GoChain

Momenteel is 90% van de ICO’s en smart contracts gebouwd op Ethereum. Ethereum heeft echter een aantal belangrijke kwesties. De belangrijkste is de trage transactiesnelheid met 13 transacties per seconde. Daarom heeft Gochain besloten Ethereum voor te dragen om de schaalbaarheidsproblemen op te lossen door het 10x gedecentraliseerder, 100x sneller en 1000x groener te maken. Hiermee kan iedereen die op dit moment Ethereum gebruikt overschakelen op het GoChain platform. Waarom overstappen? Omdat het een verbetering is ten opzichte van Ethereum, bvb. voor Dapps. Die hebben een goeie reden om over te stappen, herinner cryptokitties 😉 De dapp die op Ethereum draaide en een overload aan gebruikers kreeg waardoor het hele Ethereum netwerk verstoord werd en duidelijk was dat Ethereum een schaalbaarheidsprobleem had.

Product

 • Gochain wil de betere Ethereum blockchain worden.
 • Om vele nadelen van Ethereum te behandelen, zal GoChain Proof of Reputation consensus aannemen.
 • Op dit moment heeft GoChain een live testnet dat getest wordt door partners en media. Openbare lancering in mei.
 • Smart Contracts zullen opwaardeerbaar zijn en dichter bij real-world contracten komen te liggen.
 • GoChain coins zullen worden uitgegeven 5% (50mln) per jaar, tarief zal elk jaar afnemen.
Oplossingen van GoChain

GoChain is een schaalbare, hoogwaardige, goedkope en gedecentraliseerde cryptocurrency en blockchain die smart contracts en Dapps ondersteunt. Alle Ethereum-wallets en ontwikkelingstools zullen compatibel zijn met GoChain.

 • Snelheid en volume zijn de meest gesignaleerde problemen van de grootste blockchains.
 • Een ander groot probleem is het energieverbruik. Bitcoin kan 3,5 miljoen huishoudens in de VS van stroom voorzien.
 • Decentralisatie is de reden waarom we houden van cryptocurrencies. Welnu, China heeft 75 procent van de totale mining in handen.
 • Onbuigzame contracten. Ethereum smart contracts zijn niet te vervalsen.

 

GoChain is de blockchain die de belangrijkste problemen van de industrie zal oplossen.

Gebruik

 • Een deelnemer moet een reputatie hebben die belangrijk genoeg is om zware gevolgen te dragen als hij het systeem zou bedriegen.
 • Zodra een bedrijf reputatie heeft bewezen, kunnen ze worden gestemd in het netwerk als een gezaghebbende node en het werkt als een bewijs van authortity netwerk.

Reputatie is niet nauwkeurig te meten, maar GoChain weegt wel een aantal belangrijke meeteenheden in hun beslissing:

 1. Marktkapitalisatie
 2. publiekelijke trading
 3. Merkbekendheid

Geautoriseerde abonnees zijn vertrouwde nodes die blocks maken, ondertekenen en distribueren naar andere nodes. 5% is hun jaarlijkse beloning.

Andere aspecten

We hebben de GoChain-site en -documentatie geanalyseerd om te zien of deze voldoende en consistente informatie bieden om een investeringsbeslissing te nemen.

De projectinformatie wordt verstrekt in het Whitepaper Het document is alleen beschikbaar in het Engels. De projectbeschrijving is opgenomen in de White Paper. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de infrastructuur van het platform.

De website bevat de volgende secties: project, roadMap, team, adviseurs en partners. De site is beschikbaar in het Engels.

Er zijn ook enkele verschillen tussen Gochain en Ethereum. Eén daarvan is hoe Gochain een meer gedecentraliseerde ethiek kan creëren. In eerste instantie dachten wij dat Gochain een beetje gecentraliseerd leek omdat hun smart contracts bewerkbaar waren en wij waren een beetje in de war omdat ze beweren 10x meer gedecentraliseerd te zijn dan eth. Toen ik het team ernaar vroeg, vertelde Jason Dekker me dat de decentralisatie te wijten is aan het feit dat ze 50 nodes hebben. Deze nodehouders worden gekozen op basis van hun reputatie en vertegenwoordigen bedrijven. Ze zullen ook allemaal uit verschillende landen komen. Vergeleken met Ethereum zijn er slechts 4 bedrijven in China die nu 70-80% van de mining in handen hebben. In die zin is het 10x meer gedecentraliseerd. Als het gaat om bewerkbaarheid van smart-contracten, dan zou dit volgens hen een opwaardering zijn van de huidige niet-verhandelbare contracten. Het contract is alleen bewerkbaar als beide partijen en meer dan 50% van de kiezers het ook met elkaar eens zijn. EOS Smart Contracten implementeren ook een gelijkaardige technologie voor bewerkbare smart Contracts.

Vergeleken met Ethereum:

 • 10x Meer gedecentraliseerd
 • 100x Sneller, Ethereum kan slechts 13 transacties per seconde verwerken, GoChain zal zich in eerste instantie richten op 1300 transacties per seconde. Met plannen om tegen het tweede kwartaal van 2019 naar 13k per seconde te gaan.
 • 1000x minder energie verbruiken.

Markeringen (TDLR):

 • Main-net is LIVE. Het team realiseerde reeds 1 miljoen transacties per seconde met iron.io.
 • De hardcap was in algemene zin fatsoenlijk, maar teveel voor een fork.
 • Het lost de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum op.
 • Als een dapp van Ethereum naar Gochain gaat, zien we een piek in de prijs.
 • 25% met een lock-up van 6 maanden voor het team is niet ideaal, moet minstens 1 jaar zijn.

Roadmap

December, 2017 – Bewijs van het concept (COMPLETE). Geïmplementeerd proof of concept, bewezen geldigheid van ideeën.

Februari, 2018 – Privé Verkoop. Testnet opbouwen.

Maart 2018 – Testnet live en beschikbaar voor beoordeling. Gesloten periode voor partners en media om het te proberen en om onze beweringen te verifiëren.

April, 2018 – Openbare verkoop pro memorie.

Mei, 2018 – Lancering van een openbaar netwerk. Mainnet live en open voor het publiek met nodes over de hele wereld.

Q4, 2018 – Smart Contracts van de volgende generatie. Eenvoudige, toegankelijke en opgewaardeerde Smart Contracts.

Q1 2019 – Apache 2.0 Gelicentieerd Rewrite om de adoptie van GoChain door het bedrijfsleven te verhogen.

Q2 2019 – 13.000 Tx / Second – een 10x toename in prestaties en volume ten opzichte van de eerste lancering.

Team

Jason Dekker – Verscheidene activiteiten geleid, waaronder het beheer van een 9-cijferig hedgefonds. Tevens belegger en adviseur voor diverse technische bedrijven.

Travis Reeder – De belangrijkste ontwikkelaar, bouwt al meer dan 20 jaar infrastructuur en projecten met hoge verwerkingscapaciteit. Hij bouwde Iron.io met 1 miljoen transacties per seconde. Dit toont aan deze persoon ervaring heeft op dit specifieke gebied. Ze denken dan ook dat zij bij uitstek in staat zijn om het schaalbaarheidsprobleem van Ethereum op te lossen.

Brooke Hansen – afgestudeerd in journalistiek en blogger.

Ben Johnson – open-source software ontwikkelaar gespecialiseerd in het schrijven van databases en gedistribueerde systemen. Hij creëerde BoltDB, een zeer populaire in-process, transactionele, sleutel/waarde opslag die door vele projecten met inbegrip van CoreOS etcd & Hashicorp’s Consul wordt gebruikt.

Guilherme Rezende – ervaring op het gebied van softwareontwikkeling, zowel op het gebied van cloud technologie als open source. Hij is ook blockchain ontwikkelaar en spreker.

Jordan Krage – software engineer met ervaring in big data en gedistribueerde systemen. Hij is één van de ontwikkelaars van de Go (golang) dependency management tool dep.

Roman Kononov – 12 jaar ervaring in het ontwikkelen van software en toonaangevende engineering teams. Daarnaast heeft hij uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van cybersecurity, waarbij hij bedrijven helpt zichzelf te beschermen tegen bedreigingen.

Partners

AmaZix – geeft cryptocurrency en ICO advies. Zij was verantwoordelijk voor belangrijke ICO’s, zoals Bancor, BANKEX en Hdac.

Renowned & Co – geeft advies over cryptocurrency en blockchain marketing. Haar expertise ligt op het gebied van ICO en symbolische verkoop. De onderneming werkte samen met Hdac.io, een ivd-project met een blockchain gebaseerd IoT, dat werd beheerd door Hyundai BS&C. Het project haalde meer dan $20.000.000 op over 21 dagen. Andere klanten van het bedrijf zijn onder andere Codex, Cardstack, Datawallet, Sharpe Capital, enz.

EtherSportz – is een op Ethereum gebaseerd eSport-platform, dat Legendscompetities, StarCraft II-, CS-GO- en DOTA 2-toernooien organiseert.

Carnaby Capital – is een particuliere investeringsmaatschappij met een blockchain structuur. Haar expertise strekt zich uit tot het beheer van digitale activa, beleggingsportefeuilles, enz.

HODL Gang – is een internationaal cryptocurrency beleggingssyndicaat.

Token & Distributie

Tikker: GOC-token

Type: ERC20 ICO

Prijs: 1 GOC = 0,0428 USD (0,00006250 ETH)

Fondsenwerving Doel: 13.700.000 USD (20.000 ETH)

Verkocht op voorverkoop: 16.500.000 USD (TOT 56% BONUS)

Totaal tokens: 1.000.000.000

Beschikbaar voor tokenverkoop: 50%

Neemt niet deel: CANADA, USA

Min/Max Personal Cap: 0,5 ETH / TBA Accepteert: ETH

 • 50% token sale
 • 10 % Team
 • 6% Partners/Advisors
 • 10% Foundation/Bounties
 • 4% Mktg/Legal
 • 10% Reserve (locked 12 maanden)
 • 10% GoChain Fund

Pro-Con Risk

Pro’s
 • Het maakt deel uit van een markt die zich snel ontwikkelt.
 • Beschikbaar mainnet.
 • Het project is gericht op het oplossen van dringende problemen in het Ethereum netwerk.
 • Sterke adviseurs.
Con’s
 • Het team heeft geen details verstrekt over hun marketingstrategie en de maatregelen die zij van plan zijn te nemen om nieuwe gebruikers aan te trekken. Het platform krijgt mogelijk niet het gewenste aantal gebruikers.
Risks
 • Veel concurrenten (Zilliqa, QuarkChain, Raiden, enz.)
 • Wanneer Ethereum Casper (Ethereum → Proof of Stake) op de markt brengt, wordt de behoefte aan een platform dat zorgt voor een lager energieverbruik, weggenomen.

Score

Conclusie

De documentatie verschaft voldoende informatie om een idee te krijgen van het project. De documenten geven een vrij gedetailleerde beschrijving. Het ontbreekt de WP echter aan informatie over de ICO, het team en de concurrenten.

Gochain is zo gemaakt dat mensen kunnen eenvoudig kunnen overstappen van Ethereum naar een veel snellere en efficiëntere blockchain, dit is het grootste verkoopargument. Het heeft goede tech en een zeer lage softcap en lage hardcap.

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |  |

What's your reaction?

Leave a comment