Is crypto dood en moet ik verkopen zijn de meest voorkomende vragen van dit moment. Hier is ons antwoord!

Bearmarkten ze zijn nooit wat u wilt horen of zijn ze dat wel? Beleggers geloven al snel dat dalende markten nooit de tijd is om in te investeren dankzij de lage prijzen en de hoge volatiliteit. Wel, je kunt eigenlijk geld verdienen door te handelen en te investeren tijdens een dalende markt, zowel voor de long-term als voor de short-term. Laten we eens kijken naar de oorzaak is van de recente bearmarkt.

Panic selling

Cryptocurrency worstelde deze week met een verlies van Bitcoin van ongeveer -18%, terwijl het merendeel van de altcoins meer dan -20% verloren ging en sommigen van hen zelfs meer dan -30% verloren. Vergeet niet dat dit bovenop het verlies van vorige week komt, waardoor de totale prijsdaling nog hoger is.

Er zijn twee belangrijke redenen voor deze daling:
  • Kort gezegd – Bitcoin Cash fork (BCH ABC vs BCH SV) waardoor sommige mensen het vertrouwen in cryptocurrency verloren hebben. De hashoorlog om Bitcoin Cash ging door ondanks een vroege onevenwichtige overwinning voor de ABC-chain, die het BCH-symbool op de grote exchanges behield. Calvin Ayre, één van de grootste voorstanders van de concurrerende bitcoin cash SV-chain, bevestigde dat de tegenstander zijn weg naar de overwinning heeft gebaand en heeft een mechanisme in het leven geroepen waarmee de oorlog in alle rust kan worden afgehandeld.
  • Bakkt wordt uitgesteld (tot 24 januari) – Zoals vaak het geval is bij productlanceringen, zijn er nieuwe processen, risico’s en risicobeperkende middelen om te testen en opnieuw te testen, en in het geval van crypto, een nieuwe asset class die met deze middelen worden toegepast. Het is volgens ons dus zinvol om onze tijdlijn aan te passen terwijl deze industrie werkt aan de lancering. wij geloven dat dit een belangrijke stap is in het opbouwen van vertrouwen in deze asset class.

Degenen die met het bearish sentiment te maken hadden, zorgden ervoor dat mensen in paniek raakten omdat ze dachten dat ze alles zouden verliezen.

Stablecoins doen goude zaken

De verkoopdruk zorgde ervoor dat de prijs aanzienlijk daalde en de prijs ging onder de 4400, de laagste prijs die Bitcoin dit jaar kende.

Dit geldt ook voor vele altcoins. Ethereum bijvoorbeeld heeft nog meer schade opgelopen.

Stablecoins daarentegen hebben veel aan belang gewonnen doordat er meer in de circulatie zijn gekomen. Het volume en de mcap voor stablecoins zijn op dit moment het hoogste ooit, wat betekent dat de meeste mensen eigenlijk niet naar fiat omzetten maar naar stablecoins:

  • Tether (USDT), 8e – $3,4 miljard volume
  • TrueUSD (TUSD) – 31e, $33 miljoen volume
  • USD Coin (USDC) – 33e, $13 miljoen volume
  • Paxos Standard Token (PAX) – 40e, $36 miljoen volume
  • Gemini Dollar (GUSD) – 117e, $4 miljoen volume

Wat is het juist inkooppunt?

Het gebruik van stablecoins is een goede indicatie dat iedereen op zoek is naar een “re-entry”.

Dit komt omdat veel gebruikers bang zijn dat hun investering nog meer waarde zal verliezen. Ze zijn in wezen op zoek naar de juiste timing om juiste punt te vinden om geld te herinvesteren in de markt.

Als u een long-term holder bent dan is timing om dit juiste punt van toetreding te vinden weer lastig en riskant, wat als de prijs bijvoorbeeld plotseling omhoog gaat en je misschien noodgedwongen moet inkopen tegen een hogere prijs?

Het lijkt erop dat veel investeerders nu wachten tot de markt op het punt staat om dat te doen en zodra er een breakout wordt aangegeven kan er een belangrijke bull run teweeg gebracht worden.

wat zal er nu gebeuren?

Er zijn verschillende technische analyse charts die proberen te voorspellen wat er nu gaat gebeuren. De meerderheid van de charts lijken erop te wijzen dat de prijs mogelijk zelfs lager zou kunnen zakken tot $3k, maar zodra er een gelijkaardige prijs wordt bereikt, kunnen we een zeer significante bounceback verwachten.

Het lijkt erop dat 2019 een bullish verwachting voor cryptocurrencies lijkt te zijn met een prijs die mogelijk in de richting van de ATH kan stijgen.

We moeten niet vergeten dat de fundamenten niet echt zijn veranderd. Bovendien zijn er spannende ontwikkelingen en adopties die cryptocurrency naar een hoger niveau kunnen tillen.

Niemand weet waar cryptocurrency vandaan komt, dus aan het eind van de dag zijn alle voorspellingen gewoon voorspellingen.

Conclusie

De bearmarkt is inmiddels 11 maanden oud. Als u een lange termijn houder bent die tegen hogere prijzen heeft gekocht, is het niet zinvol om nu te verkopen.

De cryptocurrency kan mogelijk meer waarde verliezen, maar tegelijkertijd kunnen we een plotselinge doorbraak zien. Als u gelooft in wat Bitcoin/Ethereum wil doen, dan lijkt het een beetje riskant en weinig rendabel om nu alleen maar te verkopen om eventueel een beetje lager te kopen.

Het is belangrijk om te investeren in projecten die een toekomst hebben – met werkende producten, partnerschappen, veelbelovende teams, unieke technologie. Ik denk dat er veel kleinere altcoins zullen verdwijnen, dus het is belangrijk om ‘winnaars’ te kiezen.

Als je van het idee van cryptocurrencies houdt en in een blockchain gelooft, dan is het te riskant om nu te verkopen. Crypto zou verder in waarde kunnen dalen, maar ik denk nog steeds dat cryptocurrencies op long-term er zijn om te blijven en dat ze een nieuwe soort gereguleerde markt zullen creëren en daarom lijkt verkopen gewoon niet de moeite waard te zijn.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

What's your reaction?

Leave a comment