Is Band protocol opgewassen tegen Chainlink?

Band Protocol (BAND) – een gedecentraliseerd Oracle netwerk – is de laatste tijd uitgegroeid tot één van de hotste DeFi-tokens, met nieuws van meerdere integraties alsook een Coinbase Pro-listing die op augustus bejend werd gemaakt (de eigenlijke listing zal op 11 augustus zijn). Door deze gebeurtenissen werd de prijs van Band naar nieuwe all-time highs gestuurd.

Bij de bekendmaking dat Band op Coinbase pro gelist zou worden, volgde er een sterke stijging van 45%

De cryptocurrency heeft het grootste deel van deze aanwinsten kunnen vasthouden waardoor de marktkapitalisatie nu op ~$162 miljoen zit.

Eén van de grootste concurrenten van BAND is op dit moment Chainlink – die ook aan een sterke uptrend bezig is.

Een vergelijking van deze twee marktkapitalisaties laat zien dat BAND nog steeds enorm veel ruimte heeft om te groeien. In tegenstelling tot het Band Protocol is het netwerk van Chainlink wel operationeel, wat een belangrijk verschil is en waar investeerders wel rekening mee houden.

Bandprotocol behoudt het grootste deel van zijn recente winst, ondanks het feit dat de gehele markt zwakte vertoont.

De hele cryptocurrency markt vertoont vandaag de dag enkele tekenen van zwakte, aangezien we bij Bitcoin en Ethereum een lichte terugval hebben gezien.

Het Band Protocol token heeft echter het grootste deel van zijn recente winst weten vast te houden, waardoor investeerders nog steeds enthousiast zijn over de recente Coinbase listings en het nieuws over de integraties.

BAND protocol wordt op dit moment verhandeld tegen een prijs van van $15.57. Dit duidt op een sterke uptrend net zoals dat bij chainlink het geval is.

De twee voornaamste facturen die deze uptrend hebben aangedreven:

  1. De recente aankondiging van BAND op Coinbase Pro
  2. De bekendemaking over de Oracle-implementatie op het Elrond blockchain netwerk

Band Protocol is sinds begin dit jaar al x69 gegaan. Maar, Chainlink is in termen van marktkapitalisatie nog steeds 25x groter dan BAND.

Ryan Watkins – een analist bij Messari – merkte onlangs op dat een andere factor die BAND hoger doet gaan, te maken heeft met het feit dat investeerders Chainlink gebruiken als een hefboom voor de waarde van andere Oracle-netwerken.

Hij merkt wel op dat het belangrijkste verschil tussen deze twee netwerken is, dat Chainlink een live product heeft, terwijl Band Protocol nog steeds hun mainnet aan het uitrollen is.

Hoe dan ook, het verschil in de waarderingen tussen deze twee tokens zou kunnen suggereren dat BAND nog meer ruimte heeft om te groeien – een mogelijkheid die Watkins overwoog:

Hoewel het feit dat BAND 1/25 keer zo groot is als LINK in termen van marktkapitalisatie, niet wil zeggen dat de prijs van het token met dit veelvoud zal stijgen, maar het laat wel zien dat er nog steeds serieuze ruimte is voor groei.

Andere concurrerende projecten voor het Band protcol
  • sector marktkapitalisatie – $5.38 miljard
  • Sector dominantie ten op zichte van de totale crypto marktkapitalisatie – 1.48%
What's your reaction?

Leave a comment