Hoe kan de markt herstellen?

Terwijl de cryptomarkt deze week in het rood stond, onderzoeken we wat er nodig is om nog een bullrun te ontketenen. Vorige maand verpletterden Bitcoin (BTC) en zijn tegenhangers (altcoins) het weerstandsniveau om zo de groene zone binnen te walsen. We hebben de functie “Coinwatch Platform and News Sentiment” gebruikt om dieper te graven en te bepalen wat er nodig is om de dalende trend te keren en de crypto naar een hoger niveau te tillen.

Wat gebeurt er in de markt?

Op het Coinwatch platform zien we dat de markt deze week het hard te verduren heeft. Terwijl bitcoin aan $9.845.90 op 5 mei zijn toppunt bereikte, zakte de munt tot $8.344.78 op 16 mei. Er was een korte glimp van hoop aangezien BTC tot $8.533 op 20 mei terugkwam, maar toen zakte het tot $7.850.59 op 23 mei. Aangezien bitcoin vaak gezien wordt als de indicator voor de industrie, zien we een vergelijkbaar patroon in andere munten zoals Ripple (XRP). Op 5 mei ging de coin tot $0.994 alvorens te kelderen naar $0.708 op 16 mei. De altcoin bleef hangen voor het een duik nam naar $0.62 op 23 mei.

De markt steunt op hype!

Een van de trends die zich aftekenen is dat de hoog- en laagtemeters van crypto sterk afhankelijk zijn van speculatie. Terwijl de markt nog in de kinderschoenen staat, kijken investeerders naar het nieuws, de gebeurtenissen in de sector, belangrijke invloeden en speculatie alvorens te kopen en te verkopen. Dus ook al zijn sommige speculanten optimistisch over de langetermijn van crypto, toch houden of verkopen veel beleggers als gevolg van dramatische kortetermijngebeurtenissen of bearish nieuwsgevoelens.

De investeringstitan Warren Buffett verklaarde onlangs dat bitcoin geen investering is omdat het intrinsieke waarde mist. “Je investeert niet, je speculeert.” Sommige crypto-optimisten hebben betoogd dat Buffett het concept van crypto niet volledig begrijpt en in het verleden fouten heeft gemaakt. Maar het bearish sentiment van invloedrijke figuren kan de markt nog steeds beïnvloeden.

Een onderzoeksrapport van eToro ging een stap verder door te concluderen dat de meeste handelaren jong zijn tussen 18-23 met weinig tot geen ervaring of geschiedenis met cryptocurrency. Enkele andere belangrijke bevindingen zijn dat meer dan 90% van investeerders mannelijk is en sommige investeerders zoeken snelle winst terwijl anderen aanwinsten op lange termijn zoeken.

Dit geeft aan dat de meeste handelaren jong zijn en op zoek naar een snel fortuin. Ze kijken dus uiteindelijk naar het korte termijn nieuws en fluctuerende markttendensen voor het kopen, verkopen of houden.

Een belangrijke conclusie uit het rapport is dat de markt zou kunnen stabiliseren als er meer investeerders op zoek zouden gaan naar potentieel op lange termijn. In feite zijn er een groeiend aantal gerenommeerde financiële instellingen zoals Goldman Sachs en JP Morgan die een uitstapje naar de crypto-arena maken. Dit zou de industrie op de lange termijn een boost kunnen geven. Het verslag impliceert ook dat de markt wat meer bullish sentiment nodig heeft. Wat meer investeerdersvertrouwen zou kunnen helpen anderen te inspireren. Dit zou op zijn beurt de markt kunnen helpen om het tempo op te voeren en de marktdynamiek te stimuleren.

Veel opportunisten kochten bitcoin, maar handelen niet.

Een cruciale reden voor de ineenstorting van de markt is dat veel opportunisten als gevolg van de verspreiding van cryptokoorts bitcoin kochten, maar dat er dagelijks minder werden verhandeld. Coinbase meldde onlangs dat er ongeveer 200.000 transacties per dag zijn, wat niet de volledige capaciteit is.

De reden dat velen op hun munten zitten zou kunnen zijn dat ze geduldig wachten tot de markt weer aantrekt. Anderen zijn misschien op zoek naar een duidelijk signaal van de industrie die invloed kan uitoefenen op wanneer en wat te verhandelen. Een andere reden zou kunnen zijn dat de technologie nog in ontwikkeling is en dus niet de capaciteit heeft om snelle, naadloze transacties op schaal te maken.

Ingenieur Christian Decker, van Blockstream, legde uit dat dergelijke technologiebedrijven aan het werken zijn om deze technische problemen op te lossen. Met de ontwikkeling van het nieuwe Lightning Network hoopt het bedrijf een schaalbare oplossing te bieden om de weg vrij te maken voor meer crypto-trading. Decker legde uit “Als dit echt een wereldwijde valuta is die we gebruiken voor transacties van elke omvang, en als we beloven dat mensen in staat zullen zijn om microbetalingen te doen … dan moeten we schaalbaarheid hebben”.

Er zijn ook meldingen dat andere bedrijven (zoals Blockstream) werken aan het verbeteren van de transactiesnelheid en schaalbaarheid van digitale valuta. Zoals het er nu voor staat, heeft Ripple een transactiesnelheid van 4 seconden ten opzichte van bitcoin die een veel tragere transactiesnelheid van 78 minuten heeft. Terwijl deze technologie nog in ontwikkeling is, zou ze kunnen helpen om meer tractie op lange termijn te leveren.

Er zijn meer voortrekkers uit de sector nodig.

Hoewel een optimistisch nieuwssentiment enige inspiratie kan bieden, kan de industrie op dit moment ook profiteren van een aantal bekende cryptofiguren.

Een van de belangrijkste elementen die de markt doen tuimelen is dat de crypto getroffen werd door een opeenvolging van oplichtingen en hacks. In een rapport van de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) hebben ze berekend dat Australische consumenten in 2017 2,2 miljoen dollar aan de crypto-zwendel hebben verloren. De North American Administrators Association (NASAA) heeft onlangs 70 crypto-gevallen onderzocht in het kader van Operatie Crypto Sweep. Uit dergelijke onderzoeken is gebleken dat er weinig tot geen controle is op scams en oplichting en dit heeft duidelijk enige reputatieschade aangericht, vooral omdat de sector nog in de kinderschoenen staat.

In een ingrijpende poging om enige geloofwaardigheid en transparantie voor de sector te bewerkstelligen, leidde dit wereldwijd tot een toenemende regelgeving van autoriteiten zoals van de Securities and Exchange Commission (SEC).
Mede door deze regelgeving heeft Bitfinex hun belastinggegevens met de overheid gedeeld om zo boetes te vermijden.

De chef van de SEC Cyber Unit, Robert Cohen, legde echter uit hoe de SEC manieren aanmoedigt om kapitaal aan te trekken; “we reguleren niet de technologie, we reguleren de financiële sector en de markten”. Hoewel sommigen er verontwaardigd over kunnen zijn dat de overheid haar greep op de crypto aan het versterken is, vooral omdat het een gedecentraliseerde munt is, zouden de verordeningen kunnen zorgen voor minder hacking, oplichting en hierdoor zal het vertrouwen van de investeerders op lange termijn toenemen.

Bron: nasdaq

What's your reaction?

Leave a comment