Het aftellen naar Bakkt kan beginnen, maar zal het echt een impact hebben?

De lancering van Bakkt’s futures en custody platform wordt positief onthaald in de cryptocurrency community.

Voor alle duidelijkheid, de langzame en gestage accumulatie van Bitcoin is sinds vrijdag de belangrijkste katalysator geweest voor de marktomkering. Maar wat voorziet Bitcoin van brandstof? Bakkt maakt waarschijnlijk deel uit van dit antwoord.

Snelle crypto marktupdate,

De cryptocurrency prijzen zijn in de afgelopen drie dagen vooral gestegen, met Bitcoin die bijna de $11.000 haalde, Ether die terugkeert boven de $200 en XRP die de 28 cent omcirkeld. Deze niveaus zijn ver onder hun respectievelijke pieken, maar vertegenwoordigen een opmerkelijke verbetering in vergelijking met de sell-off van vorige week.

De totale waarde van de cryptocurrencies daalde afgelopen donderdag tot 253 miljard dollar. De assets herstelden zich matig toen Bakkt zijn belangrijkste aankondiging deed. Sindsdien, heeft de cryptocurrency markt ongeveer $22 miljard gewonnen in waarde.

Terwijl altcoins en tokens de beweging van Bitcoin hebben gevolgd, is hun aandeel in de totale crypto taart gedaald tot minder dan 31%. Bitcoin steeg dinsdag meer dan 5% in omvang, tot 10.900 dollar.

Is Bakkt een game changer?

Bakkt is niet de eerste futures markt die aan Bitcoin is gewijd, maar het is de enige die contracten in de virtuele valuta afhandelt. Als Bakkt stijgt zoals haar aanhangers denken dat het zal stijgen, zouden we wel eens een grote piek in de vraag naar Bitcoin kunnen zien. Nogmaals, dat komt omdat kopers fysieke Bitcoin op hun rekening zullen krijgen in plaats van het prijsverschil in fiat currency.

In tegenstelling tot de futures markt van de CME Group, bestaat Bakkt’s infrastructuur uit een trading platform, een digitale kluis en een clearing house. Met Bakkt, “wordt het kredietrisico van de tegenpartij geëlimineerd, het risico van een nieuwe ineenstorting als Mt.Gox zal verdwijnen”, volgens 4-C Trading.

Toen Bakkt in augustus 2018 voor het eerst in de wereld werd geïntroduceerd, had de start-up veel grotere ambities dan een crypto trading platform. Bakkt wilde liever een ” gereguleerde, gekoppelde infrastructuur samenbrengen met institutionele en consumententoepassingen voor digitale assets”.

Met andere woorden, Bakkt wil een wereldwijd ecosysteem creëren waar cryptocurrencies worden verhandeld en gebruikt als betaalmiddel. Daarom heeft Bakkt zich voorzien van grote samenwerkingsverbanden met merken als Starbucks en Microsoft, om nog maar te zwijgen over de 740 miljoen dollar in de Serie A-financiering van grote investeerders.

Hoewel er geen garantie is dat Bakkt zal slagen, wijst de groei van Grayscale’s Bitcoin Trust en CME’s futures contracten erop dat de institutionele vraag stijgt. Dan is er nog het voor de hand liggende: Intercontinental Exchange heeft veel middelen besteed aan de start-up. Het zou anderhalf jaar zeer vreemd zijn geweest als je zei dat de grootste beursexploitant ter wereld een cryptocurrency platform zou introduceren. Vanaf 23 september wordt dit werkelijkheid.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment