwinnen, beter dan andere ecosystemen.
Risks
 • Het project bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling met details van de roadmap die niet erg uitgebreid zijn.
 • Veel token statistieken zijn vrij onduidelijk. Dit houdt specifiek in dat er geen exacte prijzen beschikbaar zijn tijdens de crowdsale.
 • Er blijkt een klein percentage van de tokens beschikbaar te zijn voor het publiek, terwijl een groot percentage wordt toegewezen aan projectgeoriënteerde gebieden (oprichters, stichting en adviseurs in totaal 50%).

Conclusie

Fetch AI is een project dat een zeer spannende en noodzakelijke oplossing biedt voor het probleem van de huidige grootboeken. Dit is iets waar ook de gebruikers veel baat bij kunnen hebben. De implementatie van AI en het gebruik van AEA’s kan helpen om het project naar de voorhoede van de industrie te brengen en een groot succes te worden. Het wordt ook ondersteund door een zeer sterk team van academici uit onder andere Cambridge en pioniers op het gebied van AI, zoals CEO Sheikh en CTO Simpson (early investor en één van de oorspronkelijke ontwikkelaars van DeepMind).

De toekomst van het project ziet er positief uit, maar het bedrijf moet wel actief blijven in het produceren van praktische en meetbare vooruitgang op het gebied van technische ontwikkeling. In de praktijk is dit nog niet erg duidelijk.

Toen wij jaren geleden begonnen te investeren, stond de blockchain-technologie nog in zijn kinderschoenen. Onze gedachten waren dat elke generatie haar eigen mogelijkheden had. Toen we crypto ontdekte ging er een nieuwe wereld voor ons open. En nu zitten wij nog met drie concepten/technologieën, die in de toekomst onze levens zullen veranderen:

 1.  Blockchain
 2.  Artificial Intelligence
 3.  Internet of Things.

Het interessante is dat ze allemaal met elkaar verbonden zijn. En Fetch.AI heeft al deze drie concepten in 1 project. Daarom zijn we zeer bullish over dit project. Het is onze persoonlijke aangelegenheid. Als het platform door beproeving slaagt, heeft het veel potentieel.

Score

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |

What's your reaction?

Leave a comment