Heeft Paul Tudor Jones het startschot gegeven?

Mensen zeggen dat ze iets willen doen met crypto en vragen dan altijd “wat moet ik kopen”?

Wij zeggen altijd – Begin al met ETH en BTC als je niet begrijpt wat je koopt.

Dat is altijd ons antwoord voor beginners.

ETH en BTC, Waarom?

Waarom? – niets anders komt in de buurt van een “global commodity money”.  De meeste andere crypto assets zijn niet eens goed op weg! Ethereum en Bitcoin zijn de enige twee assets die tekenen vertonen van financialisering, in de drie financiële netwerken:

  1. crypto-banken
  2. geldprotocollen
  3. traditionele financiëring
Laten we eens kijken naar de recente gebeurtenissen binnen de traditionele financiële sector

Vorige week kocht Paul Tudor Jones Bitcoin futures aan.

Dit is een belangrijke gebeurtenis. Paul Tudor Jonas wordt aanzien als één van de meest gerespecteerde Wall Street boys, om het zo maar te zeggen. Dit is de haven van hedgefondsen die het bancaire geldsysteem voor elk andere hedgefonds ter wereld valideert. Hij leidt, zij zullen volgen.

Hier is een passage uit zijn schrijven:

“Ik ben geen hard money of een crypto fanaat. Ik ben geen duizendjarige belegger die investeert in cryptocurrency, wat erg populair is in deze generatie, maar ik ben eerder een babyboomer die de kans wil grijpen en tegelijkertijd mijn kapitaal wil beschermen in een steeds veranderende omgeving”.

Wow! Hij bekrachtigt niet alleen bitcoin voor hedgefondsen, hij bekrachtigt het ook voor de hele **baby boomer investeerdersklasse – een klasse die bijna 60% van alle rijkdom bezit!

**Babyboomer is een term die wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die tussen 1946 en 1964 is geboren. De babyboomgeneratie vormt een substantieel deel van de wereldbevolking, vooral in ontwikkelde landen. Het vertegenwoordigt bijna 20% van het Amerikaanse publiek.

Denk eens na – Jongere generaties hebben uiteraard meer kans om crypto te bezitten, maar minder kans om zo veel rijkdom te hebben… Dit is bij de zogenaamde Baby boomers niet het geval, daarom dat het zo een belangrijke gebeurtenis is. Dit is in onze ogen een belangrijke stap in de crypto adoptie!

Sta er eens bij stil hoeveel waters Bitcoin heeft doorzwommen om dit punt bereiken, waarop een fondsbeheerder met de reputatie als zijnde Paul Tudor Jones het zou kopen.

  • Track-record – 11 jaar
  • Beschrijving – Wordt meer en meer aanschouwd als digitaal goud
  • Liquiditeit – Miljoenen aan dagelijkse liquiditeit
  • RegelgevingCFTC-goedgekeurde futures markten

Niets van dit alles verloopt snel of gemakkelijk. Dit alles kon ook niet teweeg gebracht worden door VC’s of marketeers. Het is allemaal ontstaan die intrinsieke waarde van Bitcoin.

Het laatste opgesomde punt – regelgeving.
Dat is hoe Tudor’s Fonds expoure kreeg ten opzichte van Bitcoin. Ze hebben geen Bitcoin op de spotmarkt gekocht. Nee, ze kochten het op CFTC gereguleerde futures. Dit was niet mogelijk geweest als Bitcoin Futures in 2017 niet zouden goedgekeurd geweest.

Crypto wordt gefinancierd in het traditionele systeem! Bitcoin laat ons zien wat Ethereum op het punt staat te doen.

Op 12 mei 2020 zijn de Ether futures gelanceerd!!

De eerste CFTC-gereguleerde Ether futures zijn op ErisX gelanceerd. Deze worden fysiek afgewikkeld, wat betekent dat de eigenlijke ETH moet worden aangekocht voor de afhandeling. Hoewel ErisX een kleine beursgereguleerde futures is, is dit een grote stap voor ETH en wij verwachten dat CME en Bakkt snel zullen volgen.

We wisten dat er ETH futures zouden komen. Toen de CFTC bevestigde dat ETH een commodity was, was het slechts een kwestie van tijd. Dit is wat de voorzitter van de CFTC zei in oktober van dit jaar:

“Als voorzitter van de CFTC ben ik van mening dat Ether een commodity is en daarom zal het worden gereguleerd onder de CEA. En ik denk dat u in de nabije toekomst Ether-gerelateerde futurescontracten en andere potentieel verhandelde derivaten zult zien”.

Mensen onderschatten hoe moeilijk het is om de CFTC zo’n uitspraak te laten doen – een crypto-asset zegenen als handelswaar. In 2018 zei de voorzitter van de SEC heel duidelijk: “elke ICO die ik heb gezien is een security“. Vertaling: Er is een grote kans dat ICO’s in 2017 commodity’s zullen worden. En gezien het feit dat de meeste nieuwe projecten die als “securities” werden opgehaald, sinds de start ervan, is het onduidelijk of er voor deze projecten mogelijkheden zijn om in de ogen van de Amerikaanse regelgevende instanties voldoende gedecentraliseerd te worden zodat zij de overgang naar commodity’s kunnen maken.

En zonder commodity status is het voor een crypto asset bijna onmogelijk om liquiditeit uit het traditionele financiële systeem te halen. PTJ zal het allesinds niet kopen.

BTC en ETH zijn door het regelgevend kader gekomen… en op dit moment komt er niets anders in de buurt

Maar we willen ‘bankless’ zijn! Waarom hebben we dan nog gereguleerde futures nodig?

We hebben ze niet per se nodig. Ik denk dat crypto sowieso wint, hoe dan ook.

Maar liquiditeit is een belangrijk aspect in dit verhaal. We hebben biljoenen aan waarde nodig als we een alternatief geldsysteem willen bouwen. En we zullen onze adoptie sneller verkrijgen wanneer we de liquiditeit van de oude financiën benutten. Gereguleerde futures helpen hierbij. Er komen boomers en traditionele fondsen zoals PTJ aan boord.

Nu bezitten zowel ETH als BTC de volgende belangrijke pijlers, dit zijn de drie pijlers van economische draagkracht voor crypto!

  1. Crypto banken
  2. Geld protocollen
  3. Traditional financiëring

BTC en ETH richten zich op alle pijlers… en er is niets anders dat op dit moment in de buurt komt.

 

Voor nu, Stay strong & Stay healthy!!

 

What's your reaction?

Leave a comment