Gaan we naar een nieuwe generatie van hardware wallets door de Ngrave ZERO, de ‘coldest wallet’?

Het volledige potentieel van elektronische apparaten kan alleen worden bereikt wanneer ze met elkaar praten en online gaan. De uitwisseling van data tussen smartphones, tablets, hardware-wallets, point-of-sale (POS) terminals en andere hulpmiddelen heeft geleid tot contactloze betalingen, smart homes, location-based advertising en andere innovatieve services.

Connectiviteitsoplossingen zoals radiofrequentie-identificatie (RFID), Bluetooth, 4G en USB staan centraal in deze revolutie. Hun belang groeit met elk nieuw apparaat dat op de markt komt. Maar hoewel ze in veel opzichten nuttig zijn, zijn deze technologieën ook kwetsbaar voor hacking, waardoor bedrijven altijd op zoek zijn naar veiligere alternatieven.

QR-codes worden op veel verschillende manieren gebruikt

Dat is één van de redenen waarom het gebruik van de Quick Response (QR) codes toeneemt. Uitgevonden in 1994, slaat deze technologie gegevens op in een vierkant raster met behulp van patronen van donkere dots en witruimtes. De patronen kunnen vervolgens worden gescand door een smartphonecamera of een scanner en worden omgezet in een door mensen leesbaar formaat. QR-codes kunnen verschillende soorten data opslaan, waaronder tekst, e-mailadressen, URL’s, creditcardgegevens, bankrekeningen, gebruikersgegevens, wachtwoorden en meer. En als u alleen alfanumerieke tekens wilt opslaan, kan één enkele QR-code wel 4.000 tekens bevatten.

Deze technologie wordt gebruikt in verschillende scenario’s, variërend van online advertenties en billboards tot inventarislabels en visitekaartjes. Sommige bedrijven gebruiken het ook als een Wifi-netwerk authenticatiemethode. Gebruikers scannen een QR code met hun smartphone en sluiten zich automatisch aan bij het netwerk. Ook Facebook’s WhatsApp maakt gebruik van QR-codes. Gebruikers die berichten willen versturen met WhatsApp Desktop moeten de QR scanner in hun WhatsApp mobiele app openen en de QR code die op de website van de app wordt gegenereerd, scannen.

Er is maar één manier om in te loggen op WhatsApp via je bureaublad en dat is via QR-codes. Dit is een goede illustratie van hoeveel Facebook afhankelijk is van QR-technologie.

QR-code-gebaseerde betalingen groeien in populariteit

Eén van de meest voorkomende toepassingen van QR-codes is echter in de mobiele betaalindustrie. In 2018, bijvoorbeeld, bedroeg de transactiewaarde in China alleen al meer dan 3 biljoen dollar voor mobiele betalingen en dit in de vorm van QR-codes. Alipay en WeChat, de twee populairste mobiele betaalapps in China, gebruiken beide QR-codes om transacties te autoriseren. Jack Ma, de mede-oprichter van de Alibaba Group die Alipay heeft opgericht, zegt dat de app nog steeds “één cent verliest aan hackers” ondanks het feit dat hij onder honderden miljoenen cyberaanvallen per dag zit. QR-codes worden ook in andere landen steeds populairder en zullen ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de wereldwijde markt voor mobiele betalingen, die meer dan twee miljard smartphonegebruikers telt. Apple iOS 13’s stealth QR Code lezer update en Pixel’s capaciteit om QR Codes te scannen zonder de Google Lens zijn duidelijk een indicator van een aanhoudende stijging van deze technologie.

NGRAVE’s overname van de QR-code-technologie

Jack Ma’s bedrijven zijn misschien niet het slachtoffer geworden van hacks, maar er zijn toch legitieme QR-gerelateerde veiligheidsproblemen. Het probleem ligt echter niet bij de QR-code-technologie zelf, maar bij de manier waarop hackers deze gebruiken om nietsvermoedende slachtoffers te bedriegen. Zo lokken ze mensen naar scancodes die sites openen die automatisch malware downloaden of die zich voordoen als legitieme betaalplatforms die bedoeld zijn om bankkaartgegevens te stelen.

Ondanks deze problemen blijven QR-codes toch één van de veiligste connectiviteitstechnologieën op de markt. Ze worden ook algemeen erkend als de veiligste communicatiemethode in de blockchain industrie. Een goede referentie is het “Glacier Protocol”, een bekende veiligheidsstandaard voor het omgaan met Bitcoin.

NGRAVE integreert de QR-code-technologie om volledige “air-gapped” interacties tussen de hardware wallet NGRAVE ZERO en de mobiele app NGRAVE LIQUID mogelijk te maken. De manier waarop deze setup werkt is dat gebruikers eerst een cryptocurrency transactie aanvraag maken op de app. De software wordt dan gevraagd om de QR-code te genereren die met de ZERO moet worden gescand, waarna de gebruikers het transactieverzoek op het apparaat moeten verifiëren en ondertekenen. Vervolgens genereert de wallet een handtekening die gescand moet worden met de app, die uiteindelijk de transactie naar de blockchain stuurt. Het communicatieprotocol heeft dus nooit een USB- of directe netwerkverbinding nodig, zoals 4G, Wifi, Bluetooth of een andere vorm van communicatie.

De kracht van QR-code-technologie verenigt met de kracht van offline om transactiebeveiliging te garanderen.

 

NGRAVE overwint de veiligheidslekken van QR-codes door gebruikers de transactiegegevens te laten verifiëren die door de mobiele app Liquid worden gegenereerd. Ook zijn QR-codes die door de ZERO zijn gemaakt onveranderlijk en kunnen niet worden gewijzigd door hackers op welke manier dan ook. Deze methode maakt het mogelijk dat de ZERO voor altijd offline blijft en toch op een veilige en beschermde manier met de buitenwereld kan communiceren. De QR-code technologie werkt dus als een schild dat voorkomt dat hackers in de wallet inbreken en de private keys van de gebruikers stelen.

Stap 3: Nadat de aanvraag voor de handtekening van de transactie is gescand vanuit de mobiele app, toont de ZERO alle details van de scan in een verificatiescherm. Dit stelt de gebruiker in staat om te controleren of alle transactiegegevens correct zijn, voordat hij/zij de transactie effectief ondertekent.

Stap 4: Na het ondertekenen van de transactie op de ZERO, zal het apparaat een QR-code genereren met de ondertekende transactie. De gebruiker kan deze code vervolgens samen met de app inscannen om vervolgens de ondertekende transactie naar de blockchain te sturen.

Hoe NGRAVE gemakkelijk kan integreren met uw favoriete exchange of software wallet

NGRAVE’s hardware wallet NGRAVE ZERO is ontworpen om gemakkelijk te integreren met elk transactieplatform van derden, ongeacht of het uw favoriete crypto exchange (bijv. Coinbase), browser extensie wallet (bijv. MetaMask) is, een mobiele app, of nog veel meer. NGRAVE biedt de juiste code voor de volledige integratie, en gebruikers kunnen hun favoriete online oplossing blijven gebruiken met NGRAVE’s extreme beveiliging die is ingebouwd.

Hoogst haalbare EAL-veiligheidscertificering ter wereld: EAL7

De QR-code-technologie bestaat al meer dan twee decennia. Het heeft zijn robuustheid bewezen in het licht van de steeds groeiende veiligheidsbedreigingen, en honderden miljoenen mensen weten intuïtief hoe ze met de beroemde 2D-codes moeten omgaan. NGRAVE is niet de eerste die zijn hardware-wallet openbaart, maar de veiligheid van de ZERO is ongeëvenaard, met de hoogst haalbare EAL-veiligheidscertificering ter wereld: EAL7. Door extreme beveiliging te integreren in elke stap van het klanttraject heeft NGRAVE zich in de voorste linie geplaatst voor de bescherming van cryptocurrencies tegen criminelen zodat de blokkade-industrie zijn volledige potentieel kan bereiken.

 

Begin echt te bezitten wat van jou is! Bekijk hieronder de video van NGRAVE.

PS: Ngrave lanceert op 26 mei 2020 → Schrijf je in op de wachtlijst om tot 50% korting te krijgen op je ZERO.

 

 

Bron: Ngrave Medium

What's your reaction?

Leave a comment