Is de NASDAQ zich in het geheim aan het voorbereiden, om zich in 2019 te onderscheiden van de rest?

Ook NASDAQ heeft zich aangesloten bij de crypto race, terwijl de wereld wacht op het nieuwe platform Bakkt van de onderneming ICE (Intercontinental Exchange) en daarmee de eerste federaal gereglementeerde beurs wordt. Het Bakkt platform, dat de trading van een fysiek geleverd Bitcoin Futures contract zal vergemakkelijken, biedt een gereguleerde manier om bitcoin op te slaan.

De SEC heeft al bijna twee jaar lang een groot aantal Bitcoin ETF’s afgewezen en elke afwijzing had een punt van overeenkomst, namelijk dat er geen federaal bestuurde beurs is die bitcoins en andere cryptos op de lijst heeft staan. Terwijl langzamerhand alle andere punten van afwijzing een antwoord hebben gevonden, lijkt deze “reden van afwijzing” binnenkort te kunnen worden beantwoord door NASDAQ.

Als we bronnen moeten geloven dan probeert de NASDAQ de eerste stap te doen richting de cryptowereld. Hoewel er op zich geen aankondiging is geweest, heeft ICO Journal via een inside bron vernomen dat er plannen zijn om Bitcoin en Ethereum op de NASDAQ te vermelden en te verhandelden.

“Het gespreksonderwerp gaat over hoe digital assets geclassificeerd moeten worden op basis van de regelgeving. Zoals u zich kunt voorstellen, is ons leiderschap nauw verbonden met het gerommel op de SEC en CFTC rond cryptos, en wat er verwacht wordt voor de komende 3-6 maanden. Ook als we uitgaan van de langste tijdsperioden, zullen er richtlijnen worden gegeven, en ik verwacht dat wij snel zullen handelen. Het kader (twee verschillende reeksen op basis van twee verschillende regelgevingsuitkomsten) is al vastgesteld om zo een afzonderlijke silo voor de notering van coins en een robuust tradingsysteem te creëren. Zoek naar regelgevende instanties om advies te verstrekken in q1 van 2019, en de mededeling alsmede een ‘coin exchange’ zal ofwel worden aangekondigd of gelanceerd in Q2 van 2019”.

NASDAQ zou vorige maand in Chicago achter gesloten deuren een vergadering hebben gehouden met vertegenwoordigers van een zestal bedrijven, waaronder Gemini en andere crypto exchanges. Volgens verslagen van Bloomberg, was de focus van de bijeenkomst om de sector aan te moedigen. Zo willen ze eraan werken om het imago van cryptocurrency te verbeteren en dit mede door haar potentiële rol op de wereldmarkten te valideren.

In november 2017, bleek uit een Wall Street Journal rapport dat de NASDAQ en Cantor Fitzgerald & Co. in de eerste helft van 2018 Bitcoin futures zouden noteren. Aangezien dat plan dit keer niet is uitgekomen, ziet het er naar uit dat Nasdaq zal komen met alle wapens die ze hebben.

Geen uitzonderingen voor traditionele exchanges!

Terwijl de officiële aankondiging van NASDAQ nog in behandeling is, had eerder deze maand de Intercontinental Exchange – de trading colossus die eigenaar is van de New York Stock Exchange en andere wereldwijde markten – aangekondigd dat het een nieuw bedrijf genaamd Bakkt aan het oprichten is. De nieuwe onderneming, die naar verwachting in november van start zal gaan, zal een federaal gereguleerde markt voor Bitcoin aanbieden. Met de oprichting van Bakkt wil ICE Bitcoin omvormen tot een vertrouwde wereldmunt met een breed gebruik.

Dit nieuws werd gevolgd door de op één na grootste beurs van Duitsland, de Böerse Stuttgart , waarvan ook plannen naar voren kwamen voor de ontwikkeling van een nieuw platform voor Initial Coin Offerings (ICO) en een multilaterale crypto trading venue.

Hier de link

In juli van dit jaar had de Zwitserse effectenbeurs SIX ook zijn plannen aangekondigd voor een nieuwe marktinfrastructuur die ontworpen is voor cryptovaluta’s zoals bitcoin en voornamelijk gebaseerd zal zijn op de Blockchain distributed ledger-technologie en geïntegreerde post-transactiediensten zal aanbieden, zoals transactie settlement en bewaring van activa.

Hier de link

De strijd bij deze technologische exchanges in de crypto sfeer lijkt te evolueren. Dit zou zeker de prijsmanipulatie en veiligheidsproblemen verminderen, waardoor het voor institutioneel geld veiliger zou worden.

 

What's your reaction?

Leave a comment