Gevangen in een doolhof van verwarring

Aangezien de verliezen in het crypto-universum blijven toenemen, vragen de regelgevers van de V.S. opnieuw of de bullmarkt van vorig jaar artificieel was opgeblazen. Volgens Bloomberg wordt de federale peiling steeds intensiever nu de bodem van de Bitcoin prijs zwaar overschreden is.

Verstrikt in een web

Zoals eerder gerapporteerd door ons, hebben federale aanklagers een verdachte relatie tussen Bitfinex, Tether en bitcoin aan het licht gebracht. Om samen te vatten: Bitfinex is één van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges en Tether is het bedrijf achter de controversiële USDT stablecoin. Beide bedrijven delen dezelfde leidinggevenden en maakten vorig jaar deel uit van een federale dagvaarding.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie vermoedt dat Bitfinex en USDT mogelijk gebruikt zijn om de prijs van Bitcoin op te blazen, die afgelopen december ten noorden van $19.500 piekte. Aangezien USDT de gebruikelijke stablecoin is op een groot volume aan bitcoin trades, kan het zijn dat Tether op cruciale momenten in 2017 meer stuks van de token op Bitfinex heeft bij geprint en vrijgegeven. Het gebrek aan transparantie van Tether heeft het vermoeden aangewakkerd dat het bedrijf niet over de reserves beschikte om het aantal tokens dat zij in omloop hadden te ondersteunen. (Als een dollar-backed stablecoin beweert Tether een dollar-USDT verhouding van één op één te hebben.)

Tether heeft die zorgen vorige maand weggenomen door een nieuwe bankrelatie aan te kondigen met Deltec Bank & Trust, een in Bahamas gevestigde financiële instelling. Nochtans, vanuit het perspectief van investeerderssentiment, kan de schade reeds gebeurd zijn.

Onlangs heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS een klap toegebracht aan twee cryptocurrency bedrijven die er niet in slaagden om hun oorspronkelijke ICO’s als securities te registreren. De door de SEC’s opgelegde beperking van de regelgeving, in combinatie met de langdurige daling van de marktprijzen, heeft de ICO-markt in de afgelopen vier maanden op een laag pitje gezet.

De regelgevers van de V.S., met inbegrip van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), onderzoeken naar verluidt ook het gevolg van spoofing op de digitale valutahandel. De illegale praktijk houdt in dat de markt wordt overspoeld met valse orders om andere traders ertoe aan te zetten een bepaald asset te kopen of te verkopen.

All time highs, maar niet in de prijzen

Hoewel de trigger voor de laatste uitverkoop niet duidelijk is, viel deze samen met een “hard fork” van Bitcoin Cash. De aankomende afloop van Bitcoin futures kan ook gevolgen hebben voor de markt. De handel op de futuresmarkten, waar beleggers tegen Bitcoin kunnen wedden, is sterk toegenomen. De gecombineerde open belangstelling voor Bitcoin futures op beurzen van CME Group Inc. en Cboe Global Markets Inc. is op maandag uitgegroeid tot het equivalent van 22.266 Bitcoins, een all-time high.  Het huidige contract van CME is ingesteld om de handel in 10 dagen af te ronden. Het volume in de contracten, die institutionele investeerders toestaat om van dalingen in cryptocurrencies te profiteren, sprongen naar het hoogste niveau sinds Juli.

BitMEX, een populair platform voor cryptocurrency-derivaten, zag een opleving van het tradingvolume gezien temidden van de terugval. Volgens CoinMarketCap verwerkte het platform op dinsdag meer dan 41% van de Bitcoin trades. Dat komt overeen met ongeveer 3,6 miljard dollar, gebaseerd op de huidige volumes.

De Bitcoinprijs daalde onder $4.300 op dinsdag, wat een nieuw dieptepunt was over een periode van de laatste 13 maanden. Dit heeft bijgedragen aan een veel bredere sell-off in het crypto-universum, wat resulteerde tot een globale marktkapitalisatie van $140 miljard. Dat is een daling van 71 miljard dollar op zeven dagen tijd.

trade

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment