Flow Traders NV, is begonnen met Bitcoin en Ethereum exchange-traded notes (ETN)

Flow Traders NV, Europa’s grootste ETF-handelaar, is begonnen met de aan- en verkoop van Bitcoin en Ethereum exchange-traded notes (ETN). Het bedrijf wordt de eerste die zijn deelname aan een cryptocurrency ETN onthult. De grote vraag is nu: wanneer wordt een Bitcoin ETF werkelijkheid?

Aankoop en verkoop van ETN’s voor Bitcoin en Ethereum

Een ETN is niet zo verschillend van een ETF. Het belangrijkste verschil tussen beide is dat ETF’s beleggingen zijn in fondsen die de prijsbeweging van een asset volgen, terwijl ETN’s meer lijken op beleggen in obligaties.

Flow Traders verhandelt de ETN’s Bitcoin en Ethereum die respectievelijk in 2015 en 2017 door XBT Provider zijn gelanceerd. XBT is genoteerd in Zweden met een portfolio vermogensbeheer van $1 miljard.

Dit nieuws van een beursgenoteerde ETN in cryptocurrency is misschien wel het belangrijkste nieuws in de crypto sinds de opkomst van de Bitcoin futures trading in december 2017. In de eerste plaats is het de zoveelste institutionele belegger.

Veel analisten en commentatoren hebben de intrede van institutioneel geld in de cryptocurrency ruimte geïdentificeerd als de volgende mijlpaal in de groei van de industrie. Beleggingsproducten zoals futures, ETN’s en ETF’s bieden deze beleggers een veel meer haalbare optie dan de gebruikelijke markt voor de handel in cryptocurrency’s.

Dennis Dijkstra, co-CEO van Flow Traders NV, zei naar aanleiding van de ontwikkeling:

Mensen onderschatten crypto. Het is groot, en het zal zeer binnenkort gereguleerd worden. De marktpartijen zijn veel professioneler dan men denkt. Institutionele beleggers zijn geïnteresseerd – we weten dat ze dat zijn omdat we verzoeken krijgen.

Hoe de ETN werkt

Als hoogfrequente trader (HFT) is het bedrijf van plan om elke transactie zo snel mogelijk te hedgen, ongeacht de richting van de Bitcoin- en Ethereum-prijsbewegingen. Om dit te doen hedged Flow Traders haar ETN met CME en CBOE futures. Al deze factoren zouden in theorie de ontsporing moeten verminderen en tegelijkertijd de liquiditeit moeten vergroten.

Volgens Dijkstra levert deze aanpak enorme voordelen op voor de onderneming. Hij heeft echter niet aangegeven of de Flow Traders Bitcoin of Ethereum zullen gebruiken om elke transactie te hedgen.

De Zoektocht naar Bitcoin ETF

Nu er al een ETN bestaat, zou een Bitcoin ETF misschien in de niet zo verre toekomst een mogelijkheid kunnen zijn. Tot dusver heeft de SEC van de Verenigde Staten nog geen van de ontvangen Bitcoin ETF voorstellen goedgekeurd.

Het verhaal was dat de opkomst van de futureshandel de dageraad van Bitcoin zou inluiden. Sindsdien is er echter een half jaar verstreken en zijn er nog steeds geen gunstige beslissingen genomen door de SEC. In juni 2018 besloten twee vooraanstaande bedrijven, VanEck en SolidX, samen te werken in de hoop een betere kans te krijgen om de veelgevraagde ETF goedkeuring van de SEC te behalen.

 

What's your reaction?

Leave a comment