Het franse bedrijf ledger komt met een nieuw product op de markt

Intro

2017 was een doorbraakjaar voor cryptocurrencies. Veel traders konden ongelooflijke, levensveranderende winsten realiseren. En hoewel niet iedereen in staat was om deze winsten te behouden, waren veel traders op zoek naar de veiligste manieren om hun assets te beschermen. Ook nu nog, zelfs na de enorme daling van de cryptowaarde, is de bescherming van eigendommen nog steeds een groot probleem. Dat geldt vooral ook voor alle wallet- en exchange hacks die zich de afgelopen 12 maanden hebben voorgedaan. De meest opvallende hacks:

  • Coincheck – januari 2018 – 530 miljoen dollar verlies
  • BitGrail – februari 2018 – $195 miljoen verlies
  • Bithumb – juni 2018 – $31 miljoen verlies

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van aanzienlijke verliezen die cryptohandelaren hebben geleden. In een rapport van het blockchain-beveiligingsbedrijf CipherTrace, werd het verlies van cryptocurrency gerelateerde platforms gedurende de eerste negen maanden van 2018, geschat op 927 miljoen dollar. Hoewel het gebrek aan regulering normaal gesproken wordt aangehaald als een voordeel door de voorstanders van cryptocurrency, creëert het ook grote veiligheidsproblemen voor degenen met waardevolle crypto-portfolio’s. Wat is dus de beste manier voor traders om zichzelf te beschermen? Cold storage.

Wat is cold storage?

De enige plaats waar traders hun assets niet mogen bewaren is rechtstreeks op de exchanges. Cold storage betekent het offline houden van digitale assets (d.w.z. uit de buurt van internettoegang). Door assets offline op te slaan, zijn de assets aanzienlijk minder gevoelig voor hackers en/of diefstal.

Hoewel er verschillende opties voor cold storage beschikbaar zijn, zijn de twee populairste de Ledger Nano S en de Trezor. Hoewel de Trezor hardware wallet is ontworpen door de zeer gerespecteerde SatoshiLabs, is de Ledger Nano S de populairste geworden.

De Ledger Nano S

De Ledger Nano S is de meest gebruikte multi-currency hardware wallet in de “cryptoverse”. Het is de enige hardware wallet met een veilige chip en een eigen besturingssysteem. Terwijl veel andere hardware wallets een “eenvoudige chip” bevatten, wordt de Ledger Nano geleverd met een “smartcard chip”. Deze smartcard chip wordt gebruikt voor applicaties die extreme veiligheidsmaatregelen vereisen, zoals biometrische paspoort gegevens en credit card gegevens.

Sinds de oprichting in 2014 is het bedrijf met sprongen vooruitgegaan. De Ledger Nano ondersteunt nu meer dan 1.100 valuta’s dankzij de compatibiliteit met andere mainstream wallets zoals MyEtherWallet en MyCrypto.

De Ledger Nano X!

Op de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas onthulde het crypto wallet bedrijf zijn nieuwste hardware wallet met bluetooth functionaliteit.

De toevoeging van bluetooth zorgt ervoor dat de Nano X gemakkelijk kan worden gebruikt met mobiele apparaten, en dat was een pijnpunt voor veel mobiele gebruikers. Een groot deel van de wereld maakt gebruik van mobiel computergebruik, dus is dit zeker een logische stap, aangezien steeds minder mensen een laptop of desktopcomputer gebruiken – terwijl vrijwel iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon heeft.

“Het feit dat we een mobiele applicatie hebben en dat deze werkt met de Nano X is echt een grote stap in de ontwikkeling van de hardware wallets. Door de Nano X te koppelen via Bluetooth, is het mogelijk om dezelfde veiligheid van een Ledger te hebben, maar dan met mobiele configuratie.”

Het nieuwe apparaat heeft ook meer te bieden. De Nano X biedt ook meer geheugen, dat nodig is om verschillende coins en verschillende protocollen te hanteren. Ledger wil dat elk protocol een eigen app heeft voor het verzenden en ontvangen van coin. De Nano X heeft ook een iets groter scherm. Dit scherm is belangrijk omdat Ledger’s benadering van beveiliging vereist dat er veel handelingen op het hardware apparaat zelf worden uitgevoerd.

De Ledger Live mobile app zal beschikbaar zijn op Google Play en iTunes vanaf 16 januari, volgens Ledger.

Conclusie

Het gebruik van cryptocurrency en de technologie om deze te beveiligen en te beheren is nog lang niet op punt, maar de uitbreiding van deze beveiligingsfuncties en nieuwe manieren om deze te beheren, zijn stappen in de goede richting.

Indien je je cryptovaluta voor langere tijd wil bewaren, laat ze dan zeker niet op “kwetsbare” exchanges staan, maar doe een extra investering in een hardware wallet.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment