Hoe blockchain alles verandert!

We hebben in de voorgaande artikels uitgebreid gesproken over de twee investeringstheorieën waarover we beschikken: (1) Blockchain-technologie wordt steeds meer door de wereld overgenomen!  en (2) De wall street begint het nut van de blockchain eindelijk te begrijpen! Als onderdeel van de tweede stelling gaan we het nu hebben over Figure Technologies – een bedrijf dat “digitale hypotheken” uitgeeft, die aanzienlijke voordelen biedt op het gebied van de afwikkelingstijden, transactiekosten en asset ratings van ratingbureaus.

Het product dat door Figure gebouwd is, is een perfect voorbeeld van hoe je waarde kunt creëren als je assets op een doordachte, conforme manier digitaliseert. Hier is een overzichtelijke manier om te beschrijven wat ze doen:

  • Hypotheek-transacties hebben een lener en een kredietverstrekker. Tussen deze twee partijen zijn er ongeveer 5-7 tussenpersonen die in totaal 7-8% kosten per transactie in rekening brengen. Dit proces verloopt vrij traag en gefragmenteerd.
  • Figure heeft het hypotheekproces “geautomatiseerd”, dit door een software te creëren die de tussenkomst voor elke tussenpersoon overbodig maakt. Door de automatisering van dit proces worden de transactiekosten met ongeveer 5% verlaagt. Klanten kunnen een zogenaamde “HELOC” aanvragen en binnen enkele minuten weten of ze hiervoor in aanmerking komen en vervolgens binnen 5 dagen het geld ontvangen.

Voorheen was de automatisering van een hypotheek-transactie niet mogelijk omdat elke hypotheek analoog (fysiek papier) of elektronisch (CUSIP’s) was. Deze technologieën zijn niet compatibel met “automatiseringssoftware”, maar de opkomst van een digitale hypotheek heeft dit alles totaal veranderd. Sinds de lancering is het aantal hypotheken aanzienlijk toegenomen.

Het laatste bekende cijfer is dat Figure 85 miljoen dollar per maand aan leningen uitgeeft. Dat zet hen op meer dan 1 miljard dollar per jaar aan uitgiften van leningen. Niet slecht voor een bedrijf dat slechts ~ 18 maanden oud is. Maar de oorsprong van de hypotheken is slechts een deel van het verhaal. In feite is dit het minst opwindende deel van het figure verhaal.

Figure heeft ook een op blockchain-gebaseerde transaction settlement layer (Provenance) gebouwd die nauw aansluit bij de Depository & Trust Corporation (DTCC). In het traditionele financiële systeem, verrekent de DTCC meer dan 2 quadriljoen dollar aan transacties per jaar. Dat zijn uiteraard veel transacties!

De Provenance blockchain stelt financiële bedrijven in staat om te profiteren van afrekeningstijden op dezelfde dag (DTCC is 2 of 3 dagen), lagere kosten en mogelijk hogere classificaties van de ratingbureaus (zie hier de whitepaper van de Provenance blockchain). Hoewel veel mensen soortgelijke voordelen hebben beloofd, is niemand in staat geweest om (1) het product te ontwikkelen, (2) het op de markt te brengen, (3) een substantieel volume in het product op te nemen en (4) grote financiële ondernemingen te verleiden om te beginnen met het verplaatsen van hun vermogen.

Figure heeft in deze korte tijd van zijn bestaan al deze vier zaken met succes volbracht. Maar ze zijn niet alleen. Het bedrijf kondigde gisteren ook aan dat Caliber Home Loans, één van de grootste hypothecaire kredietverstrekkers van het land, ook begonnen is met de ontwikkeling, de service en de financiering van hypotheken en dit op de Provenance-blockchain. Behoorlijk onvoorstelbaar.

Provenance bezit hierdoor één van de grootste hypotheekgevers en één van de snelst groeiende originators die de technologie gebruikt. Er zijn er nog meer op komst. Het zou ons niet verbazen als de industrie in de komende 3-5 jaar overschakelt van 100% analoog/elektronisch naar meer dan 50% van nieuwe digitale uitgiftes. Met meer dan 9 biljoen dollar aan openstaande hypotheken van Amerikaanse huishoudens en de top 3 hypotheekverstrekkers die ieder meer dan 50 miljard dollar per jaar aan hypotheken uitgeven, is dit een enorme markt opportuniteit.

De beste durfkapitaalinvesteringen hebben een kleine kans van slagen, maar een ongelooflijk hoog rendementspotentieel. De machtswetten van durfkapitaalinvesteringen bieden een hoog risico met een hoog rendement en er zijn enkele grotere opportuniteiten dan het ontwrichten van hoe quadriljoenen dollars aan asset-transacties worden afgehandeld.

Uiteindelijk zal elk aandeel, obligatie, valuta en grondstof worden gedigitaliseerd. Wij zijn gewoon verbaasd hoe snel het allemaal gaat.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment