Hoe kapitaliseren zonder FOMO!

Na maanden van stabiliteit brak de cryptocurrency markt plotseling uit op dinsdag, omdat bitcoin’s (BTC) bullish crossover het einde van de ‘cryptowinter’ aankondigde. Ondanks dat er bijna 30 miljard dollar ’s nachts werd toegevoegd, wordt er nog steeds gehandeld op een fractie van het recordniveau van de cryptocurrency markt, wat betekent dat er genoeg tijd is voor een opleving, op voorwaarde dat u uw geld in de juiste assets investeert.

De “bulls” zijn terug!

Na een lange periode van stabiliteit, bereikte Bitcoin op dinsdag een enorme winst, doordat zijn speelterrein op andere assets werd verruimd. Voor het eerst in maanden is BTC opnieuw de belangrijkste drijvende kracht voor de rest van de markt, een prestatie die wordt benadrukt door het groeiende dominantiepercentage. Naarmate Bitcoin toenam, steeg ook de algemene markt, waardoor de totale marktwaarde op 165 miljard dollar uitkwam. Dat is het hoogste niveau sinds midden november, toen de community van Bitcoin Cash (BCH) de oorlog verklaarde. Ook de tradingvolumes van de markt stegen, dit met een totale omvang van 59 miljard dollar in de afgelopen 24 uur alleen al.

Op het moment van schrijven hebben 98 van de top 100 cryptovaluta’s winst geboekt. Het volgende snapshot benadrukt de omvang van de rally(voor de top 20). Zoals u kunt zien, zijn Litecoin (LTC), BCH en Cardano (ADA) de enige grote jongens die beter presteren dan Bitcoin in termen van winstpercentage.

Voorafgaand aan de rally, was Bitcoin gevangen onder een “weerstandsniveau” van $4.200 tot $4.300 dollar. Na de winst richten de bulls zich nu op de 5.800 dollar, een ander belangrijk keerpunt.

Hoe te profiteren van de rally zonder FOMO

Winsten zoals we die in de afgelopen 24 uur hebben gezien, hebben de neiging om traders “trigger-happy” te maken, omdat de angst om ze te missen (FOMO) hen overweldigt. Het laatste wat je nu moet doen is in paniek raken om weer een grote rally te missen. Het zal ervoor zorgen dat je irrationele beslissingen zult nemen en meer geld in crypto zult steken dan je in werkelijkheid hebt.

De afgelopen drie maanden hebben wij investeerders verteld dat het einde van de ‘cryptowinter’ nabij was en dat er al een monumentale verandering in het marktsentiment aan de gang was, ongeacht of de prijs het weerspiegelde of niet. Maar dit is een cyclus, en geen eenmalig proces.

De laatste ontwikkelingen op het gebied van cryptoprijzen zullen in de niet al te verre toekomst waarschijnlijk worden beantwoord door middel van een daling. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Na de rally van dinsdag waren de meeste grote jongens ernstig overbought op basis van de Relative Strength Index. Het eb en vloed van de markt zal er waarschijnlijk toe leiden dat de prijzen op korte termijn zullen afkoelen, waardoor er aantrekkelijkere koopkansen voor beleggers zullen ontstaan.

Maar zelfs als dat niet zou gebeuren, worden de cryptoprijzen nog steeds verhandeld op een fractie van hun all-time high. De markt als geheel heeft vanaf januari 2018 nog niet eens 20% van zijn hoogtepunt bereikt. Zoals u zich herinnert, bereikte de markt een hoogtepunt van 840 miljard dollar. Vandaag de dag wordt de markt op slechts 164 miljard dollar geschat.

De eerstvolgende bullmarkt, als hij werkelijkheid wordt, zal een aantal belangrijke verschillen hebben met de vorige cyclus. Om te beginnen zien we geen haast om ICO’s in te kopen. Ten tweede zijn beleggers er niet zozeer op gebrand om al hun geld in eender welke altcoin/coin te steken die interessant klinkt. Degenen die na de ICO-boom zijn blijven investeren, zijn veel kritischer geworden in de manier waarop zij hun financiële middelen gaan verdelen.

Om een idee te geven over welke cryptovaluta’s waarschijnlijk zullen slagen, is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de fundamenten en use cases, maar ook welke assets onafhankelijk bewegen ten opzichte van Bitcoin. Het is interessant om te zien dat prijsonafhankelijkheid een goed teken is om de coin te verhandelen op basis van fundamentals of andere value drivers.

Op basis daarvan zijn er drie coins met een hoge marktkapitalisatie om in het oog te houden: Litecoin, EOS (EOS) en Binance Coin (BNB). Deze drie coins hebben de grootste neiging om zelfstandig ten opzichte van Bitcoin te bewegen. Litecoin is dit jaar meer dan verdubbeld, terwijl Binance Coin op weg is om te verdrievoudigen.

Je zult het waarschijnlijk niet verwachten dat Ethereum (ETH) met dezelfde snelheid stijgt als de vorige bullmarkt. Dit komt omdat de vraag naar ICO’s vrijwel geheel is afgenomen.

Sommige van de toonaangevende small caps bieden ook uitzonderlijke waarde, en zoals LTC, EOS en BNB, bewegen ze onafhankelijk van Bitcoin. Enkele van de beste zijn Ontology (ONT), Tezos (XTZ), Maker (MKR), VeChain (VET), Basic Attention Token (BAT) en RavenCoin (RVN). Wij hebben deze het hele jaar door goed in het oog gehouden.

Voor een diepgaandere blik op small caps coins, zie onze categorie coin analysis. We hebben onlangs Steem (STEEM) en ICON (ICX) behandeld.

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment