Investeren of traden, wat is nu eigenlijk de beste oplossing?

Traden en beleggen hebben beide andere strategieën als je van de financiële markten wilt profiteren. Als het gaat om trading, dan bent u op zoek naar manieren om te profiteren van kortdurende marktschommelingen in de prijs van een asset. Dit zijn orders die worden gesloten binnen een korter tijdsbestek, soms op dezelfde dag, afhankelijk van uw werkwijze. Er zijn verschillende soorten trading stijlen die wij later in dit artikel zullen overlopen. Investeren is eerder het kopen en houden van een security en het geduldig blijven vasthouden over een langere periode.

Trading

Als u actief trade, moet u rekening houden met verschillende vaardigheden en methoden die veel psychologische kracht vereisen, dag in dag uit. Traden vereist meer activiteit in vergelijking met beleggen. Traders hebben de neiging om op zoek te gaan naar veel grotere rendementen en proberen het aspect van het kopen en aanhouden van een asset over een lange periode te overtreffen. Bij het traden moet u een asset kopen tegen een lagere prijs en verkopen tegen een hogere prijs. Het kan uiteraard ook werken in omgekeerde richting, verkopen tegen een hogere prijs en het kopen tegen een lagere prijs bij het sluiten van de positie.

Veel retail traders zullen proberen om maandelijkse mooie procentuele winsten te maken met hun trading portfolio. Met deze schatting probeert de gemiddelde trader om elke maand ongeveer 10% te verdienen. In een meer significante vergelijking, een long-term belegger zal  wellicht blij zijn met een rendement van ongeveer 10-20% gedurende het jaar. Eén van de kritieke factoren is dat traders de neiging hebben om minder kapitaal ter beschikking te hebben, iets wat zeer problematisch kan zijn voor hun kansen op succes.

Soorten traders

Er zijn verschillende soorten traders, en ze hebben allemaal hun strategie om geld te genereren uit de markten. Het komt neer op wat er voor hen het beste werkt, rond hun huidige beroepsleven, gezinsverplichtingen, beschikbaarheid en ga zo maar door.

  • Scalpers – is het type trader die bv een crypto-asset voor een korte periode vasthoudt, meestal voor een paar seconden tot maximaal een paar minuten. Doorgaans is het doel om op de drukste momenten van de dag zo vaak mogelijk minimale hoeveelheden percentages te bemachtigen (ook wel pips genoemd).
  • Day traders – Dit soort traders zullen vaak alle trades sluiten voor het einde van de dag, zodat ze geen open order hebben staan tijdens de nacht.
  • Swing traders – Dit soort traders willen het liefst hun posities meerdere dagen per keer vasthouden. Ze zullen hun grafieken niet de hele dag in de gaten houden. Zij zullen elke avond of tijdens rustige periodes de vereiste analyse uitvoeren om hun komende trading beslissingen te nemen.
  • Positie traders – hebben een langere termijn visie, omdat ze orders hebben die meerdere weken, maanden of zelfs jaren open staan. De redenen voor hun trades worden niet beïnvloed door fundamentele informatie.

Investeren

In termen van investeringen zullen participanten over een langere periode een hoger rendement nastreven door te kopen en aan te houden. Deze kunnen bestaan uit het inzetten van posities die maanden, en vaak jaren open blijven staan. Dit zijn buy-and-hold transacties, in tegenstelling tot snelle buy-and-sell transacties. Als long-term speler in de markt zal het meer geduld vergen. Beleggers moeten hun assets laten rijpen om de vruchten van hun investeringen te kunnen plukken.

De kunst is om rijkdom te creëren door volledig gebruik te maken van de samengestelde rente, bovenop de dividenden die door de jaren heen zijn uitgekeerd. Het is uiteraard belangrijk om over de juiste kwaliteit van assets te beschikken. Als u bijvoorbeeld kiest voor aandelen, dan moet u rekening houden met de fundamenten en groeivooruitzichten van het bedrijf. Een bedrijf dat een fatsoenlijk dividend uitkeert, is ook een essentieel onderdeel voor het genereren van meer welvaart over een langere periode.

Risico

Uiteraard zijn er ook risico’s verbonden aan zowel trading als aan het beleggen in eender welk kapitaal waarmee u te maken heeft. Het traden houdt doorgaans veel meer risico’s in, maar heeft nog steeds een hoger rendementspotentieel. Beleggen is meer een vak apart; het vergt wel enige tijd om zich hierin te ontwikkelen. Het zal in verhouding minder risico’s en lagere winsten met zich meebrengen op korte termijn in tegenstelling tot trading, maar het kan hogere rendementen opleveren door de rente en dividenden samen te stellen indien het gedurende een langere periode wordt aangehouden.

Samengevat

Als u op een intelligente manier kunt traden – en belangrijker nog – als u uw emoties tijdens het traden kunt beheersen, heeft u een goede kans op succes. Als u dat niet kunt, dan zal u bijna zeker falen.

Over het algemeen besteden beleggers niet de hele dag aan het volgen van de schermen en de portfolio. Er kan onderzoek worden gedaan in het weekend of na het werk in hun vrije tijd, om vervolgens af en toe de vooruitgang te controleren.

Beleggers houden hun beleggingen doorgaans voor langere periodes aan in vergelijking met traders; de kortetermijnschommelingen zouden geen significante impact moeten hebben op hun langetermijn-doelstellingen.

Traders zullen doorgaans meer tijd en aandacht besteden aan het monitoren van hun trades/investeringen. Hun doel is om te profiteren van kleine prijsbewegingen; het kan zijn dat een trader snel en op korte termijn moet verkopen. Voor ontwikkeling, moet een trader ook tijd besteden aan het bijhouden van een administratie en het zorgvuldig in de gaten houden van zijn tradingprestaties, bovenop de kosten voor bijvoorbeeld zijn broker.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment