Honeyminer: Verdien een passief inkomen met je PC of laptop!

Toen Bitcoin voor het eerst verscheen, was het nog enigszins mogelijk om met je eigen computer ook mee te doen met het minen. Inmiddels kost dat dusdanig veel GPU-kracht, dat je met je normale laptop nergens meer komt. Als je wilt gaan minen moet je nu eerst een behoorlijke smak geld uitgeven aan gespecialiseerde apparatuur. Je kunt deze apparatuur eventueel ook huren en meedoen met een miningpool. Met het programma Honeyminer kun je ook gewoon je eigen minder krachtige laptop gebruiken om Bitcoins te verdienen.

Wat is minen van Bitcoin precies?

Mining is simpel gezegd het vastleggen van de transacties die in het Bitcoinnetwerk plaatsvinden op de Bitcoinblockchain. In ruil voor het minen maken de miners kans op nieuwe Bitcoins. Er zullen uiteindelijk maximaal 21 miljoen Bitcoins in omloop komen. Om zelf Bitcoins te kunnen minen heb je normaal gezien geavanceerde hardware nodig. Om de moeilijkheidsgraad en investeringsdrempel drastisch te verlagen, heeft Honeyminer een oplossing gezocht zodat de doorsnee gebruiker van het internet met minimale kennis op het vlak van ICT toch op een eenvoudige manier van een passief inkomen kan genieten.

Netwerk met duizenden computers

Met Honeyminer het gaat niet om de kracht van één enkele laptop of computer, maar om duizenden toestellen die samen de krachten bundelen om de zogenaamde cryptocurrency puzzels op te lossen. Je mag natuurlijk ook meedoen aan Honeyminer als je wél een krachtige GPU (videokaart) hebt.

Dus wanneer je even niks op je computer hoeft te doen, kun je Honeyminer inschakelen om wat extra geld te verdienen. Verder hoef je nergens meer over na te denken. Het programma zorgt zelf voor alle configuraties en settings en bepaalt zelf wanneer er bepaalde cryptomunten zoals bijvoorbeeld Ethereum, Zcash, Monero of andere cryptocurrencies worden gemind. Voor het lenen van je computerkracht krijg je vervolgens Bitcoins uitbetaald.

Wat heb ik nog nodig voor ik van start kan gaan met minen via Honeyminer?

Je hebt maar 3 dingen nodig nl. een PC, een Bitcoinadres en de miningsoftware van Honeyminer.

Starten met Bitcoin is erg makkelijk. Het enige wat je nog hoeft te doen is een Bitcoin wallet maken (een digitale Bitcoinportemonnee). Met een Bitcoin wallet kun je Bitcoins ontvangen, bewaren en betalen. Een Bitcoin wallet maken is klaar is slechts een paar seconden en je hebt er geen technische kennis voor nodig.

De Bitcoinportemonnee “Bitcoin Wallet” van Blockchain is een populaire wallet. Deze portemonnee is gratis en erg gebruiksvriendelijk. Inmiddels wordt Bitcoin Wallet door meer dan 15 miljoen gebruikers gebruikt. Een Bitcoinportemonnee aanmaken kan op de computer of via een smartphone. Ga naar https://blockchain.info/wallet/#/signup of gebruik de app voor iOS (iPhone) of Android.

Vul je e-mailadres in en gebruik een sterk wachtwoord. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op volgende. Je krijgt nu een ezelsbruggetje te zien. Deze lange reeks van woorden kun je gebruiken als je je wachtwoord bent vergeten. Bewaar dit ezelsbruggetje dus goed, anders kun je de toegang tot je Bitcoinportemonnee onherroepelijk kwijtraken.

Is het aanmaken van de Bitcoin wallet gelukt? Controleer dan je mailbox. Je krijgt vervolgens een automatische e-mail van Blockchain met een login link. Open het welkomstbericht, klik op de link en log in met je unieke identificatie, ook wel wallet-ID genoemd (dit is de lange code met streepjes ertussen).

Na het inloggen krijg je je persoonlijke Bitcoinadres te zien. Je Bitcoinadres is openbaar en vergelijkbaar met je bankrekening; het ontvangen, betalen met Bitcoin kan beginnen! Voor het minen moeten we nu eerst nog de software van Honeyminer installeren.

Ga naar de website van honeyminer en download de software. Gebruik je DEZE link, dan krijg je dadelijk 1000 satochi’s* gratis om mee te starten. Na installatie van de software maak je een account aan en voeg je jouw persoonlijk Bitcoinadres toe en het minen kan beginnen.

* Bitcoin is deelbaar in eenheden van Satoshi. Eén Satoshi is de kleinste rekeneenheid en denominatie van Bitcoin.

Wat kan je verwachten als opbrengst?

Honeyminer is een makkelijke manier om aan de slag te gaan met mining, maar kunnen we er eigenlijk wel iets mee verdienen? Om het toch allemaal wat tastbaarder te maken, hebben we een gamecomputer als voorbeeld gebruikt. Het systeem is al enkele jaren oud en bestaat uit volgende hoofdcomponenten:

  • 2 X grafische kaart van Nvidia met 1070 chipset.
  • 1 X intelprocessor met 6 kernen nl. I7-3930k
  • 16 gb aan RAM (intern geheugen)
  • 1 SSD.

Dit systeem gebruikt bij het minen ongeveer 475 watt, gemeten met een energiemeter. De gemiddelde persoon (zonder zonnepanelen) in België betaalt 25 cent per kilowattuur bij zijn energieleverancier. M.a.w. als we een uur lang een toestel met een vermogen van 1000 watt (= 1 kilowatt) laten draaien, kost ons dat 25 cent.

Het persoonlijk energieplan en de bijhorende eenheidsprijs kan je makkelijk terugvinden na aanmelding op de website van je energieleverancier of via de briefwisseling.

In onze test maken we enkel gebruik van de rekenkracht van de videokaarten en niet van de processor bij het minen. De reden hiervoor is eenvoudig: Het verbruik van het systeem zou met meer dan 100 watt toenemen als de processor ook mee zou doen met het minen. Echter is de opbrengst van de processor maar een fractie van wat de videokaarten opbrengen. De processor uitschakelen bij de instellingen van Honeyminer is dus zeker aan te raden.

Laten we nu even gaan rekenen. De gamecomputer van enkele jaren oud verbruikt continue 475 watt of omgerekend 0,475 kilowattuur (het aantal watt delen door 1000).

Om het verbruik per dag te berekenen vermenigvuldigen we het aantal kilowattuur met het aantal uren in een dag, dus in dit voorbeeld 24 uur X 0.475 kilowattuur = 11,4 kilowatt op 24 uur. Vermenigvuldigen we dat aantal nu met de eenheidsprijs van 1 kilowattuur, dan hebben we de dagelijkse kostprijs voor het minen van Bitcoin nl. 11,4 kilowatt X 0.25 euro = 2,85 euro. De gamecomputer kost ons dus dagelijks 2,85 euro aan elektriciteit.

Zoals we kunnen zien op het overzichtsscherm van honeyminer, verdienen we ongeveer 18000 satochi’s op 24 uur wat overeenkomt met 0.75 euro per 24 uur.

Minen met deze PC KOST ons dagelijks dus 2.1 euro (2.85 euro aan verbruik elektriciteit – 0.75 euro aan opbrengst mining).

Zijn er verborgen kosten?

Ja en nee. Op het overzichtsscherm van Honeyminer kan je zien hoeveel de dagelijkse en maandelijkse geschatte opbrengst van het minen gaat zijn. Dit is ook het werkelijke bedrag, maar daar zijn de verdiensten voor Honeyminer al vanaf gehouden.

Ga je minen met een computer met maar 1 grafische kaart, dan vloeit er 8% van je opbrengst terug naar Honeyminer. Heb je 2 of meer videokaarten, dan komt dat percentage uit op 2.5%. M.a.w. Honeyminer rekent een minimum aan van 2.5% op jouw opbrengst.

Jouw PC hoeft geen 2 videokaarten te bevatten om aan de 8% fee te ontsnappen. Mocht je in het bezit zijn van 2 PC’s, dan is dit probleem ook van de baan. Als de software van Honeyminer op beide PC’s wordt geïnstalleerd met dezelfde account, dan telt dit ook als 2 videokaarten. De opbrengst van beide systemen wordt dan opgeteld in het overzichtsscherm van Honeyminer.

Is deze fee van 2.5% veel? Eigenlijk niet. Veel andere miningpools vragen gemiddeld een fee van 1 tot 2%, maar het is niet zo eenvoudig als bij Honeyminer om te starten met het minen van cryptovaluta’s. Verder zijn er vaak ook beperkingen tot het uitvoeren van een withdrawal (m.a.w. het opnemen van je geminede bitcoins). Bij Honeyminer kan dit op elk moment, bij goedkopere miningpools moet je vaak eerst X aantal bitcoins gemind hebben (bijvoorbeeld minimaal 0.01 bitcoin) voordat je de mogelijkheid hebt om dit te doen.

Conclusie

Een (oudere) gamecomputer is natuurlijk niet het meest zuinige systeem dat er is. Door al een systeem te gebruiken met een minder zware processor, een energie-efficiënte voeding, … , kan je het verbruik van de PC verminderen. Maar hoe je het draait of keert, op het moment dat je geen alternatieve energie opwekt door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen, wordt het moeilijk om een systeem samen te stellen dat energiezuinig genoeg is om de kostprijs van je verbruikte elektriciteit te bekostigen.

Wek je wel elektriciteit op met zonnepanelen of een andere energiebron, dan kan het wel eens interessant zijn om jouw computer te laten minen.

Als de prijs van Bitcoin opeens terug de lucht in schiet, worden je stukjes Bitcoin (satochi’s) een stuk meer waard. Volgens verschillende toonaangevende gezichten in de Bitcoinwereld, zou Bitcoin wel eens tot 1.000.000 dollar waard kunnen worden in de toekomst. Maar niemand heeft een glazen bol. Een portie gezond verstand en wat rekenwerk kunnen helpen om een beslissing te maken of Honeyminer een interessante optie is om een passief inkomen mee te genereren.

What's your reaction?

Leave a comment