Het mes snijdt langs 2 kanten!

Met al die aandacht voor de komst van een Bitcoin ETF, is het gemakkelijk om een ander impactvol product over het hoofd te zien dat binnenkort zijn weg zou kunnen vinden naar de cryptocurrency investment community – Ether futures.

De CBOE, die naast de CME één van de twee in Chicago gevestigde exchanges was om Bitcoin futures te introduceren, dringt aan op een derivatenproduct dat gekoppeld is aan de op één na grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH).

De ETH-prijs is in de problemen gekomen en heeft 79% van zijn waarde verloren sinds de piek van januari 2018. (Als u het vraagt aan blockchain veteranen zoals Joseph Lubin, is het geen juiste weerspiegeling van de hectische activiteit die op het netwerk plaatsvindt, zoals gaming apps, waarvan hij voorspelt dat het alleen maar zal toenemen tussen nu en het einde van het jaar.)

Het mes snijdt langs twee kanten!

Wat Ethereum misschien nodig heeft, is een nieuw product dat investeerders de mogelijkheid biedt om ETH te traden zonder de onderliggende waarde in handen te hebben. De CBOE streeft naar eind 2018 voor Ether futures, met de vereiste regelgevende goedkeuringen, gebonden aan de markt van de Gemini-beurs. Institutionele beleggers zullen zich waarschijnlijk moeten voorbereiden hierop, vooral omdat ze zich op hun gemak voelen bij bitcoin futures. Inmiddels heeft Vitalik Buterin gezegd dat een institutioneel product een kortetermijnpomp in de prijs zou kunnen betekenen, ook al draagt het niet bij tot adoptie, als we het hebben over een ETH ETF.

Maar dit aspect, de mogelijkheid om het dalen van een cryptocurrency te voorspellen, zou meer kwaad kunnen dan goed, volgens de invloedrijke marktstrateeg Thomas Lee van Fundstrat. Bedenk eens dat de prijs van Bitcoin, waarvan Lee een optimistische prijsverwachting van ongeveer $20.000 ziet tegen het einde van het jaar, wat zeer hoog is. Het Bitcoin futures product was vorig jaar de aanleiding om de Bitcoin prijs naar zijn piek van meer dan $19.000 te brengen, maar de bears hebben BTC ook ernstig toegetakeld, waardoor de Bitcoin prijs tot op heden beïnvloed werd.

Lennon Sweeting van CoinSquare vertelde MarketWatch dat de prijsstijging van de Bitcoin het resultaat was van short-covering, en dat “shorts nog steeds op een hoog niveau zitten,” wijzend op het niveau van $6.500 als “solide ondersteuning”. Misschien zou Ethereum, een deel van de bear volumes kunnen opvangen, wat Bitcoin een kleiner doelwit maakt.

Tom Lee vertelde Business Insider namelijk dat hoewel Ether futures schadelijk zouden kunnen zijn voor Ethereum, ze ook zouden kunnen zorgen voor de diversificatie die traders najagen waardoor het nettoresultaat van de BTC futures zou kunnen dalen.

Tom Lee zei, “Ze kunnen nu ETH shorten, wat betekent dat het netto tekort bij btc futures zou kunneN dalen”.

Indien de CBOE erin zou slagen om een ETH futurescontract op de markt te brengen, zouden investeerders zich op een Ether ETF kunnen voorbereiden.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze team leden en met andere crypto enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, buiten dat is het voor iedereen toegankelijk en proberen we iedereen verder te helpen waar kan.

What's your reaction?