IBM brengt de eerste commerciële kwantumcomputer uit!

IBM heeft vandaag (11 januari 2019) de allereerste commerciële kwantumcomputer ter wereld uitgebracht die bekend staat als de Q System One.

Voor degenen die er niet bekend mee zijn, kwantumcomputers zijn een beetje anders dan de PC’s en smartphones die we nu hebben en ze zijn veel beter in het oplossen van complexe wiskundige problemen.

De release van deze nieuwe computer wekte meteen de interesse van een aantal cryptogebruikers die erom vroegen: “Bedreigt deze nieuwe kwantumcomputer Bitcoin”?

Zoals gewoonlijk is het antwoord te vinden in de video-archieven van de grote Andreas Antonopoulos die het als volgt uitlegt…..

De dreiging van quantum computing is alleen reëel als het beschikbaar is voor de ene actor en niet voor de andere. Zelfs als iemand erin zou slagen om een eigen supercomputer te ontwikkelen, zou bitcoin waarschijnlijk een te klein doelwit zijn om het aan te verdoen.Dat wil zeggen, als quantumcomputers gemakkelijk beschikbaar zijn voor iedereen, dan zal het hele bitcoin-netwerk samen upgraden en is er geen bedreiging.

 

De legendarische cypherpunk en cryptograaf Adam Back, zei het volgende op een twitter post

Adam legt uit dat het Q System One “super zwak” is, zelfs in vergelijking met een computer uit het tijdperk van 1972. Daarnaast zijn er kwantumresistentie oplossingen in het ontwikkelingsplan van Bitcoin, ook al zijn we er misschien nog wel tientallen jaren van verwijderd, waardoor dit zelfs nog niet eens relevant is.

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment