Is de JPM coin slechts een afleiding van Jamie Dimon’s groter plan?

Zou het volgens jullie kunnen dat JP Morgan in het geheim een centrale bank bouwt?

Onlangs kondigde de financiële reus plannen aan om een cryptocurrency(JPM Coin) te lanceren die gebruikt zou worden om geld intern te verplaatsen. Terwijl de media zich afvroeg of JPM Coin een “Bitcoin killer” was, rolden de meer gesofisticeerde cryptocommunity al met hun ogen en raakten ze al snel verwikkeld in een paar goedkope lachsituaties op Twitter.

Deze gecentraliseerde digitale coin is gebaseerd op een privé-blockchain en wordt één op één ondersteund door Amerikaanse dollars. Helaas zijn er weinig details bekend over hoe de USD peg zal worden geverifieerd.

Jamie Dimon, CEO van JP Morgan, werd al meerdere malen gevraagd over Bitcoin, cryptocurrency, blockchain en de plannen van de bank in deze sector. Zijn antwoorden volgden een vertrouwd patroon – hij heeft Bitcoin belachelijk gemaakt. Hij zei : Bitcoin heeft geen waarde en ik heb vraagtekens bij de intelligentie van degenen die er in investeren.

Maar toen gebeurde er iets vreemds. Toen de heer Dimon onlangs werd gevraagd naar de toekomstperspectieven van JPM Coin, zei hij dat het op een dag gebruikt zou kunnen worden door retailconsumenten voor de dagelijkse handel. Dit is een vrij significante verandering ten opzichte van de oorspronkelijke discussiepunten in de aankondiging van de lancering.

In feite, brachten zijn opmerkingen ons en nog anderen tot het besef dat JP Morgan iets gaat proberen dat zo gedurfd is dat we ons beledigd zouden voelen. Dat ze het zelfs zouden durven proberen is er voor ons al over.

Laten we het de Printing Press Playbook noemen en hier is hoe het werkt:

  1. JP Morgan creëert en lanceert JPM Coin, waarvan iedereen te horen krijgt dat het gebruikt zal worden om geld intern en op een efficiëntere manier te verplaatsen.
  2. De bank realiseert zich dat de blockchain technologie daadwerkelijk werkt, dus ze beginnen JPM Coin aan te bieden aan institutionele klanten en collega’s voor transacties.
  3. Als de instellingen JPM Coin gaan gebruiken, begint JP Morgan vervolgens consumenten en retailers ertoe aan te zetten om de digitale valuta te gebruiken voor dagelijkse transacties.
  4. Zodra JPM Coin op grote schaal is geadopteerd, komt JP Morgan met een slimme reden om tijdelijk af te wijken van het hebben van elke JPM Coin ondersteund door de US dollar (net zoals de Nixon regering zei dat de US dollar de goudnorm tijdelijk zou doorbreken in 1971).
  5. JP Morgan belooft om in de nabije toekomst opnieuw terug te keren naar de US dollar-gesteunde versie van JPM Coin, maar deze belofte wordt nooit waargemaakt en JPM Coin wordt een niet-gecertificeerde digitale munteenheid zonder dat er sprake is van zekerheden.
  6. Nu de bank volledige controle heeft over een digitale munteenheid met weinig transparantie en een hoge adoptiegraad, beginnen ze steeds meer JPM Coins uit het niets te creëren.
  7. Hoe meer JPM Coins worden geadopteerd, hoe meer de bank drukt.

Het Printing Press Playbook is één van de oudste trucs. De bedoeling is om adoptie te krijgen, beloven dat elke verandering in de onderliggende waarde tijdelijk is en dan ongecontroleerd bijprinten. De Amerikaanse overheid deed dit de afgelopen 50+ jaar (in 1971 werd de oorspronkelijke breuk met de goudstandaard aangekondigd als een tijdelijke maatregel en de Amerikaanse burgers werd beloofd dat alles terug als voorheen zou worden – dat is nooit gebeurd).

Als JP Morgan in staat is om dit draaiboek met succes uit te voeren, dan hebben zij hun steentje bijgedragen om de centrale bank te worden voor een massale adoptievaluta. Ze zullen niet meer afhankelijk zijn van donaties, subsidies, premies of invloed om monetaire beleidsbeslissingen te beïnvloeden. Ze kunnen naar een congresruimte gaan en besluiten om zoveel te printen als ze maar willen/nodig is.

We moeten er alles aan doen om dit te voorkomen. De Amerikaanse regering wordt al behoorlijk agressief in twijfel getrokken over monetaire beleidsbeslissingen, dus stel je voor dat we een bank op Wall Street moesten vertrouwen die voorheen belast werd met een misdrijf.

Stoppen met dit snode plan is vrij eenvoudig

Er zou een federale wetgeving moeten worden komen die een financiële instelling met winstoogmerk verbiedt om zich los te maken van de onderliggende activa van eender welke digitale munt die zij als door activa gedekte waardevaluta op de markt brengen.

Hoewel dit een agressieve zet zou zijn, vragen “drastische tijden om drastische maatregelen”.

JP Morgan bouwt geen gecentraliseerde cryptocurency. Ze bouwen een volwaardige centrale bank. En als we hen dit laten doen, zullen zij het laatst lachen.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment