Het mining bedrijf Canaan plant een IPO en wat voor één

China’s op één na grootste bitcoin miningchip company is van plan om een eerste openbare aanbieding (IPO) te lanceren deze zomer, met het genoemde doel voor het bijeenbrengen van $2 miljard. Indien de openbare verkoop succesvol zou zijn, zou dit de grootste zijn die de crypto-industrie ooit heeft gezien.

IPO Canaan

Canaan Creative diende zijn IPO-aanvraag in bij de beurs van Hong Kong (HKEX) op 15 mei, nadat zij eerder de Verenigde Staten had geselecteerd voor openbare verkoop. De in Peking-Gebaseerde company heeft nog commentaar op hun plannen, maar vertrouwde bronnen zeggen dat het tussen de $1 miljard en $2 miljard probeert op te heffen.

De onderneming streeft ernaar om in juli te starten. De toepassing ervan is nog in behandeling bij HKEX.

Canaan beheerst ruwweg 15% van de wereldwijde markt van bitcoin miningchips. De opbrengsten en de winsten namen vorig jaar toe aangezien de bitcoin prijzen $19.500 op belangrijke markten bereikten. Het bedrijf financials onthulde dat er vorig jaar een winstverhoging was die een verzevenvoudiging kende tot 361 miljoen yuan. De klanten van Canaan zijn voornamelijk grote miningbedrijven met duizenden miningmachines die 24 uur per dag werken.

In mei vorig jaar heeft Canaan 300 miljoen yuan ($ 43 miljoen) aangetrokken in Series A fondsen met deelname van onder andere Jin Jiang International Group en Baopu Asset Management.

De Winstgeving bij mining zit in een dalende trend

Canaan is van plan om naar de beurs te gaan in een tijd waarin de rentabiliteit van de mining-industrie afneemt. De productie van bitcoin is vandaag 60% minder winstgevend dan in 2017, waarbij de retailers een sterke daling voor de vraag naar rigs bevestigen.

De bronnen die met IPO vertrouwd zijn zeiden dat Canaan zich niet als bitcoinbedrijf maar als fabrikant van high-end chips op de markt begeeft. Het bedrijf kondigde vorig jaar aan dat het chips ontwikkelt voor artificial intelligence applications. Naast apparatuur voor de productie van bitcoin richt het zich ook op andere toepassingen in de blockchain.

Over Canaan gesproken, een bron vertelde aan Reuters: “Hun klanten zijn toevallig bitcoin miners. Maar het is een chip-bedrijf, geen bitcoin-bedrijf”.

De IPO van Canaan zou de perceptie van de markt ‘bitcoin proxy stocks’ kunnen veranderen, een term die wordt gebruikt om de indirecte blootstelling aan cryptocurrency te beschrijven via bedrijven die actief zijn in de blockchain ruimte. Voorbeelden hiervan zijn Nvidia, Longfin Corp en de Riot Blockchain.

Een succesvolle IPO zou andere blockchainbedrijven waarschijnlijk aanmoedigen om een eigen IPO te overwegen. Dit zou beleggers meer mogelijkheden geven om te investeren in de blockchain economie zonder dat zij volatiele cryptocurrencies hoeven te bezitten.

 

What's your reaction?

Leave a comment