Het “Standaard Bitcoin-verhaal” is aan het veranderen in de media!

De taal en het sentiment rond Bitcoin is vlak voor onze ogen aan het veranderen. Slechts enkele maanden geleden was het een gewoonte om de mainstream financiële pers negatief te zien praten over de digitale munt. Sommigen van hen zouden het niet eens erkennen als een echte ‘asset-class’.

Dat is niet langer het geval. Op 11 februari struikelde ik over deze clip van de CNBC Fast Money opname:

Denk hier eens over na. Op live televisie voor miljoenen mensen zegt de financiële pers nu dat “Bitcoin de overwinnaar is”. We hebben een lange weg afgelegd in amper elf jaar, maar in werkelijkheid was dit slechts 18 à 24 maanden geleden een onvoorstelbare opmerking.

Deze publieke verklaring kwam op dezelfde dag dat CME Chief Economist Bluford Putnam zei: “Als Bitcoin waarschijnlijk niet correleert met economische factoren, of met traditionele aandelen en vastrentende effecten, dan zou Bitcoin kunnen dienen als een diversificatie-instrument voor de portfolio”. Zijn erkenning van de digitale munt als een niet-correlevant goed is belangrijk, vooral omdat zo veel institutionele beleggers proberen het hoofd te buigen over de vraag waarom ze aan dit nieuwe goed zouden moeten worden blootgesteld.

Putnam ging verder met te zeggen:

“Aangezien Bitcoin zeer volatiel is, zou slechts een zeer kleine allocatie – zeg maar 2% van de portefeuille – het risico kunnen verminderen als het gebrek aan correlatie aanhoudt.”

Daarna volgde er nog wat:

“De portfolio voor potentiële diversificatie laat ook zien hoe de Bitcoinprijzen zich zouden kunnen gedragen als geopolitieke gebeurtenissen de traditionele markten destabiliseren en onzekerheid creëren.”

Al deze uitspraken zijn oud nieuws voor een groot deel van de Bitcoin-gemeenschap, maar ze zijn echt belangrijk voor de institutionele beleggerscommunity. Veel van de besluitvormers krijgen hun dagelijkse nieuws van CNBC. Ze lezen voortdurend wat economen te zeggen hebben. Ze wonen deze evenementen bij waar andere institutionele beleggers spreken. Wanneer het verhaal verandert qua inhoud, zullen hun acties in de loop der tijd aansluiten bij hun verhaal.

De eerste keer dat Bitcoin 10.000 dollar overschreed, keek de hele wereld toe. Mijn telefoon zoemde elke dag met oude vrienden en collega’s die vroegen naar Bitcoin, hoe ze het konden kopen, welke andere crypto assets ik interessant vond, en hoeveel geld ze zouden moeten investeren. Dat alles gebeurt nu niet meer wanneer Bitcoin de $10.000-drempel overschrijdt.

Die mensen zullen massaal terugkomen wanneer we de 20.000 dollar all-time high price overtreffen en verder stijgen. Het CNBC-segment zal meer bullish worden. Meer institutionele beleggers en economen zullen positieve publieke uitspraken gaan doen. Dit is zo in de sport, het bedrijfsleven en de financiële sector – mensen haten iets wanneer het verliest en ze houden ervan wanneer het wint.

Het evalueren van Bitcoin komt neer op een zeer eenvoudig basisprincipe – de vraag naar vaste voorraden neemt toe, waardoor de prijs van de US-dollar hoger wordt. Dat is het. Zo eenvoudig dat zelfs de slimste mensen ter wereld het over het hoofd hebben gezien.

Veel mensen zien de structurele problemen in het wereldwijde financiële systeem (het niveau van de bedrijfsschulden, repo-markten, opgeblazen activaprijzen, vertraging van de groei, demografische verschuiving, etc.). Of het nu gaat om Ray Dalio, Jerome Powell of anderen, ze hebben het zelfs publiekelijk over deze problemen. Deze mensen hebben zich gewoon niet gerealiseerd dat de oplossing recht onder hun neus ligt.

Zoals Parker Lewis zegt, zal dit allemaal langzaam gebeuren en dan allemaal tegelijk. Ik geloof dat dit elke dag meer en meer het geval is.

Koop meer dan 85 verschillende cryptomunten bij Coinmerce!

Makkelijk, veilig & betrouwbaar!

What's your reaction?

Leave a comment