Geen ICO maar IPO van de 3 meest belovende innovatieve technologie bedrijven van dit moment!

Slack Technologies, AirBNB, Inc. en Palantir Technologies staan op het punt om naar de beurs te gaan.

Hier zijn drie technologiebedrijven met goede vooruitzichten en een eerste openbaar aanbod gepland voor uiterlijk 2019 of 2020.

Slack IPO (20 juni)

Slack Technologies is van plan om de weg van Spotify -waarvan de aandelen vorig jaar zijn geïntroduceerd- in te slaan en door middel van een directe beursnotering naar buiten te treden. De non-IPO is gepland voor 20 juni. De aandelen zullen beginnen met de handel maar zullen geen nieuwe financiële middelen voor het bedrijf ophalen.

Slack (het doorzoekbare logboek van alle gesprekken en kennis) is begonnen als een goed samenwerkingsplatform. De maker ervan was een spelontwikkelaar wiens spel in een stroomversnelling kwam. De CEO van het bedrijf, Stewart Butterfield, besloot de software bij te schaven en als Slack aan het publiek uit te brengen.

Vandaag de dag heeft het bedrijf dagelijks 10 miljoen actieve gebruikers. Degenen die Slack gebruiken, weten hoe handig, nuttig en ronduit gebruiksvriendelijk het is. Zij zullen in staat zijn om een deel van het bedrijf te bezitten voor wat waarschijnlijk een grote waarde zal worden. Dat komt door de onconventionele non-IPO listing. Het is moeilijk voor investeerders om te bepalen wat een aandeel Slack echt waard is.

AirBNB IPO (NNB of TBC)

AirBNB is één van de technische titanen van de nieuwe deeleconomie. Zoals Uber- die ongebruikte voertuigkilometers veranderde in services en winst en die ongebruikte voertuigen veranderde in goederen en kapitaal. AirBNB veranderde onbenutte huizen en flats in de bed and breakfasts van de 21e eeuw en winst.

In tegenstelling tot Slack, die nog steeds werkt aan het verkleinen van zijn nettoverliezen naar rentabiliteit, AirBNB heeft winstgevendheid gerealiseerd en het twee jaar lang volgehouden op weg naar de IPO. Dat geeft AirBNB ook een voorsprong op de andere beursintroducties van 2019 zoals Uber en Lyft.

Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 2008 honderden miljoenen gasten geregistreerd. AirBNB verkocht eerder dit jaar gewone aandelen in private posities voor een waarde van 35 miljard dollar. Dat maakt het bedrijf waardevoller dan de reisboekingswebsite Expedia (18 miljard dollar). Het is zelfs meer waard dan hotelketens zoals Hilton (25 miljard dollar).

Palantir IPO (NNB of TBD)

Het intellectueel kind van PayPal stichter Peter Thiel (een Cryptocurrency bull die investeerde in bitcoin voordat het ook maar enigszins koel was), Palantir Technologies is een supergeheim bedrijf voor data-analyse. Zijn klantenrooster omvat belangrijke hedgefondsen en banken, evenals het Pentagon nadat het eerder dit jaar een contract van 800 miljoen dollar heeft gescoord met het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vorige maand meldde Bloomberg dat Palantir’s opbrengst 40% groeide tot $1 miljard, en dat hij vorig jaar ongeveer $30 miljoen aan verliezen had.

De hoog geanticipeerde Palantir IPO kan tot 2020 worden uitgesteld omdat de vier-persoonsraad niet voldoet aan de SEC eisen voor de meerderheid van de onafhankelijke bestuursleden. Drie van de raadsleden zijn Palantir oprichters.

Met slechts een paar massieve klanten die Palantir betalen om datgene te doen wat alleen Palantir kan, lijkt het big data bedrijf immuun te zijn voor de concurrentiedreigingen die andere bedrijven met 2019 IPO’s te verduren hebben. Dat maakt zijn aandeel een aantrekkelijke koop voor beleggers die iets minder riskant willen zijn dan Snap, Lyft of Uber.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment