Golem één van de meest actieve Ethereum projecten op Github!

Golem is een blockchain platform dat de gedistribueerde cloud gebruikt om enorme rekenkracht beschikbaar te maken voor de massa. Het Golem Netwerk wil de eerste ‘wereldsupercomputer’ worden. Het stelt GNT-token houders in staat om hun reserve rekenkracht te ‘verhuren’. Dit wordt vervolgens toegevoegd aan een cluster computing netwerk om de verwerkingskracht te leveren waar het nodig is, voor intensieve taken zoals het renderen van video’s.

Het concept van Golem.

Het Golem Network zou wel eens één van de meest indrukwekkende dApps van de Ethereum blockchain kunnen worden. Het platform biedt mensen de mogelijkheid om hun reserve rekenkracht te verhuren om zich aan te sluiten bij een cluster van computernetwerken.

Iedereen die bekend is met een DDoS-aanval begrijpt hoe krachtig deze computing-clusters kunnen zijn. In 2010 werd PayPal getroffen door één van de eerste DDoS-aanvallen wegens het niet verwerken van betalingen aan Wikileaks. In maart 2018 werd GitHub getroffen door een DDoS-aanval met 1,35 terabit per seconde, de grootste DDoS-aanval tot op heden. Deskundigen schatten dat 33 procent van alle downtime incidenten op het internet wordt veroorzaakt door DDoS.

Deze aanvallen bewijzen dat groepen pc’s grote bedrijfsservers kunnen inhalen. Mining pools zoals Antpool maken gebruik van het concept om cryptocurrencies te minen en het Golem netwerk wil cluster-computing gebruiken om een soort van Airbnb creëren voor supercomputers met blockchain-technologie.

Golem’s gestage groei

Golem (GNT) heeft de laatste weken een gestage groei gekend. De stijging is wederom afkomstig van de Koreaanse exchange Upbit – Het is een trend die we de laatste tijd meer hebben gezien, ook met andere coins zoals Vertcoin, Ardor en WAX.Ongeacht wat er in Korea gebeurt, Golem heeft reden om zich deze week op de borst te kloppen, omdat twee onafhankelijke onderzoeksbureaus het tot één van de meest actieve Github-projecten heeft uitgeroepen. Van de twintig beste projecten zijn er 17 gebaseerd op Ethereum – Goed nieuws voor de “King of the dApps”, en een reminder van waar de meeste blockchain op gebouwd zijn (op dit moment).

Golem druk bezig op Github

Volgens data van de blockchain analisten Santiment is Golem het 8ste meest actief ontwikkelde blockchain project als het gemeten wordt op basis van de ontwikkelaarsactiviteiten. In dit geval heeft Santiment alleen ERC-20 tokens gebruikt ( die gebouwd zijn op Ethereum) en gebruikt het data van de afgelopen 30 dagen.

In een citaat uit de analyse van Santiment wordt verwezen naar een onlangs aangekondigd partnerschap door het Golem-team, waarin wordt vermeld:

“Golem en Hoard hebben net hun partnerschap aangekondigd! De eerste use-case die door Hoard – in samenwerking met het Golem Unlimited team – zal worden ontwikkeld is een code compiler die gebouwd is op Golem Unlimited en die ontworpen is om ontwikkelaars te ontlasten van de typische gedistribueerde computerklachten: provisioning nodes, werkdistributie, load balancing, dataverkeer….”.

Golem’s updates zijn meestal meer gericht op technologie/ontwikkeling in vergelijking met de meeste andere updates. Dit is een weerspiegeling van het project zelf, dat tot doel heeft om de ‘computer van de computers’ te worden, in plaats van een standaard cryptocurrencie of dApp platform.

Er wordt ook verwezen naar de vooruitgang die er met Graphene wordt gemaakt – een technologie die door Golem is ontwikkeld en die al eerder de interesse van Intel heeft gewekt. Lees meer in dit overzicht.

Toestand van de dApps

Een andere blockchain activity ranking site, State of the dApps, plaatst Golem op de 18e plaats van de top 20 meest actief ontwikkelde projecten. Van alle platformen zijn er 17 van de 20 meest actieve projecten gebouwd op Ethereum.

Van de overige 3 is er één gebouwd op EOS, één op Tendermint en één op het Aelf-project (ELF). Volgens State of the dApps heeft Golem de afgelopen maand 1.372 commits op Github opgehaald. Dit is een opmerkelijk resultaat, maar het project is nog steeds ver weg van de nummer één, Status (SNT), dat in diezelfde maand 7.133 commits registreerde.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment