Het kaf van het koren scheiden

Wij van trade hebben ondertussen al meer whitepapers en ICO’s zien passeren dan we zouden willen toegeven, maar er beginnen telkens bepaalde patronen/termen in het jargon op te duiken. En deze patronen zijn meestal oprecht, maar op een hoger niveau misleidend.

Een deel van dit jargon is de soort pitch taal die auteurs neerschrijven en dit zonder enige fundamentele onderbouwde analyse. Het best van al is dat ze hier telkens mee weg weten te komen. Wat ons opvalt, is dat de formulering gewoon op een misleidende manier geformuleerd wordt waardoor niet alle beleggers erdoorheen weten te kijken.

Het maken van claims

Het aantal keren dat ik concurrerende whitepapers heb gelezen waarin beide bedrijven claimen dat ze blockchain naar een omgeving brengen waarin het nog nooit eerder gebruikt is geweest (terwijl beide bedrijven duidelijk in dezelfde ruimte actief zijn) is verbazingwekkend veel. Ja, het is mogelijk (en zelfs waarschijnlijk) dat beide bedrijven zijn ontstaan zonder op de hoogte te zijn van elkaar, maar het zou geen kwaad kunnen om de concurrentie wat te analyseren en dit op te nemen in de whitepaper. Al zeker om als bedrijf een beetje professionalisme uit te stralen.

En dit betekent dat alle whitepapers worden genegeerd die Bitcoin in feite opnieuw uitleggen en zeker degene die een kleine draai aan Bitcoin geven en zich dan revolutionair gaan noemen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat iemand een whitepaper zou lezen zonder dat hij op de hoogte is van Bitcoin, maar als bedrijven bereid zijn om een keer onduidelijke beweringen te doen…. dan zullen ze het waarschijnlijk opnieuw doen. Kijk naar Tron dat is er zo één.

Wanneer bepaalde aspecten echt wel eens vewarrend kunnen worden

Sommige statistieken worden keer op keer gebruikt om technici te helpen een soort van superioriteit voor hun protocol te claimen. Er zijn er twee die ons altijd opvallen nl. transacties per seconde en de marktkapitalisatie.

Transacties per seconde – Dit is een simpel concept dat inspeelt op de zorgen die veel blockchain naysayers hebben. De capaciteit van cryptocurrencies om te kunnen schalen wordt voortdurend in twijfel getrokken, en de beste manier om hun capaciteit te meten is door te kijken naar het aantal transacties dat kan worden verwerkt door bepaalde cryptocurrency. Wanneer duidelijk wordt dat dit meer een marketing truc is dan een effectieve tool om het langetermijnpotentieel van een coin te toetsen, ontstaat het probleem.

Toen Bitcoin SegWit implementeerde, verdwenen alle huidige problemen met “onbevestigde transacties” en voorlopig zijn er geen problemen meer mee.

Een betere vraag voor beleggers is: wat zijn de huidige behoeften van het systeem, voldoet het protocol aan die eisen en wat zijn de plannen om de capaciteit in de toekomst te vergroten?

De andere misleidende methode is

De marktkapitalisatie – omdat deze vaak gebruik maakt van het totale aanbod en niet het totale aantal coins dat in omloop is. Dit onderscheid is essentieel, omdat er anders een massale inflatie van de marktkapitalisatie kan optreden.

Bijvoorbeeld, deze inflatie kan zich voordoen als slechts de helft van de coins in omloop is. Het bedrijf zou de andere helft van de coins in zijn bezit hebben en de huidige trading prijs wordt toegepast op de coins die niet in omloop zijn, ongeacht het feit of ze nooit zijn gekocht of verkocht.

Een betere manier om de marktkapitalisatie van bedrijven te evalueren is door de hoeveelheid reëel kapitaal te beoordelen dat erin geïnvesteerd is. Dit zou een accuraat beeld opleveren van de totale en bankwaardige rente die de rest van de wereld in dat protocol heeft, en het neemt de financiële expertises weg die kunnen optreden wanneer bedrijven de niet-uitgedeelde coins in hun marktkapitalisatie opnemen.

Conclusie

Dit zijn zeer eenvoudige tips en ideeën over het doorzien van ongefundeerde claims en het zoeken naar de juiste maatstaven om cryptocurrencies te waarderen, maar ze zijn ontzettend belangrijk om de overwaardering van coins en de enorme verliezen die kunnen optreden in een marktcorrectie te voorkomen.

Dit advies is alleen van toepassing als u investeert op lange termijn en niet op de snelle winstgerichte trade. Op de korte termijn is het onwaarschijnlijk dat dit soort fundamentele informatie van invloed zal zijn op uw winst.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment