Hou je vast want we geraken in een stroomversnelling! Dit is meer dan gewoon brandstof voor Bitcoin!

Nassim Taleb schreef ooit: “De drie schadelijkste verslavingen zijn heroïne, koolhydraten en een maandsalaris”. Terwijl dit absoluut verschrikkelijke verslavingen zijn, vergat Taleb een vierde – hij vergat monetaire stimulans te vermelden.

De centrale banken zijn verslaafd aan monetaire stimulans en ze proberen het niet eens meer te verbergen.

De Europese Centrale Bank gaf in september aan dat ze hun toevlucht zullen nemen tot meer monetaire stimulansen omdat de economische vooruitzichten “steeds slechter worden”. ECB-president Mario Draghi verklaarde specifiek: ” De vooruitzichten worden almaar slechter. Het wordt steeds slechter en slechter, vooral in de industrie en het wordt steeds erger in de landen waar de industriële productie erg belangrijk is.”.

Hoewel de opmerkingen van de ECB niet gedetailleerd genoeg waren, weten we dat de centrale banken twee instrumenten hebben om een groeivertraging of een economische terugval tegen te gaan – verlaging van de rentetarieven en meer geld bijdrukken. Zoals ik al zei, dit is raketbrandstof voor Bitcoin.

Ten eerste, de renteverlagingen en de kwantitatieve versoepeling vormen een poging om de aandelenkoersen te blijven stimuleren, maar die instrumenten zullen minder effectief zijn dan voorheen. De centrale banken hebben de laatste twee recessies de rentevoeten met meer dan 5,0% verlaagd. Het is vanzelfsprekend dat we geen 5,0% over hebben om te verlagen, aangezien onze huidige rentetarieven daar ruim onder liggen.

Daarnaast hebben we een decennium lang roekeloos geld geprint.

Net als bij een verslaafde die steeds meer drugs moet gebruiken om zich high te kunnen blijven voelen, zullen centrale banken zulke enorme hoeveelheden geld moeten drukken dat het geld dat we eerder zagen, in de vergetelheid zal raken.

De acties van de centrale banken zijn niet het enige waar we aandacht aan moeten besteden – de timing is ook heel belangrijk. De impact van de monetaire stimulans is normaal gesproken pas 6-12 maanden na de eerste acties zichtbaar. Aangezien de renteverlagingen waarschijnlijk in september van start zullen gaan, zal de impact pas in februari 2020 of later merkbaar zijn.

Dit betekent dat de monetaire impact van de renteverlaging zich ongeveer op hetzelfde moment zal afspelen als het halving-event van Bitcoin. Denk daar maar eens over na. We gaan zien dat de traditionele assets kunstmatig worden opgepompt op exact hetzelfde moment dat de stock-to-flow ratio van Bitcoin aanzienlijk aantrekkelijker wordt. Ongelooflijk.

Verwacht nu niet dat de bitcoinprijs onmiddellijk zal stijgen, waardoor de prijsgrafieken eruit zullen zien alsof ze verticaal gaan. In plaats daarvan zal het enige tijd duren voordat de samenloop van gebeurtenissen zich in prijs zullen uiten. Ongeacht de timing, staat Bitcoin’s waardepropositie op het punt om zich aan de wereld te onthullen, dit is pas timing.

Doe je gordel om!

Een gedecentraliseerde, digitale valuta die niet gemanipuleerd of gedevalueerd kan worden, is zelfs nog waardevoller dan wanneer centrale banken over de hele wereld hun valuta’s manipuleren of verlagen. Deze directe vergelijking benadrukt de voor- en nadelen van elk monetair systeem.

Normaal gesproken zou ik me zorgen maken over dit soort beslissingen van de centrale banken, maar gelukkig hebben we een alternatief goed dat een zekere garantie biedt tegen deze chaos.

Bitcoin is gebouwd tijdens de diepte van de laatste recessie en heeft het laatste decennium de strijd uitgevochten om zichzelf voor dit moment te kunnen verharden – het is tijd om te zien hoe groot Bitcoin kan worden.

BONUS: De US GDP-cijfers van het laatste kwartaal kwamen net binnen op 2,1%. Dit is een daling ten opzichte van de 3,1% van het vorige kwartaal. Naarmate de economie in de VS en in het buitenland vertraagt, zullen de monetaire stimuleringsplannen van de centrale banken in een stroomversnelling komen. Doe je gordel al maar aan!

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment