Het Bitcoin “halving event” komt korter, wat betekent dit voor de prijs?

Bitcoin is een uniek iets. Het heeft dezelfde kenmerken als de traditionele activa, maar het bevat ook aspecten die we voorheen niet gezien hebben.

Eén van de belangrijkste onderdelen van Bitcoin is het concept “halving”. In de hardcore crypto-kringen wordt dit concept goed begrepen, maar bij de meeste kapitaalverschaffers, pensioenen, stichtingen, staatsfondsen en grote familiekantoren wordt het verkeerd begrepen of helemaal niet begrepen.

Over ongeveer 364 dagen ondergaat Bitcoin (BTC) zijn derde vierjaarlijkse halveringsevenement. Als de geschiedenis een indicatie is, kan de markt er over twee jaar heel anders uitzien dan de markt die we nu zien.

Om de halvering en de potentiële impact ervan te begrijpen, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden:

  1. Er is een bepaalde hoeveelheid Bitcoin gecreëerd (21M) en zodra ze allemaal zijn gedistribueerd, zullen alle verloren of beschadigde Bitcoins ervoor zorgen dat de voorraad van het asset afneemt.
  2. Het distributieschema voor Bitcoin is van te voren ingesteld. Ongeveer elke 10 minuten beloont de Bitcoin-software degenen die het netwerk beheren (bekend als miners) met een vooraf bepaalde hoeveelheid Bitcoin (bekend als de “block reward”). Deze beloning wordt verdeeld onder de miners op basis van een aantal factoren.
  3. Het aanbodschema van Bitcoin is een afnemende inflatie. De block reward begon bij 50 BTC en is bedoeld om ongeveer elke 4 jaar met 50% te dalen. Tot op heden heeft het netwerk de block reward zien dalen van 50 BTC naar 25 BTC en uiteindelijk werd deze verlaagd tot de huidige block reward van 12,5 BTC.
  4. In mei 2020 zal de volgende block reward gehalveerd worden. Dit brengt de block reward op 6,25 BTC, die ongeveer om de 10 minuten wordt verdeeld.

Hoewel veel mensen het algemene concept van Bitcoins halveringsconcept begrijpen, kan de historische impact niet worden overschat. Deze systematische schok herinnert theoretisch iedereen aan de schaarsheid van de digitale munt, terwijl in werkelijkheid de hoeveelheid Bitcoin die dagelijks beschikbaar wordt drastisch afneemt.

Het spel van accumulatie

In een recent artikel hebben wij vijf redenen genoemd voor de scherpe en aanhoudende break-out van Bitcoin in 2019. Minstens drie van de vijf redenen zijn gebonden aan accumulatie, d.w.z. investeerders die meer Bitcoin kopen zonder het uit te geven of hun voorraad van de vorige bullmarkt op peil te houden.

Zoals The Rhythm Trader onlangs opmerkte, is 60% van alle BTC’s in één jaar tijd niet in beweging gekomen. Dat komt overeen met 10,5 miljoen BTC’s die worden vastgehouden als een store of value.

Dat is 10,5 miljoen Bitcoin die de laatste 12 maanden als waardeopslag worden gebruikt.

Dit is een stoelendans. De muziek is gestopt en deze investeerders hebben al een stoel gevonden om op te zitten.

Heb je dat al gedaan?

Als belangrijkste reden voor de sterke prestatie van Bitcoin dit jaar werden ook de waardekarakteristieken van de Bitcoin-opslag genoemd. Steeds meer beleggers gebruiken BTC als een toevluchtsoord om zich in te dekken tegen de wereldwijde onzekerheid. Hierdoor is Bitcoin de best presterende activaklasse van 2019 geworden, met veel betere prestaties dan de S&P 500, grondstoffen, obligaties, enz. Lees hier meer.

Minder dan een jaar!

We zijn nog ongeveer een jaar verwijderd van de volgende halvering, wat erop wijst dat er een serieuze bullmarkt in het verschiet ligt. Het oude financiële systeem (banken, beleggingsondernemingen, institutionele beleggers, enz.) heeft in het algemeen geen aandacht besteed aan Bitcoin tijdens de vorige halvering mijlpalen, dus het is niet verwonderlijk dat veel van hen zich zullen laten verrassen door een gebrek aan toezicht. Uiteraard is het verleden niet noodzakelijkerwijs een grote voorspeller van de toekomst, maar vraag- en aanbodeconomie is nog steeds een verdedigbaar concept.

De tijd begint af te lopen tot de volgende halvering en ik denk dat de meeste mensen alleen maar spijt zullen krijgen – dat ze niet meer Bitcoin hebben gekocht in de diepte van de bearmarkt.

Denk aan dollar cost average voor uw exposure van deze volatiele asset, houd een lage tijdsvoorkeur aan, en laat het mooie ontwerp van Bitcoin voor de rest zorgen.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment