Minder dan een maand na het hardhandig optreden van de centrale banken tegen de crypto exchanges hebben handelaars in India hun toevlucht genomen tot nieuwe methoden om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Eén methode, Dabba genaamd, stelt gebruikers in staat om digital assets te kopen en te verkopen zonder door de traditionele orderboeken te hoeven gaan.

De opkomst van Dabba

Volgens de lokale nieuwsredactie Business Today, hebben de exploitanten van Dabba een stijging van de vraag gezien nadat de Reserve Bank van India financiële instellingen verbood om zich bezig te houden met crypto exchanges en hun gebruikers. Zoals Business Today rapporteerde, biedt het Dabba-proces gebruikers de mogelijkheid aan om handel te drijven buiten het orderboek, een illegale praktijk die vaak wordt gebruikt bij de aandelenmarkt. Nu accepteren Dabba-operators ook kansspelen op Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Volgens ons is Dabba vergelijkbaar met het Hawala-today, dat in wezen een illegale markt is die door criminelen wordt gebruikt voor het witwassen van geld en het vervoer van illegale goederen. In het geval van Dabba plaatsen handelaren weddenschappen op een platform dat verbonden is met een buitenlandse bank, gewoonlijk gevestigd in Dubai of Europa.

Dabba-handelaren fungeren als brug tussen de klant en buitenlandse handelsplatformen. Ze accepteren geld namens de handelaar, kopen Bitcoin met behulp van buitenlandse handelsrekeningen en verkopen ze als de weddenschap in India is voldaan.

Binnenlandse brokers voeren ook dergelijke transacties uit, waarbij stortingen via verschillende manieren worden verstuurd naar de buitenlandse rekening waar Bitcoin wordt gekocht en verkocht.

Zoals we eerder meldden, hebben de handelaren die het centrale-bank verdict willen omzeilen, roepies voor cryptocurrencies omgeruild. Waarschijnlijk als manier om crypto-aan-crypo transacties uit te voeren zodra de fiat financiering niet meer beschikbaar is.

P2P Diensten in stijgende lijn

Peer-to-peer exchanges zoals Koinex Loop en WazirX zijn in de aanloop naar het verbod van de RBI naar voren gekomen als populaire alternatieven. Dergelijke platforms stellen handelaren in staat om onmiddellijk cryptocurrencies tegen fiat geld om te wisselen met andere gebruikers.

Onder een P2P-model, accepteren de exchanges crypto-stortingen van de verkoper en plaatsen ze het in escrow voor bewaring. De assets worden vrijgegeven aan de koper zodra de betaling in fiat geld is afgerond.

De toekomst van cryptocurrency trading is in India ‘up in the air’, aangezien de exchanges wachten op een definitieve uitspraak van het Hooggerechtshof over de kwestie in September. De Indiase wetgevers worden gezegd om een nieuwe wetgeving te overwegen die het algemene verbod van RBI voor gunstigere regelgeving zou terugschroeven. Deze nieuwe gedachtegang is mogelijk beïnvloed door een subcommissie van de overheid die zich na inwerkingtreding van het verbod heeft uitgesproken tegen het verbod van de RBI.

 

What's your reaction?

Leave a comment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Trade.be © 2018. All rights reserved.

Crypto Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor steeds het laatste crypto nieuws !