Gebruikservaring zal de adoptie vergroten!

Eén van Bitcoins grootste belemmeringen voor de mainstream adoptie is het gebrek aan goeie gebruikerservaringen.

Op dit moment moeten gebruikers een zeker niveau van technische kennis hebben, terwijl ze ook de verwachting hebben dat gebruikers een hoge mate van flexibiliteit en wrijving moeten kunnen doorstaan. Bitcoin transacties vereisen bijvoorbeeld dat iemand geld stuurt naar een “wallet-adres” dat wordt vertegenwoordigd door een willekeurige reeks letters en cijfers.

Stel je eens voor dat je miljoenen dollars moet sturen naar 1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa in de hoop dat het veilig op zijn bestemming aankomt.

In de hoop dat het veilig is voor hen?

Ongeacht hoe lang u al in de Bitcoin- en crypto-industrie zit, controleren gebruikers nog steeds manisch elk karakter in de string, houden hun adem in bij het verzenden van een transactie en zuchten uiteindelijk opgelucht als ze een transactiebevestiging ontvangen. Ondanks dit alles is Bitcoin uitgegroeid tot een marktkapitalisatie van meer dan 100 miljard dollar die door tientallen miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt.

Gelukkig wordt de gebruikerservaring met Bitcoin steeds beter. Een goed voorbeeld hiervan is de aankondiging van 5 mei door BlueWallet (een populaire digitale wallet voor Bitcoin) die de release van een mobiele applicatie voor Apple’s iWatch bekendmaakte.

 

Deze lancering zette ons aan het denken over de reden waarom dit soort producten belangrijk zijn:

  • Verbeterde gebruikerservaringen – Bitcoin wordt minder eng voor gebruikers omdat het eenvoudigweg makkelijker wordt om te kopen, te verkopen, vast te houden en te verzenden. Dit kan snel worden bereikt door prachtige interfaces te bouwen op basis van de beste ontwerpen.
  • Het gebruik op verschillende platforms mogelijk maken – Hoewel iedereen een supercomputer in zijn zak (of om zijn pols) heeft, worden veel Bitcoin transacties uitgevoerd vanaf laptops. Deze focus op desktopcomputers is te wijten aan het feit dat slechte gebruikerservaringen alleen kunnen worden bestreden met grote schermen en veel geduld. Naarmate er betere gebruikerservaringen worden opgebouwd, wordt Bitcoin beter bruikbaar op uw mobiele telefoon of smartwatch.
  • De dagelijkse transacties mogelijk maken – Speculatie is een drijvende kracht geweest achter de opkomst van Bitcoin, maar wat ons hier heeft gebracht, zal ons waarschijnlijk niet brengen waar we naartoe willen. We moeten het aantal dagelijkse transacties verhogen zodat we in de loop der tijd het aantal transacties voor niet-speculatieve gevallen kunnen uitbreiden. Een eenvoudige Bitcoin-wallet zoals BlueWallet zal de kans vergroten dat een persoon Bitcoin-betalingen accepteert, omdat hij of zij enkel nog bij de andere partij een QR-code moet inscannen om de transactie te doen.

Ondernemers moeten het wiel niet opnieuw gaan uitvinden. Er zijn over de hele wereld ongelooflijke gebruikerservaringen die mobiele betalingen en slimme apparaten combineren. Of we het nu hebben over WeChat, Alipay in Azië of over Apple Pay bij Apple, technologiebedrijven hebben al uitgezocht hoe ze gebruikers in staat kunnen stellen om met cryptocurrencies te bankieren op hun huidige apparaten.

Het Bitcoin en crypto gebruik zal exploderen als we vergelijkbare ervaringen kunnen opbouwen voor digitale valuta. De gebruikerservaringen in crypto hoeven zelfs niet beter te zijn dan de fiat currency-ervaringen. Bitcoin is immers beter geld en daarom zijn gebruikers genoodzaakt om over te stappen, als er maar sprake is van functiepariteit en handelaars die beide accepteren.

Als Bitcoin meer dan $100 miljard dollar aan marktkapitalisatie kan bereiken, met vreselijke gebruikerservaringen, wat zou er dan wel niet gebeuren als het net zo gemakkelijk te gebruiken is als de euro?

Wij zijn alvast benieuwd naar de impact hiervan!

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment