Gehackte KYC-gegevens van top exchanges te koop op het dark web

Volgens berichten van CCN verkoopt een hacker gehackte KYC-gegevens op het dark web, gegevens die de hacker beweert te hebben verzameld van enkele van de crypto-exchanges zoals Poloniex, Binance, Bittrex en Bitfinex.

De hacker die zich identificeert als ExploitDOT verkoopt momenteel gehackte KYC-gegevens op het dark web die zijn gestolen op exchanges die eisen dat hun klanten voldoen aan de KYC-regels.

De advertentie van de hacker zou al sinds juli 2018 online zijn geweest en de gehackte KYC-gegevens onthullen persoonlijke informatie, variërend van rijbewijs, ID-kaarten tot paspoortgegevens.

De hacker claimt ook dat deze informatie, verkregen van de exchanges, betrekking heeft op hun klanten over de hele wereld en ze gaan voor slechts $10 per 100 documenten in de aanbieding.

Hij biedt ook een korting aan degenen die in bulk kopen. $1 per 1.000 documenten voor orders van meer dan 25.000 documenten en $2 per 1.000 documenten voor een order van 10.000 documenten.

Er wordt gezegd dat de hacker zelfs gegevens van slachtoffers heeft met stukjes papier met woorden als “Binance” erop en met hun gezicht en identificatiedocumenten zichtbaar.

Een woordvoerder van Binance werd ook geciteerd. Deze persoon zei dat de exchange hun theorieën heeft over hoe deze informatie verkregen kan zijn en voegde eraan toe dat er geen tekenen zijn van geautoriseerde toegang tot hun systeem.

Deze openbaring komt enkel weken nadat een andere crypto-exchange nl. Cryptopia is gehackt. Hier zouden miljoenen in cryptocurrencies gestolen zijn uit de exchange.

Het is echter ter discussie of de hacker evenveel informatie bezit als hij beweert.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment