Haat liefde verhaal van JP Morgan met crypto

JPMorgan Chase kan niet beslissen of het een hekel heeft aan cryptocurrency of er van houdt. Dit is de beste manier om uit te leggen wat er werkelijk tussen de bank en de technologie van de blockchain plaatsvindt.

Voor de meeste mensen die blockchain technologie begrijpen, is het geen geheim dat transacties alleen kunnen worden opgeslagen op een blockchain grootboek als er een soort van bewijs van een onderliggende cryptocuriteit plaatsvindt – meestal proof of work of proof of stake.

Zo kan een project dat op het Ethereum-platform is gebouwd, alleen overleven als het onderliggende etherplatform bestaat en op de een of andere manier wordt getest.

Daarom is het erg ironisch dat Chase het Ethereum platform overweegt als onderdeel voor hun eigen Blockchain project om een bank-transactie protocol te creëren.

Het is ook ironisch, want voor elke soort van acties die op de Ethereum Blockchain worden uitgevoerd, moet de maker van het project ook de valuta ETH hebben om de contracten uit te voeren. Dit betekent dat Chase in feite gebruik moet maken van het Ethereum-platform om het project te ontplooien, met andere woorden houden zij dan ook in de Ethereum valuta.

Het patent, dat in oktober 2017 werd gedeponeerd en de afgelopen donderdag openbaar werd gemaakt, vermeldt:

In één belichaming kan een methode voor het verwerken van netwerkbetalingen met behulp van een gedistribueerd grootboek omvatten: (1) een betalingsopdrachtgever die een betalingsopdracht geeft aan een begunstigde van de betaling; (2) een betalingsopdrachtgever die een banktransactie plaatst en de betalingsopdracht vastlegt aan een gedistribueerd grootboek op een peer-to-peer-netwerk; (3) de bank van de begunstigde van de betaling die de betalingsopdracht vastlegt aan het gedistribueerde grootboek op een peer-to-peer-netwerk; en (4) de bank van de betalingsopdrachtgever die de betaling valideert en verwerkt via een intern systeem van de betalingsopdrachtgever en een rekening van de betalingsopdrachtgever debiteert.

Dit nieuws kan als een grote klap komen voor degenen die ripple steunen, het lijkt alsof dit een directe concurrentie zou kunnen zijn voor de ripple blockchain en de onderliggende valuta XRP.

Ripple is lang opgehemeld als de “blockchain van banken”.

Als één van ’s werelds grootste banken ervoor heeft gekozen om zijn eigen applicatie voor geldtransacties te creëren die op een andere blockchain dan de Ripple-blockchain draait, is het alleen maar logisch dat andere banken gaan volgen.

Deze stap kan ripple dwingen om hun hele blockchain en strategie te herevalueren.

Hoewel het mogelijk is dat beide oplossingen bestaan, lijkt het ook zeer onwaarschijnlijk. Banken zijn, hoewel ze elkaar beconcurreren, geneigd universeel met elkaar samen te werken om dingen eenvoudig en logisch te houden voor zaken als banktransacties.

Tegelijkertijd is het echter mogelijk dat JPMorgan Chase naar alternatieve blockchains begint te kijken, aangezien de Ethereum-stichting onder vuur kan komen te liggen omdat Ether mogelijk een ongeregistreerde en onwettige security is.

Volgens Wall Street Journal komt Ethereum ter beoordeling bij de SEC en de CFTC.

Een voormalige CFTC-werknemer heeft gezegd dat zowel Ethereum als Ripple niet-geregistreerde effecten zijn die één of beide bedrijven tienduizenden, zo niet honderdduizenden dollars aan boetes zouden kunnen kosten.

Dit zou er mogelijk toe kunnen leiden dat Chase de daadwerkelijke blockchain herziet die ze gaan gebruiken om hun bank-tot-bank applicatie op te bouwen.

Ook is er het onophoudelijke probleem van schaling waardoor men zich afvraagt of het Ethereum-platform wel voldoende transacties zou kunnen aanbieden voor praktisch gebruik door een wereldwijde bank.

Hoewel veel van deze onderwerpen nog niet zijn beantwoord en nog steeds speculaties zijn, is één ding duidelijk: JPMorgan Chase kan niet verwachten om een applicatie te maken op één of andere blockchain zonder ook op de een of andere manier de onderliggende waarde te ondersteunen.

 

What's your reaction?

Leave a comment