Goldman Sachs maakt de weg voor Bitcoin vrij op Wall Street!!

Goldman Sachs is begonnen met het aantrekken van een beperkt aantal klanten en dit voor de handel op Bitcoin gebaseerde derivaten. Volgens The Block is dit een non-deliverable forward contract (NDF), dat in fiat zal worden afgerekend. Dit instrument is vergelijkbaar met de bestaande futures-contracten voor cryptocurrencies van de CBOE- en CME-handelsplatformen. Een Bitcoin NDF zal echter niet op de beurs worden verhandeld. Laten we begrijpen wat het belang van dit instrument is voor de crypto-markt en hoe een financieel conglomeraat bijdraagt aan de invoering van digital assets op institutioneel niveau.

We beginnen van bij het begin

Eind 2017 verschenen er geruchten dat één van de grootste investeringsbanken de mogelijkheid overwoog om crypto-instrumenten te lanceren buiten de futurescontracten en contracts for difference (CFD’s) tegen het einde van 2017. In december vorig jaar publiceerde Bloomberg informatie over een speciale divisie van Goldman Sachs voor het traden en investeren in cryptocurrencies. Zoals de woordvoerder van de bank, Michael DuVally, opmerkte: “In reactie op de interesse van klanten in digitale valuta’s onderzoeken we hoe we hen het beste van dienst kunnen zijn.

Vermoedelijk zou de nieuwe divisie eind juni van dit jaar van start zijn gegaan en de klanten van de bank toegang moeten geven tot operaties met cryptocurrencies. In mei werd deze informatie ook bevestigd door The New York Times, die meldde dat de cryptocurrency trader Justin Schmidt, die eerder al met handelsbedrijven zoals Seven Eight Capital en WorldQuant heeft samengewerkt, werd aangesteld om de dagelijkse operaties te managen. Bovendien benadrukte Rana Yared (één van de leiders van de bank) in een interview met de Amerikaanse nieuwsreus dat de analisten van Goldman Sachs hadden geconcludeerd dat Bitcoin weliswaar geen bubble is, maar dat het geen valuta-eigenschappen heeft. Volgens Yared willen veel beleggers Bitcoin houden als een waardevol goed zoals goud: “Het weerklinkt wanneer een cliënt zegt: “Ik wil Bitcoin of Bitcoin futures vasthouden omdat ik denk dat het een vervanger is voor waarde-opslag”.

Justin Schmidt, links, die de Bitcoin-operatie van Goldman Sachs leidt, met Marianna Lopert-Schaye, vice-president van de belangrijkste strategische investeringen, en Neema Raphael, die aan het roer staat van onderzoek en ontwikkeling.

Yared heeft ook opgemerkt dat er onder de klanten van Goldman Sachs individuen zijn die geïnteresseerd zijn in de houding van de bank inzake Bitcoin hedgefondsen en liefdadigheidsorganisaties, die donaties ontvangen in cryptocurrencies.

Om de cryptocurrency-divisie volledig te lanceren, moet Goldman Sachs toestemming krijgen van de financiële toezichthouders van de staat van New York. Door het gebrek aan regelgevende zekerheid over deze kwestie, werd het financiële conglomeraat gedwongen om de vorming van een nieuwe structuur los te laten. Volgens Business Insider, rekende Goldman Sachs op specifieke veranderingen in de regelgeving die niet hebben plaatsgevonden, en daarom besloot het bestuur van de bank om de lancering van de nieuwe eenheid voor een onbepaalde tijd uit te stellen. “Het bestuur van de bank is tot de conclusie gekomen dat de bank nog veel stappen moet ondernemen voordat zij toestemming krijgt om cryptocurrencies te verhandelen, en dat veel zaken buiten de mogelijkheden en macht van onze financiële instelling vallen”.

Maar ondanks de regelgevende hindernissen, blijft het financiële conglomeraat mogelijke opties overwegen om met de grootste cryptocurrency ter wereld te werken. Op dit moment is Goldman Sachs bezig met het aantrekken van een beperkt aantal klanten die geïnteresseerd zijn in Bitcoin derivaten. De Block-journalisten waren de eerste om dit te melden. Volgens de journalisten zal de bank in de nabije toekomst beginnen met het aanbieden van “non-deliverable Bitcoin-forwards”, die een “flexibele variant van de futures” zijn. Het product dat door de bank is ontwikkeld, biedt klanten van de bank de mogelijkheid om inkomsten te ontvangen uit een Bitcoinkoers die gelijk is aan de waarde op de CME- en CBOE- beurzen. Tegelijkertijd zal het product zelf niet op de beurzen worden verhandeld. Goldman Sachs is ook van plan om een custody service te creëren voor de “cold-storage” van cryptocurrencies.

Institutionele adoptie

De intrede in de markt van professionele beleggers zal de volgende stap zijn in de ontwikkeling van de crypto-industrie. Deze mening wordt gedeeld door een crypto trader en BKCM cryptocurrency hedge fund manager Brian Kelly, die ervan overtuigd is dat de acceptatie van Bitcoin door grote Wall Street spelers als Goldman Sachs en ICE zal leiden tot de snelle groei van de Digital assets industrie.

In mei van dit jaar kondigde de financiële instelling Intercontinental Exchange (ICE), die eigenaar is van de New York Stock Exchange (NYSE), haar plannen aan om een cryptocurrency trading platform Bakkt te lanceren. Het handelsplatform is gericht op grote beleggers, en het eerste aangeboden product zal Bitcoin futurescontracten zijn met een fysieke asset. Elk futurescontract omvat de levering van één Bitcoin, dat zich bevindt in de opslag van de beurs. De divisie van de beurs, ICE Clear US zal zich bezighouden met clearing, en reuzen zoals Microsoft, BCG, en Starbucks zijn al opgemerkt als de platform partners. De officiële lancering van de beurs is gepland op 12 december van dit jaar.

“Investeerders krijgen Bitcoin fysiek geleverd. Dat klinkt niet zo interessant, tenzij het betekent dat ICE Exchange een custody oplossing heeft. Dat was de grote hindernis. Hoe houdt u deze assets vast? Dit zijn over het algemeen draaginstrumenten, net als goud dragende obligaties zijn. Dat is een big deal. Ze hebben een custody oplossing bedacht voor institutionele beleggers,” zoals Brian Kelly benadrukte.

De ontwikkeling van een opslagoplossing voor cryptocurrency symboliseert het begin van een nieuw tijdperk voor cryptocurrencies, die een nieuwe asset class aan het worden zijn. Zoals Kelly opmerkte, zal de groei van dit segment miljarden dollars aan pensioenfondsen en grote institutionele beleggers naar cryptobanken aantrekken: “Tot slot opent het de deur voor pensioenfondsen en schenkingen. Tot op dit punt is het voor hen een uitdaging geweest om zich aan de regels te houden om cryptocurrency te houden. Als ICE een custodian oplossing heeft die SEC-compatibel is, dan gaat dat de sluizen openen”.

Terwijl de cryptomarkt wacht op de lancering van Bakkt, kunnen marktspelers gebruik maken van de Bitcoin futures-contracten die worden aangeboden door de twee grootste in Chicago gevestigde beurzen, CME en CBOE. Bovendien heeft elk van deze platformen aangegeven dat ze nog meer producten zullen ontwikkelen op basis van cryptocurrencies. Eind augustus kondigde CBOE plannen aan om futures op Ether te lanceren. Sinds mei biedt de CME haar klanten de nieuwe Ether-gekoppelde benchmark en index aan, welke respectievelijk Ether Reference Rate en Ether Real-Time Index zullen zijn.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment