Het potentieel van goede informatie!

We zijn ervan overtuigd dat we in de beginfase zitten van een nieuwe technologische innovatiegolf die het potentieel heeft om de manier waarop bedrijven, gebruikers en investeerders met elkaar omgaan, opnieuw te definiëren. Deze paradigma verschuiving zal een nieuwe golf van waardecreatie inluiden, maar zoals we allemaal weten, komt er bij een enorme slagkracht een grote verantwoordelijkheid kijken. Om het treffender te zeggen, bij grotere kansen komt er ook een groter risico kijken.

Hoewel onze vooruitzichten voor deze ontluikende markt nog nooit zo optimistisch zijn geweest, erkennen we ook de talrijke uitdagingen waar potentiële belanghebbenden en investeerders vandaag de dag voor staan. Vaak wordt gezegd dat één van de enige constanten in het leven verandering is. De mens verzet zich echter grotendeels tegen verandering, vooral wanneer het zijn levensonderhoud of “kennisgracht” bedreigt. Wij zien deze afkeer als een belangrijke drijfveer achter de huidige polarisatie tussen traditionele markt enthousiasten en crypto-enthousiastelingen. Deze dualiteit ligt aan de basis van onze missie bij trade.be: het produceren van onbevooroordeelde, bruikbare content voor onze klanten over kritische thema’s die van invloed zijn op digitale assets en gedecentraliseerde systemen.

Overbelasting van informatie

De prevalentie van sociale media en de mogelijkheid om informatie te verspreiden onder een wereldwijd publiek maakt het veel gemakkelijker voor mensen om vandaag de dag hun mening te uiten of virale inhoud te delen dan om het even welke andere kwestie in de geschiedenis. Onze ongekende toegang tot informatie heeft zeker tal van voordelen, maar het is ook een grote uitdaging voor marktdeelnemers die moeite hebben om relevante informatie te scheiden van het rumoer. En geloof ons, er is veel rumoer.

Periodes van drastische technologische veranderingen trekken vaak een breed scala aan mensen aan die graag een pioniersrol willen spelen in de ontwikkeling van nieuwe sociale structuren die voortvloeien uit de komst van een dergelijke innovatie. Met andere woorden, belangrijke technologische ontwikkelingen trekken vaak de aandacht van mensen met totaal verschillende achtergronden naarmate nieuwe bedrijfsmodellen en sociale normen ontstaan. Als gevolg daarvan wordt er door partijen aan beide zijden van de crypto-gang veel verkeerde informatie en opgeblazen claims rond gegooid. Typ bijvoorbeeld gewoon “Bitcoin Misvattingen” in Google en je moet je middagplanning wissen. Geen angst, we hebben dit in de hand voor u.

Een deel van de uitdaging komt voort uit de grote verschillen in tijdshorizon, expertise en einddoelen van verschillende marktpartijen. Een familiebedrijf dat digitale assets of Bitcoin koopt om zijn portfolio te diversifiëren, is misschien niet zo bezorgd over het gedecentraliseerde ethos waarop de crypto community is gebouwd. De hoofd blockchain ontwikkelaar voor een project dat tot doel heeft de wereldwijde financiële betalingsindustrie te verstoren, daarentegen, geeft waarschijnlijk veel om voldoende decentralisatie en daarom is dit in de eerste plaats een reden om een dergelijk netwerk op te zetten.

Niet iedereen valt in één van deze twee kampen; het is geen binair kamp. Maar het begrijpen van stimulansen om menselijk gedrag te voorspellen is één van de sleutels tot het inzicht in crypto assets, dus als participanten verkeerd afgestemde doelen hebben, moeten we natuurlijk een zekere mate van confrontatie verwachten. De noodzaak om het rumoer te doorbreken is echter nog nooit zo hoog geweest. Er zijn secundaire markten ontstaan voor trading in digital assets, maar het proces van prijsontwikkeling zal waarschijnlijk inefficiënt blijven totdat er meer vertrouwd onderzoek wordt gedaan. Naarmate gedigitaliseerd vermogen en gedecentraliseerde netwerken steeds gangbaarder worden, zal de vraag naar hoogwaardige inzichten blijven groeien.

Overbruggen van de kloof

Elke dag komen we projecten tegen of spreken we via telegram met teams die echte, ontwrichtende producten met een enorm potentieel bouwen. Hoewel er nog steeds veel projecten bestaan die op valse beloftes zijn gebaseerd, zien we onder het oppervlak talloze mogelijkheden met een asymmetrische opleving. Door gebruik te maken van onze kennis, gaan we op een pragmatische manier aan de slag om unieke waardeproposities binnen deze opkomende markt aan het licht te brengen. We besteden uren aan het analyseren van whitepapers, updates van ontwikkelaars, vergelijkbare projecten, enz… Om ervoor te zorgen dat onze analyses origineel, accuraat en bruikbaar zijn. Onze missie is om objectief onderzoek te leveren aan een beleggerscommunity die dit nodig acht.

U kunt onze telegram volgen om discussies binnen onze community op te volgen. U kunt ons ook volgen op Facebook. Een e-mail sturen is ook altijd mogelijk want we zijn altijd op zoek naar contact met diegenen die onze passie voor deze ruimte delen!

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment