ICON (ICX) update

Cryptocurrency is wereldwijd populair, maar Zuidoost-Azië is waarschijnlijk de grootste booming markt. Toen pc’s en zelfs smartphones werden uitgebracht, werden Amerikaanse besturingssystemen zoals Windows, iOS en Android wereldwijde normen. Cryptocurrency en blockchain technologie zijn dit snel aan het decentraliseren en veranderen de manier waarop de wereldwijde technologie werkt.

Terwijl dit kleine handjevol OS operators die digitale laag bestuurt, worden regionale blockchains om verschillende redenen over de hele wereld ontwikkeld.

ICON is een gedecentraliseerd blockchain netwerk, speciaal gebouwd om interoperabiliteit tussen community’s van onafhankelijke chains te faciliteren. Met andere (gemakkelijkere) woorden: Een platform waar verschillende assets en info kunnen uitgewisseld worden tussen verschillende mensen en bedrijven.

Doelstellingen van ICON (ICX)

Het doel van ICON is om entiteiten en personen uit verschillende sectoren (banken, verzekeringen, ziekenhuizen en universiteiten) in staat te stellen waarde en informatie uit te wisselen op één enkel platform.

Het ecosysteem zal ICON Republic heten en het zal alle individuele community’s huisvesten die met elkaar verbonden zijn. Het heeft enkele overeenkomsten met Ethereum, maar zal een geïntegreerd token swap systeem hebben.

ICON runde een ICO die eindigde in september 2017, waar ze meer dan 42,5 miljoen dollar hebben opgehaald. Ze zijn gevestigd in Zuid-Korea en richten zich op die markt.

Technologie & Gebruik

Het platform wil in principe een gigantisch web van community’s zijn die met elkaar communiceren en waarde uitwisselen door middel van transacties en gedecentraliseerde applicaties.

Uiteindelijk is het ultieme doel om voor iedereen de voordelen van smart contract-oplossingen op maat te creëren, terwijl de voordelen van een gemeenschappelijke munt gehandhaafd blijven.

ICX zal worden gebruikt om het ecosysteem te ondersteunen, bijvoorbeeld als de waardeoverdracht tussen de onderling verbonden blockchains.

Bovendien zullen de transactiekosten op het netwerk in ICX worden betaald, waarbij de nodes de mogelijkheid hebben om hun ICX uit de vergoedingen te halen.

Recent nieuws

Strategisch partnerschap met het Japanse blockchain adviesbureau ‘LayerX’. Dit heeft tot doel de ontwikkellaarscommunity van ICON in Japan te vitaliseren en de integriteit van het ICON-netwerk te waarborgen door middel van een code audit alliantie.

Zij hebben ook “Tribe Accelerator (TRIBE)” aangekondigd, een samenwerkingsprogramma tussen ICON Foundation en TRIVE Ventures en PwC Singapore’s Venture Hub met als doelstelling om in een later stadium blockchain bedrijven in Azië te vinden en te onderhouden.

Zij hebben ook het ‘ICON Development Network’ aangekondigd, waardoor ontwikkelaars gemakkelijk een private instantie van het ICON Blockchain Network via Amazon Web Services de on-demand cloud computing platforms kunnen laten draaien.

Roadmap

De roadmap geeft geen tijdlijnen, maar is zeer gedetailleerd omdat de roadmap mijlpalen laat zien waaraan gewerkt wordt.

De belangrijke mijlpalen voor de komende jaren zijn dit:

 • Het gebruik van DApps op sidechains mogelijk maken.
 • Schaalbaarheidsoplossing op basis van parallelle verwerking.
 • Gedecentraliseerde identificatieservice.
 • Gedecentraliseerde service voor sleutelbeheer.
 • DEX smart contract voor trading tussen tokens.
 • Het mogelijk maken van een vertrouwelijke stemomgeving in een publieke blockchain.
 • Het aanbieden van een platform voor het verstrekken van security token.
 • Een platform bieden voor het aanbieden van security tokens.

Beschikbaarheid

Gelist op verschillende grote exchanges:

 • Binance (45% van het volume)
 • Coineal (23%)
 • OOOBTC (10%)
 • DragonEX (10%)

ook op Bithumb, Upbit, Rfinex, Cointiger en meer (Totaal volume ongeveer 5,5M)

473M tokens zijn in omloop van de 800M dus er zullen nieuwe tokens in omloop komen (iets om over na te denken).

ICON is dit jaar zeer teleurstellend geweest met een aanzienlijke daling van de prijs in vergelijking met fiat/BTC. Veel altcoins deden het slecht, maar ICON deed het eigenlijk slechter dan de meeste van hen. 12.64 is de ATH die een prijsdaling van -98% aangeeft ten opzichte van de huidige waardebepaling.

Partnerschappen

December 2017

December 2018

Besluit

 • ICON mainnet werkt en wordt regelmatig geüpdatet, wat bewijst dat het project er naar streeft om de beloften waar te maken. Ze hebben 136 teamleden – zeer belangrijk voor een blockchain project.
 • Zij zijn lid van de Blockchain Interoperability Alliance samen met Aion en Wanchain en hebben als gemeenschappelijk doel het bevorderen van de interconnectiviteit tussen de geïsoleerde blockchain netwerken.
 • De prijs is dit jaar aanzienlijk gedaald en de huidige waardering is eigenlijk zeer realistisch als we naar het potentieel kijken.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment