Is CME al die tijd de grote boosdoener geweest?

Iedereen die nog steeds in de cryptomarkt is, herinnert zich waarschijnlijk dat de Chicago Mercantile Exchange (CME) op 17 december 2017 Bitcoin futures lanceerde. Op die dag veranderde alles en ging de prijs van Bitcoin naar de $20.000 en daarna is de prijs alleen maar neerwaarts blijven gaan, een neerwaartse trend die een jaar heeft doorgezet. Vandaag de dag is de prijs van Bitcoin $3.400 en zijn er nog steeds bears in het spel. De lancering van Bitcoin futures op CME en de intense prijsdaling van Bitcoin is geen toeval. De papieren Bitcoins die op CME worden gedrukt onderdrukken de Bitcoinprijs. Door deze CME uit te voeren wordt hun rol om de prijs van Bitcoin te bepalen groter.

De maximum Bitcoin supply is 21 miljoen, dit staat vast en kan niet worden gewijzigd. Door het drukken van papieren Bitcoins op CME neemt het aanbod van verhandelbare Bitcoins toe. CME doet dit al lange tijd met goud. Grote hoeveelheden “paper gold” worden verhandeld op CME via COMEX, waardoor de prijs van het echte goud wordt onderdrukt. Dit terwijl het feit dat goud zou moeten stijgen naarmate de fiatinflatie over de hele wereld toeneemt.

Om te zien hoe negatief de CME Bitcoin futures voor de crypto-ruimte is geweest, kunnen we bekijken hoe COMEX de goudmarkten heeft vernietigd. Goud is een fysieke bezitting en moet gewonnen worden uit de aarde, wat grote kosten en inspanningen met zich meebrengt. Toch drukt COMEX en London OTC elke dag “paper gold” bij met één druk op de knop. De verhouding tussen het wereldwijde handelsvolume van “paper gold” en het fysieke volume is op dit moment 233 : 1.

Die getallen zijn beangstigend. Het volume van goud is 61 miljard dollar per maand op CME. Het volume Bitcoin futures zit rond de 145 miljoen dollar. Het is onvoorstelbaar wat het effect zou kunnen zijn op de Bitcoin markten als het volume van Bitcoin futures uitgroeit richting de $61 miljard. Het probleem is dat die papieren producten, de prijs van deze assets bepalen.

De ontwikkelaars die de goudprijs hebben verpest, hebben hetzelfde schema gebruikt om Bitcoin te ruïneren. En nog erger is dat handelaren op gold futures fysiek goud kunnen aanvragen, maar een dergelijke keuze bestaat niet voor Bitcoin. Dit wil zeggen dat er zelfs geen enkele mogelijkheid is om de bitcoinprijs positief te kunnen beïnvloeden omdat er geen vraag wordt gecreëerd.

Intussen tankt de cryptomarkt elke dag bij en veel bitcoiners zijn zich er niet van bewust dat achter deze voortdurende neerwaartse beweging CME aan de basis ligt. Zij zijn experten in het bepalen van prijzen voor assets met een grote markt zoals goud, waardoor de prijsonderdrukking van Bitcoin voor hen een gemakkelijke taak is. Onderstaande grafiek laat zien hoe het futuresvolume consistent is toegenomen. In vergelijking met oktober, steeg het volume van Bitcoin futures in november met 141% (op CME).In november daalde Bitcoin van $6.300 naar $3.600 zoals te zien is in onderstaande grafiek.

Toen de bitcoin revolutie begon dacht men dat de traditionele financiële instellingen gewoon zouden blijven toekijken zonder iets te doen. Dat is niet het geval, ze hebben tools ontwikkeld om de goudprijs te onderdrukken, voor Bitcoin zal dit niet anders zijn, vrezen wij.

Waarom is volume zo belangrijk?

Futures belangrijkste component is volume, en wanneer dit de prijzen verhoogt, kunnen de prijzen worden gecontroleerd. De waarde van de assets wordt bepaald door de subjectieve vertrouwensprijs en niet door de reële waarde. Dit is hoe markten werken en in Wall Street heet dit “Tail is wagging the dog”, wat betekent dat een klein of onbelangrijk deel van iets te belangrijk wordt en het geheel beheerst.

Hoe kan bitcoin ontsnappen aan de invloed van futures?

De Bitcoin futures worden ondersteund door de dollar, en het zal de ineenstorting van de dollar kosten om Bitcoin te bevrijden van dit grote systeem van marktmanipulatie.

De lancering van CME Bitcoin futures kan worden beschouwd als een aanval op de Bitcoin markt, maar er zijn andere factoren in het spel. De schuld van de Verenigde Staten is bijna 22 triljoen dollar, en volgens Ray Dalio, oprichter en voorzitter van Bridgewater Associates, zal de volgende crisis er voor zorgen dat de dollar wordt als de Turkse lira. Volgens hem zal de crisis in de komende 2 jaar plaatsvinden en zal het een inflatoire crisis zijn. Bitcoin is perfect gepositioneerd om de plaats in te nemen van fiat op het moment dat dat tweede faalt. We hebben dit zien gebeuren in Venezuela, toen de adoptie van cryptovaluta’s plaatsvond nadat de hoge inflatie de lokale munt had getroffen.

De Bitcoin rally zal moeten wachten tot de dollar in de hyperinflatie cyclus terechtkomt en het Bitcoin futures schema instort. Als dit alles gebeurt, zal de Bitcoin rally enorm zijn en misschien hoeven we dan zelfs niet om te zetten in fiat.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment