Honderden blockchainprojecten al begraven door de grote marktcorrectie!

De cryptocurrency markten zijn voor het eerst in rally modus sinds een lange tijd, maar het is bitterzoet. De dalende trend heeft veel slachtoffers gemaakt, zoals blijkt uit het feit dat meer dan 1.000 projecten dit jaar hun ondergang hebben gekend. De gegevens zijn afkomstig van enkele websites die gericht zijn op het traceren van mislukte blockchain projecten, Coinopsy en Deadcoins, aangehaald in TechCrunch, en dienen als herinnering aan het beginnende stadium van de markt.

Ook CNBC bracht verslag uit over de marktsituatie, waarbij werd gewezen op meer dan 800 coins die nu slechts fracties van een cent waard zijn. Bitcoin had voor de rally van vandaag ongeveer al 70% van zijn waarde verloren, maar het lijkt erop dat de pipeline voor nieuwe coins niet is verminderd.

De shakeout, of wat sommigen een uitspatting van de bubble zullen noemen, werd verwacht. Groepsveteranen zoals Joseph Lubin roepen al maanden op tot een consolidatie van de industrie, waarbij de Ethereum mede-oprichter ooit tegen de CNBC heeft gezegd dat veel ICO’s waardeloos zijn. Ripple Chief Brad Garlinghouse, Intussen, herhaalde dat sentiment, wijzend op een “grijs gebied” waarin ICO’s functioneren totdat de regulering hen “inhaalt”.

Er zal namelijk geen liefde verloren gaan tussen de crypto gemeenschap en veel van de mislukte projecten, die zich lenen aan software die werd opgegeven aan frauduleuze systemen.

Een dergelijke blockchain startup genaamd BRIG werd door ontwikkelaars samen met Jack en Jay Brig op de markt gebracht, een “oplichtende coin die totaal instortte” waardoor investeerders geld verloren, aldus Deadcoins. Anderen hadden grote ambities, zoals bijvoorbeeld de Clout coin, een ICO-ratingproject dat zich als concurrent ten op zichte van Steel profileerde. Het project is inmiddels stopgezet, onthult Deadcoins.

Fondsenwervende ontmoetingen

Ook al komt er steeds meer bewijs naar boven van meer dan 1.000 mislukte blockchainprojecten, The Wall Street Journal publiceerde vandaag een rapport dat de ICO-totalen van dit jaar onthulde. ICO’s hebben tot nu toe 11,8 miljard dollar opgehaald, meer dan het dubbele van het totaal van 5,5 miljard dollar in 2017. Blockbuster deals zoals Telegram en Block.one haalde alleen al miljarden dollars op voor hun respectievelijke projecten.

De mini-rally van vandaag brengt zeker enige rust bij investeerders, maar voor veel coins komt het te laat. De Bitcoin-prijs is vandaag tot 12% gestegen en startte met de 2e helft van 2018 na een eerste halfjaar dat veel traders in de achterkamer willen steken.

Marktstrategen zoals Fundstrat’s Thomas Lee hebben hun optimistische vooruitzichten voor de bitcoinprijs niet herzien, want Lee behield zich aan zijn voorspelling van $25.000 voor de Bitcoin aan het eind van het jaar. Arthur Hayes, medeoprichter en CEO van BitMEX, een crypto handelsplatform dat profiteert van de volatiliteit van de Bitcoin prijs, heeft voor 2018 een bedrag van 50.000 dollar opgeëist per Bitcoin.

Vooruitblikkend is Bitcoin met meer dan 100% gestegen op jaarbasis, ondanks de moeilijkheden die de markt op korte termijn heeft vertoont.

 

What's your reaction?

Leave a comment