Hackers vragen losgeld in de vorm van BTC

Op maandag 1 januari 2019, op oudejaarsavond, heeft de hackers groep “TheDarkOverlord” bekendgemaakt dat het de particuliere databanken van mondiale verzekeringsmaatschappijen zoals Lloyds of London en Hiscox Syndicates Ltd heeft gehackt. Deze bedrijven zouden gevoelige documenten bezitten die verband houden met de aanslagen van 9/11. De hackers groep dreigt er nu mee om een grote hoeveelheid interne bestanden openbaar te maken, tenzij er aan hun eisen voldaan wordt. Dit onbekend bedrag wordt in Bitcoin opgeëist.

“Hiscox Syndicates Ltd en Lloyds of London zijn enkele van de grootste verzekeraars van de wereld. Ze verzekeren alles, van de kleinste polissen tot de grootste polissen op aarde, en ook structuren zoals de World Trade Centers werden door hen verzekerd,” zei Dark Overlord.”

TheDarkOverlord

De hackergroep heeft een lange en ‘succesvolle’ geschiedenis van spraakmakende aanvallen op verschillende grote bedrijven. Niet alle aanvallen waren even liefdadig, zoals de aanval op een medisch centrum waardoor ze gevoelige informatie van patiënten verkregen en vervolgens losgeld eiste voor de verwijdering ervan.

In 2017 hackte de groep ook de Netflix-servers en stalen ze een heel nieuw seizoen van “Orange Is The New Black”, deze serie werd vervolgens online geplaatst voor de releasedatum.

De nieuwe gehackte documenten is het resultaat van een eerdere chantage tegen de verzekeringsgroep Hiscox Syndicates Ltd. Nadat Hiscox de hackergroep had betaald om gevoelige documenten stil te houden, heeft de verzekeringsmaatschappij hun deel van de deal stopgezet en de autoriteiten erbij betrokken. Hierdoor verdubbelde thedarkoverlord zijn inspanningen tegen het bedrijf en nu dreigen ze alles wat ze hebben te verkopen aan de hoogste bieders. Dit alles volgens een pastebin post van de groep, die opschept over de details en recente gebeurtenissen.

De 9/11 waarheid

De meeste documenten zijn volgens de post, dossiers die door de verzekeringsmaatschappijen na hun inspecties routinematig verwijderd zouden moeten worden. Deze dossiers werden niet verwijderd en de groep heeft reeds foto’s van interne documenten uit de periode direct na 9/11 vrijgegeven.

“Wat we zullen vrijgeven is de waarheid. De waarheid over één van de meest bekende incidenten van de moderne geschiedenis en één die gehuld is in een mysterie met weinig transparantie en weinig antwoorden”.

De schat aan documenten, die op dit moment 18.000 exemplaren telt en die in het openbaar worden gepost, maar zwaar gecodeerd zijn, zijn ook afkomstig van de interne communicatie bij Silverstein Properties. Dit zijn de eigenaren van het vastgoed World Trade Center.

De beweegredenen van deze groep zijn lastig te achterhalen. Met zekerheid kunnen we wel zeggen dat ze iedereen, ook terroristische groeperingen, welkom heten om deze gestolen informatie te kopen.

“Als je een terroristische organisatie bent zoals ISIS/ISIL, Al-Qaeda of een concurrerende natiestaat van de VS zoals China of Rusland, ben je welkom om deze documenten te kopen”.

Ze zeiden ook het volgende:

“Mensen zijn niet perfect en veel van deze documenten worden niet vernietigd, en wanneer wij al deze advocatenkantoren, investeringsbanken, en globale verzekeraars hacken, stuitten wij op de sappigste geheimen die de overheid te bieden heeft”.

Betalingen in Bitcoin

De groep claimt dat zij helemaal geen politieke motivaties hebben, en doen wat zij puur en alleen maar doen in het verlangen naar…..

“…..Internet money (Bitcoin)….”

Details over hoe u toegang krijgt tot de bestanden staan in het pastebin document. Personen die menen met de documenten geassocieerd te zijn, krijgen ook de kans om in BTC te betalen om zo hun naam te laten aanpassen vooraleer ze worden vrijgegeven.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment