Goedgekeurde bitlicentie voor de Cash App van Square, Inc

Square, Inc (startup die gelokaliseerd is in San Francisco) kondigde maandag aan dat het door regelgevende instanties van New York goedgekeurd is om te starten met zijn cryptocurrency exchange. De nieuwe crypto-dienst zal worden aangeboden via de Square Cash app. Deze app heeft maandelijks zeven miljoen actieve gebruikers. De cijfers zijn gebaseerd op het eerste kwartaal van het bedrijf.

De aankondiging werd bevestigd door Square in combinatie met een officieel persbericht van het New Yorkse Department of Financial Services (DFS).

“DFS is verheugd om de aanvraag van Square goed te keuren en verwelkomt hen in de groeiende en goed gereguleerde virtuele valutamarkt van New York.”

Directeur Maria Vullo zei in een verklaring:

“DFS blijft zich inzetten voor de groeiende en concurrerende crypto-markt die New Yorkers verbindt op een globale markt en ze mondiger maakt. Tegelijkertijd zorgt de staat voor een intensief toezicht.

In januari hadden de meeste gebruikers toegang tot het crypto-handelsplatform. Square kondigde in maart aan dat het zou streven naar een ‘BitLicense’ om de handel in bitcoin naar de op één na dichtstbevolkte staat te brengen.

De Cash App heeft naar verluidt $34 miljoen winst gemaakt door zijn trading service.

What's your reaction?

Leave a comment